Hip op het strand als 40 plusser

Hip op het strand als 40 plusser strandjurkje.jpgIk kan het niet meer ontkennen, de leeftijd begint mee te tellen. Soms zie ik twintigers op het strand lopen in bikini en dan denk ik: ooit was ik ook zo… Nu helaas niet meer. Maar hee, die meiden zien er over 27 jaar òòk niet meer zo uit hoor. Echt niet. Dus ik heb besloten mezelf daar in elk geval niet meer mee te vergelijken en me te focussen op het nu. Hoe kan ik er nù zo goed mogelijk uitzien op het strand deze zomer? Ik ga mezelf namelijk echt niet verstoppen, maar ik wil er wel een beetje leuk bijlopen naar omstandigheden. Daar gaat deze blog dus over. Hip op het strand als 40 plusser, hoe doe je dat? 

Lees ook: kaart zoete zomer van Bijdehansje

Hip op het strand als 40 plusser

Er is een beweging gaande richting #bodypositivity. Iets waar ik helemaal voor ben hoor, maar persoonlijk omarm ik mijn vetrollen niet echt, maar verhul ik ze liever. Dat betekent niet dat ik mijn lijf niet accepteer zoals het is, maar dat ik mezelf gewoon het liefst van mijn beste kant laat zien. Net zoals dat ik altijd mijn huis opruim en stofzuig als ik weet dat er bezoek komt. Dat betekent heus niet dat het bij ons nooit een rotzooi is hoor. Vaker wel, dan niet, eerlijk gezegd (dat heb je met 4 kinderen). Toch hou ik zelf van een net huis en vind ik dat ook gezelliger als er bezoek is. (ook wel als er geen bezoek is trouwens) Hetzelfde geldt voor mij ook wat betreft mijn figuur. En hip op het strand als 40 plusser kan best. Je moet alleen gewoon even weten hoe. 

Badpakken die afkleden

Tegenwoordig heb ik bijvoorbeeld het liefste een badpak dat een beetje afkleedt. Mijn laatste badpak kocht ik bij LASCANA. Zij hebben badpakken met wat vulling in de cup en wat verhulling bij de buik. Ja, vroeger liep ik ook in bikini op het strand, maar net als dat je huis vaak een rotzooi is als je 4 kinderen hebt, is mijn buik dat inmiddels ook wel een beetje. Vroeger veerde die huid nog wel terug na zo’n zwangerschap, inmiddels begint dat vel toch enigszins te hangen en dat is simpel gezegd niet zo mooi. Eigenlijk is mijn buik strakker als er wat meer vet zit, maar dan vind ik ‘m weer te dik. Is dat vet eraf, dan heb ik dus last van ‘hangend vel’. Ik vind dat gewoon niet zo mooi en alleen maar fijn toch dat daar een oplossing voor is? Gewoon een badpak aan! Top! 

badpak dat afkleedt

Hippe strandjurkjes

Wat ik ook echt een uitvinding vindt, zijn strandjurkjes. Meestal van lekker luchtig materiaal, die je zo over je badpak trekt. Voor als de kinderen even naar de strandtent willen jij denkt: uhhh liever niet zo, met die putten in mijn benen. Hoppa, jurkje eroverheen en je loopt als een echte diva om een paar ijsjes! Hip op het strand als 40 plusser is echt niet zo moeilijk, zoals je kunt lezen. Gewoon een kwestie van de juiste items bij elkaar zoeken. Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is nog geen zomer, je hebt nu de tijd om wat te bestellen en uit te proberen! 

Hip op het strand als 40 plusser zwarte strandjurk.jpg

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #421
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #422
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in