Leuke kinderboeken met herfst thema

Leuke kinderboeken met herfst themaDe blaadjes vallen van de bomen, er komt wind en regen, het wordt kouder, we vinden kastanjes en eikeltjes op de grond: de herfst is begonnen! Leven met het ritme van het jaar is voor iedereen prettig. De herfst is het seizoen om lekker onder een dekentje weg te kruipen. Een kopje herfstthee erbij, een lekker stuk pumpkin pie en een kaarsje aan. Kinderen vinden het heel gezellig als je ze dan voorleest. Leuke kinderboeken met herfst thema zijn volop te vinden. Dit zijn onze favorieten!

Lees ook: Pompoen cakepops met chocola
Lees ook: Met dit prentenboek leer je kinderen alles over insecten

Leuke kinderboeken met herfst thema

Het is leuk om met kinderen te brainstormen over wat er allemaal bij de herfst hoort. Dat is namelijk een heleboel. De herfst is een uitgebreid thema. Er zijn allerlei prentenboeken met herfst thema te vinden. Zowel in de bibliotheek, als in de winkels. De Kinderboekenweek valt ook altijd in de herfstperiode. Een goed moment om een boekje uit te kiezen. 

De herfst van kleine gans

Het prentenboek De herfst van kleine gans is hier favoriet vanwege de prachtige tekeningen. De voorzijde geeft al meteen dat herfstgevoel. Daarom is het ook een prachtig boek om in de herfst in huis neer te zetten. Misschien heb je wel een seizoenstafel of een plankje aan de muur waar het kan staan. Zo haal je subtiel de herfst in huis. Het boek is zo gepakt om even voor te lezen. Jonge kinderen zullen er keer op keer van genieten, zij houden van herhaling. Kleine Gans geniet van de zomer, maar als de bomen verkleuren weet ze niet wat ze moet doen. Ze vraagt al haar vrienden wat zij doen in de herfst, maar ze voelt dat ze nergens thuis hoort. Totdat… er een vlucht ganzen over vliegt. Nu weet ze wat haar te doen staat!

Herfst

Dit boek, Herfst, is ook een schitterend boek. Eigenlijk zo’n boek dat je gewoon in huis moet hebben in dit seizoen. Ieder jaar pak je het opnieuw om van te genieten, samen met de kinderen. Het boek gaat over Lotte, die ziet dat het herfst is. Samen met haar mama gaat ze op avontuur en ziet ze hoe fijn de herfst eigenlijk is. Typische herfstactiviteiten komen aan bod en zullen iedereen tot inspiratie zijn. De tekeningen zijn heel sfeervol.

herfst prentenboek

Twee vechtende eekhoorntjes

Wie een kind heeft dat humor heeft, doet er goed aan om dit boek aan te schaffen. Het gaat over twee eekhoorntjes die ruzie maken over een nootje. Ze willen het allebei hebben en rennen er achteraan om de ander te snel af te zijn. Ondertussen gebeuren er steeds gevaarlijke dingen, waardoor ze zich aan het einde realiseren dat ze voortaan beter kunnen samenwerken en delen, dan elkaar tegenwerken en te hebberig te zijn. Twee vechtende eekhoorntjes is een spannend en grappig boek tegelijk. 

Leuke kinderboeken met herfst thema twee vechtende eekhoorns

Stekel in de herfst

Ook egeltjes passen goed bij de herfst. Vandaar dat het boek Stekel in de herfst ook een aanrader is. Van Stekel zijn er trouwens nog veel meer boekjes rondom herkenbare thema’s voor kleuters. Van schoen zetten tot jarig zijn. Elk thema beleeft Stekel een avontuur. Een ander boek over egels is Hallo egel, waarbij kinderen meer leren over het leven van een egeltje. 

prentenboeken herfstthema stekel

Op een grote paddenstoel

Iedereen kent het liedje “Op een grote paddenstoel” wel. Maar wie was die kabouter eigenlijk? Waarom deed hij zo wild op de paddenstoel? Ontdek het verhaal achter dit beroemde liedje en nog veel meer. Op elke prent in dit kleurrijke boek valt ontzettend veel te zien, te zoeken en te tellen. Genoeg activiteiten om thuis en in de klas lekker mee bezig te zijn tijdens de herfst. 

kleurrijk boek op een grote paddenstoel

 

 

Vorig artikelInspiratie tips: Binnendeuren
Volgend artikelOplossingen tegen de hoge energieprijzen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in