Rusland, Moskou en de Gouden Driehoek highlights

MoskouIn mei zouden wij Moskou en omgeving bezoeken. Het plan was een route langs de Gouden Driehoek en alle bezienswaardigheden die je dan tegenkomt. In totaal zouden we 5 dagen weg zijn, waarvan we de Gouden Driehoek in 2 dagen zouden doen en Moskou de andere dagen bezocht zouden hebben. Helaas kwam Corona en gingen we nergens heen. Toch schreef ik een blog met onze route, zodat we in de toekomst hopelijk alsnog kunnen gaan. In deze blog vertel ik dus alles over Rusland, Moskou en de Gouden Driehoek highlights.

Route Gouden Driehoek

Wij hadden gelezen dat het in het weekend ontzettend druk is op de wegen. Mensen uit Moskou hebben bijna allemaal een huisje op het platteland. Daar vertrekken ze massaal naartoe, dus leek het ons het beste om door de week de route van de Gouden Driehoek te rijden en Moskou juist in het weekend te bezoeken. Op het kaartje hieronder kun je zien welke plaatsen wij zouden bezoeken.

Vladimir

Vanuit Moskou zouden we eerst naar Vladimir gaan. Dat is een flink stuk rijden. Je doet er in totaal 3 uur en een kwartier over. In Vladimir kun je de Ontslapenis Kathedraal bezoeken. Deze kathedraal staat op de UNESCO werelderfgoed lijst en die moesten we dus gezien hebben. Ook de Dmitri Kathedraal is de moeite waard. Heel bijzonder vind ik de spectaculaire views over de vallei van rivier de Oka. Tot slot wilden we we ook Boboljoebovo en Zolotyye.

Soezdal

De volgende stop zou Soezdal zijn. Van Vladimir naar Soezdal is ongeveer 40 minuten rijden. Dit pittoreske dorpje staat vol met prachtige kerken, schattige houten huisjes en er stroomt een riviertje doorheen. Het is de moeite waard hier wat tijd te nemen om het plaatsje goed te kunnen bekijken. Ook een traditionele Russisch stoombad kun je hier inplannen.

Ivanovo

Daarna door naar Ivanovo, bekend om zijn textielfabrieken. De rit hiernaartoe duurt vanuit Soezdal 1 uur en 16 minuten.

Pljos

Pljos ligt aan de Wolga en is een plaatje om te zien. Houten huisjes, groene heuvels en de rivier die er doorheen stroomt zijn zonder twijfel prachtig om te fotograferen. De rit erheen duurt vanuit Ivanovo ongeveer 1 uur. Je vindt hier vele datsja’s, dat zijn vakantiehuizen van de Russen. Ook het Levitan museum is een interessante highlight.

Kostroma

De laatste stop van de eerste dag was gepland in Kostroma. De tocht van Pljos naar Kostroma duurde iets langer dan een uur. Kostroma is een historische stad in Rusland. Het Ipatiev klooster is een bekende bezienswaardigheid. Ook de shopping arcade is iets wat je gezien moet hebben. De kerk van Resurrection is de moeite waard en wie tijd heeft doet er goed aan het museum van de houten architectuur te bezoeken. Houd je camera in je hand als je Krostoma binnenrijdt over de Wolga trouwens, het uitzicht is fantastisch. Slapen hadden we gepland in het luxe Grand Otel Spa Aristrokrat, wat heel goed betaalbaar is voor €80 inclusief ontbijt. Een bezoekje aan de landboerderij Sumarokovskaya is leuk als je tijd hebt, het ligt namelijk net iets buiten Kostroma.

Jaroslavl

De volgende dag zouden we door rijden we door naar Jaroslavl, een rit van anderhalf uur. Hier bevindt zicht de beroemde Johannes de Doper kerk. Maak ook zeker een wandeling langs de Wolga over de promenade.

Rostov Veliki

Je rijdt in 53 minuten door naar Rostov Veliki, waar je het Kremlin vindt aan het Neromeer. Bij zonsondergang een zeer fotogenieke plek. Iets wat je zeker even moet meepakken dus.

Pereslavl-Zalessky

We verlaten Rostov Veliki en rijden door naar Pereslavl. Daar doen we ongeveer een uur over. Je kunt hier Pleshcheyovo Ozero National Park bezoeken, met Lake Pleshcheyevo. Dit meer is bij de Russen populair in de vakanties. Het is een voormalig oord voor Russische tsaren. Het strijkijzer museum schijnt wel grappig te zijn en niet duur om te bezoeken. Het Kettle museum ligt net iets buiten het plaatsje en schijnt erg leuk te zijn, met een verzamelijk oude theepotten, gadgets en nog veel meer. Ook voor kinderen erg leuk. Met name de gidsen worden aangeprezen. Verder zijn er nog wat kerken, kloosters en kun je Blue Rock bezichtigen, met uitzicht op het meer.

Sergiev Posad

De laatste stop voor het doorrijden naar Moskou zou Sergiev Posad zijn. Deze tocht duurt nog 1 uur en 10 minuten met de auto, maar schijnt zeker de moeite waard te zijn. We hadden nog graag naar Darvinskiy Gosudarstvennyy Prirodnyy Biosfernyy gewild, maar dit is nog ruim 5 uur rijden en dan nog 7 uur naar Moskou. Te ver om in ons programma op te nemen.

Moskou

We zouden dus laat arriveren in Moskou. We kunnen daar dus alleen nog even wat eten. We boekten in een fijn hotel in het centrum waar we ook kunnen daar ook parkeren. De volgende dag hadden we de hele dag en avond om Moskou te bezoeken gehad. Eigenlijk te kort natuurlijk, maar we komen een heel eind met alle bezienswaardigheden die we op ons lijstje hebben staan. We hopen dat we volgend jaar wellicht toch deze mooie trip nog kunnen maken naar Rusland, Moskou en de Gouden Driehoek highlights!

Vorig artikelZo neem je eenvoudig je telefoon mee met hardlopen
Volgend artikelRecept voor pinksterbollen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in