Hoe je kinderen het ruimtelijk inzicht kan laten oefenen met apps

Apps-kleuren-vormenEr is veel speelgoed verkrijgbaar waarbij kinderen kennis maken met kleuren en vormen. Op het kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en in de kleutergroepen komt dit ook aan de orde. Er wordt geoefend met de namen van de kleuren en vormen. Maar ook worden er figuren gemaakt van vormen. Het eerst begin van ruimtelijk inzicht. Kleuren en vormen behoren tot het voorbereidend rekenen. Ook op de iPad (of iPhone) kun je met kleuren en vormen oefenen en spelen. Ik geef je vijf tips van goede apps voor kinderen, waarbij kleuren en/of vormen een belangrijke rol spelen. Alle apps zijn kindvriendelijk: duidelijk in gebruik en bevatten geen reclame en in-app-aankopen.

Mini-U: Scrapbooking

Geschikt voor iPad – € 2,99

Een app waarbij je een afbeelding, met behulp van gekleurde stickertjes in verschillende vormen, gaat plakken tot een mooie creatie. Deze app bevat 4 verschillende thema’s en in totaal 54 borden om te maken. Ben je klaar dan kun je een foto maken van het resultaat. Een app voor kinderen van 4 -12 jaar. Download hier.

Lees hier een uitgebreide review.

Scrapbooking

 

Music Color

Geschikt voor iPad en iPhone – € 4,99

Een prachtige app gevuld met afbeeldingen en foto’s van verschillende kleuren. Tevens wordt er gebruik gemaakt van klassieke muziek. Kies één van de 12 kleuren en kijk welke voorwerpen deze kleur hebben. Ieder voorwerp bevat weer 5 foto’s. Een aanrader voor peuters en kleuters. De app is niet goedkoop, maar regelmatig in de aanbieding. En anders zeker het geld waard. Download hier.

Music Color

Bobo Vormen

Geschikt voor iPad – € 1,99

Met deze app leren peuters en kleuters meer over vormen en kleuren. De app bevat vier verschillende spelen: zoek de schaduw, van klein naar groot, dezelfde kleur en wat zie je? Voor veel jonge kinderen is Bobo een bekend figuur en dus extra leuk om mee te spelen. Download hier.

Lees hier een uitgebreide review.

Bobo vormen

Zoek en tel op kleur

Geschikt voor iPad – € 1,99

Grote kans dat uw kleuter de app zal herkennen, want in veel kleutergroepen staat dit als ontwikkelingsmateriaal in de klas. In deze app staat het tellen centraal. Het gaat hierbij om tellen van voorwerpen met dezelfde kleur. Dus ‘zoek alle paarse voorwerpen’. De app bevat mooie en kleurrijke afbeeldingen. Download hier.

Lees hier een uitgebreide review.

Zoek en tel op kleur

Figurogram

Geschikt voor iPad – € 1,99

Ook deze app is van Educo en verkrijgbaar als ontwikkelingsmateriaal. In de app gaat het om de vormen. Op drie verschillende niveaus maak je tangrammen. De app is eenvoudig in gebruik en erg leuk voor kleuters. Download hier.

Lees hier een uitgebreide review.

Figurogram

Vorig artikelNationale Complimentendag, stuur een kaartje!
Volgend artikelMet Tuinmeubelland op naar de lente
Susan Spekschoor
Mijn naam is Susan Spekschoor, getrouwd en trotse moeder van twee dochters. Ik werk als ambulant begeleider in het onderwijs. Daarnaast heb ik een website over apps en ebooks voor kinderen. Dagelijks wordt de website aangevuld met de nieuwste en (tijdelijk) gratis/afgeprijsde apps en ebooks. Ik blog en schrijf reviews. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in