Foto weekoverzicht Judith #195

Het was weer een pittig weekje, maar ik was gelukkig wat minder druk dan de weken ervoor. Ik had ook tijd om een aantal keer te sporten en daar word ik toch echt blij van. Voelt zoveel fijner als dat lukt. Het weekend was gezellig en we hebben niet al teveel gekke dingen gedaan, maar alsnog vloog het voorbij. Hier is mijn foto weekoverzicht Judith #195

Maandag

Ik begon deze week met een vergadering op mijn werk. Onderweg zag ik een prachtige dubbele regenboog, daar ben ik even voor gestopt. Ik kwam daardoor te laat voor de vergadering, maar ik vond dit ene goede reden. Aansluitend aan de vergadering had ik intervisie en tot slot een andere afspraak. Daarna heb ik thuis gewerkt tot 5 uur en ben ik nog even snel een uurtje naar de sportschool gegaan. Daar had ik al 2 weken geen tijd voor gehad op werkdagen door de drukte, maar vandaag lukte het dus. Daarna moest ik snel weer naar Den Haag, want ik had een afspraak bij de fysio voor mijn hamstring. Het gaat ietsje beter, dus ik mag langzaam weer aan opbouwen. Hoera!

Dinsdag

Een drukke dag, want vandaag zat ik wel vol met afspraken. Ik fietste niet alles, want het regende heel hard. Gelukkig had ik ook deze dag tijd voor de sportschool aan het einde van de dag. Haalde ik toch al mijn doelen. Lenthe verbaasde me met het maken van deze tekening.

Woensdag

Het weer was beter, dus ging ik wel op de fiets. Ik had nog veel te doen, dus in overleg had ik besloten de afspraak die ik ‘s middags had niet geheel bij te wonen, zodat ik thuis wat administratie kon doen. Heel fijn dat dat kon! Soms is het gewoon echt even nodig om dat soort keuzes te maken. Ik was dan ook blij dat ik eind van de dag een beetje was bijgewerkt. Ik haalde deze dag een medaille op mijn Apple Watch voor 500 keer mijn bewegingsdoel halen. Yoehoe!

Donderdag

Op donderdag was ik thuis met Fee. Ik voelde me niet zo lekker. Ik was ‘s nachts ziek geworden, dat was wel weer over, maar ik bleef de hele dag een beetje last houden van mijn buik. Fee heeft dus veel op de iPad gezeten: nood breekt wet. Zelf heb ik niet veel gedaan, een beetje gelezen op de bank en wat gewerkt. ‘s Middags moest ik voor een afspraak naar de school van Lenthe, ik had ook de schoonmaakbeurt. ‘s Avonds knapte ik na het eten op en werd ik ineens nog actief. Ik heb met de kinderen staan dansen op het kinderboekenweeknummer van Kinderen voor Kinderen en zelf nog een workout gedaan om mijn doelen te halen. Maik en ik waren allebei heel moe. Sterre tekende trouwens ook iets moois!

Vrijdag

Na een redelijke nacht stond Fee om 6 uur naast me, die in haar broek had geplast en Yuren naast me omdat hij wakker was geworden van haar. Ook goedemorgen. De dag is begonnen 🙂 Na het ontbijt ging iedereen naar school en besloot Fee dat het tijd was voor een potje kwartet. Dat is nog wel een beetje moeilijk voor haar, maar vooruit. Het was wel grappig hoe dat ging, niet helemaal volgens de regels, maar we hadden plezier en daar gaat het om. Daarna maakten we appeljam en appelsiroop. Fee vond het heerlijk!

Zaterdag

Vroeg uit de veren, want we hadden veel plannen. Ik ging eerst zwemmen zoals elke zaterdag. Dat begint nu best een beetje ingewikkeld te worden, want het is om half 7 nog pikkedonker. Ik heb dan echt het gevoel dat ik midden in de nacht naar het zwembad rijd. Toch ben ik gegaan en het was heerlijk om daarna thuis te komen in een rustig huis, waar iedereen nog lag te slapen. Buiten kwam de zon op en er vlogen een heleboel vliegtuigen door de lucht. Mooi plaatje!

Appels plukken

Ik heb gedoucht en toen werd langzaam iedereen wel wakker. Rond 10 uur vertrokken we naar Rhoon om daar appels te gaan plukken. Sterre had helemaal geen zin, maar toen ik vertelde dat we daarna boekjes zouden gaan kopen voor de kinderboekenweek ging ze toch maar mee. Het plukken van de appels was best leuk, heerlijk zonnig! We plukten Jonagold en probeerden te raden hoeveel kilo we hadden. Bij het wegen bleek het bijna 7 kilo te zijn!

Boekjes uitkiezen voor de kinderboekenweek

Na de appelpluk reden we naar een voor ons onbekende boekenwinkel in Rhoon. Dat bleek eigenlijk een hele leuke winkel te zijn: je kon er koffie drinken, ze hadden lekker veel boeken en je kon bovendien langs de weg parkeren. Het is altijd zo grappig om te zien hoe dat kiezen van de boeken gaat. Sterre liep direct op haar doel af en vond ook nog een boek in een voordeelbak voor 1 euro. Fee had ook vrij snel een keuze gemaakt. Zij koos toevallig voor een prentenboek dat gaat over de eerste keer naar school. Vonden wij wel heel passend aangezien ze in maart 4 jaar wordt en dan naar school gaat. Yuren heeft altijd heeeeel veel moeite met kiezen. Die pakt 20 boeken en legt alles weer weg. Uiteindelijk heb ik hem een beetje geholpen en koos hij voor een boek van een Finse schrijver. Daar zit hij nu al de hele middag in te lezen. Lenthe vond het ook moeilijk, maar koos uiteindelijk een superleuk prentenboek over twee eekhoorntjes met ruzie over een dennenappel.

Eenmaal thuis moest Sterre naar de hockey en heb ik met Yuren een spelletje Kolonisten van Catan gedaan. De meisjes hebben lekker bij ons aan tafel zitten verven en knutselen. Dat het huis gisteren helemaal was schoongemaakt zag je daarna niet meer, maar ja…

Zondag

De ochtend begon voor mij met een rondje sportschool. Even lekker krachttraining en conditietraining gedaan. Rond 1 uur was ik thuis en heb ik snel gedoucht. Daarna moesten we naar een verjaardag. Sterre wilde niet mee, dus die bleef thuis. ‘s Avonds werd een oorlogsmonument in Rijswijk onthuld, waar Sterre een zelfgemaakt gedichtje voorlas. Vervolgens de hele kinderclub op bed gelegd, nog wat was opgevouwen en toen lekker Boer zoekt vrouw in bed gekeken. Op naar de nieuwe werkweek!

Vorig artikelTradities in de kinderboekenweek
Volgend artikelHoe leer je op een hoverboard rijden?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in