Hoe leer je op een hoverboard rijden?

Heb je een hoverboard gekocht en is het tijd om hierop te leren rijden, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Omdat een hoverboard besturen nieuw is voor je, kan het zijn dat het niet allemaal in één keer lukt. Aan de zijkant van een hoverboard zit een knop waarmee je deze aan kunt zetten. Zorg wel dat de hoverboard helemaal is opgeladen voor je er op gaat rijden. Door stap voor stap de onderstaande oefeningen te doen leer je op een rustige en veilige manier de hoverboard besturen. Lees dus snel dit artikel door zodat je meteen aan de slag kunt met je hoverboard.

Geef jezelf de tijd om te wennen

Als eerste ga je proberen op de hoverboard te staan zonder te rijden. Dit klinkt makkelijker dan het is. Zet 1 voor 1 je voeten op het hoverboard en probeer deze stabiel te houden. Sta je niet stabiel dan al de hoverboard constant bewegen, waardoor je dus alle kanten op gaat. De eerste stap is daarom om stil te staan op de hoverboard. Als je dit de eerste keer doet, is het verstandig dit eerst op gras te oefenen, zodat de hoverboard minder snel beweegt. Om stabieler te staan kun je je voeten zo veel mogelijk uit elkaar zetten op het hoverboard. Zet je je voeten tegen elkaar aan in het midden, dan val je natuurlijk snel om. De eerste keer is het slim om er iemand bij te hebben die je kan vasthouden voor het geval je valt. Ook kun je naast een bankje, muur of iets anders staan waar je je aan vast kunt houden. Stap altijd vanaf de achterkant op het hoverboard. Ook als je van de hoverboard af stapt wil je dit aan de achterkant doen, omdat de kans aan de voorkant groot is dat je je evenwicht verliest en valt.

Hier bekijk je een handige YouTube tutorial.

Tijd voor het echte werk

Nu je stabiel kunt staan is het tijd om op de hoverboard te leren rijden. Zorg dit keer wel dat je een goede ondergrond hebt. De eerste stap is om met beide voeten naar voren te leunen tot je zachtjes wegrijdt. Probeer nu de hoverboard tot stilstand te brengen door je gewicht weer terug te verplaatsen. Als dit lukt, kun je hetzelfde doen, maar dan door naar achteren te leunen, zodat je achteruit gaat. Nu kun je recht vooruit en achteruit rijden. Blijf deze oefening enige tijd oefenen tot je het voor en achteruit rijden helemaal onder de knie hebt. Let wel op je een omgeving uitzoekt waar je niet met de hoverboard tegen objecten aan kunt rijden.

Nieuwe hoverboard kopen? Kijk op deze website.

Nu leer je sturen

Nu je vooruit en achter kan, is het tijd om te leren sturen. Dit doe je door één van de wielen te laten rijden, zodat het hoverboard een draai maakt. Door je linkervoet wat naar voren te kantelen, gaat het linker wiel rijden, waardoor je naar rechts draait. Andersom werkt dit ook, beweeg je de rechter voet naar voren dan ga je naar links. Heb je dit onder de knie dan kun je dezelfde draai ook achteruit leren. Blijf nu een tijdje oefenen met voor- en achteruit rijden in combinatie met draaien. Maak het jezelf steeds moeilijker door om objecten heen te draaien en door smalle stukjes te rijden.

Geef jezelf de tijd om aan de hoverboard te wennen

Omdat een hoverboard nieuw is voor je, moet je jezelf wel de tijd gunnen om de basis onder de knie te krijgen. Wil een oefening niet lukken, dan is het soms verstandig om de hoverboard op te bergen en het morgen weer te proberen. Let ook op je veiligheid door niet meteen op of langs een drukke weg te oefenen. In het begin val je nog weleens en als je hoverboard dan de drukke weg op rijdt, is dit gevaarlijk. Ook is het slim om beschermende kleding te dragen en eventueel een helm en polsbeschermers.

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #195
Volgend artikelMust see Vietnam
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in