Hoe vier je pakjesavond rustig met kinderen?

sinterklaas surprisespel in bliqAls je kinderen hebt, dan ken je het. Met pakjesavond is het één groot “kadootjes-openscheur-festijn”. Geen van de kinderen heeft geduld om naar elkaar te kijken of te luisteren, die kado’s moeten uitgepakt, en wel nu! Als ouder hoor je jezelf voortdurend roepen: “nee, wacht even”. Of: “nu eerst een cadeautje voor papa”. En: “wacht even tot je broertje het cadeau heeft uitgepakt”. Wij proberen het altijd wel in goede banen te leiden, maar het blijft een uitdaging. Op den duur denk je: kom maar door met die cadeaus, dan zijn we er maar vanaf en kunnen we even rustig chocolademelk drinken en gevuld speculaas eten.

Er is een oplossing. Het Sinterklaas Surprisespel.

Vorig jaar tipte ik ‘m al, maar toen moest je alles nog via de website downloaden. Ik weet zeker dat dat voor een hoop van jullie teveel gedoe was. Daarom is het Surprisespel nu verkrijgbaar in een prachtig bliq. Met echte kaartjes. En stickers.

Je hoeft het alleen maar online te bestellen.

De stickers plak je op de cadeautjes in de zak. Er is een maximum, 5 pakjes per persoon. Dat geeft meteen overzicht. Je kiest vervolgens 5 opdrachtenkaartjes uit het bliq die passen bij de leeftijd van jouw kindje(s). Kijk even wat je nodig hebt voor de opdrachten. Het meeste zul je wel in huis hebben, maar misschien moet je nog iets kopen.

Het spel zorgt voor interactiviteit gedurende de hele avond. Iedereen is telkens aan de beurt, dus de aandacht wordt afgeleid van de cadeautjes. De opdrachten zijn namelijk superleuk en houden de kinderen bezig.

Eindelijk kun je weer rustig pakjesavond vieren…

(dit spel is ook heel geschikt voor kinderen die beelddenken, autistisch zijn of ADHD hebben, omdat het heel gestructureerd is!)

Wij mogen een grote surprisedoos twv 50 euro inclusief spel weggeven! Wil je kans maken? Vertel dan in een reactie op deze blog waarom jij dit spel graag wilt winnen en like onze facebookpagina. Wie weet krijg jij dan na 30 nov 2013 dit spel thuisgestuurd!

SinterklaasSurprisedoos

 

Vorig artikelSpeelpakhuis
Volgend artikelUrenlang speelplezier voor elk kind!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

21 REACTIES

 1. Nu onze dochter nog zo klein is kunnen we het spelen met de volwassenen, en als Emma wat groter is kan ze ook meespelen! Het spel kan nog lang mee dus!

 2. Dit spel zou hier ideaal zijn! Vaak zijn hier de pakjes al binnen een kwartier uitgepakt omdat ze niet kunnen wachten. Het simpele spelletje om bijvoorbeeld 6 gooien met een dobbelsteen zijn ze al snel moe. Onze 2 oudste zijn nu 7 en 5 dus is het leuk om er een gezellige avond van te maken!

  Groetjes jolanda

 3. Het standaard spelletje: “papa gaat naar de wc” en klopt ondertussen hard op de deur en opeens staan er zakken vol cadeautjes op de deurmat. Maar nog even wachten eerst chocomelk met amandel letter eten. Eindelijk beginnen we aan de cadeautjes beginnen… Binnen 5 minuten zijn de zakken leeg. Binnen een half uur is Sinterklaasavond bij ons afgelopen. Dit gaat inmiddels al bijna 30 jaar zo in inclusief kleinkinderen. Tijd voor verandering!!!

 4. Ik heb al in geen jaren Sinterklaas meer gevierd in ieder geval niet groot omdat t altijd zo snel “klaar” is. Met deze pakket zou het weer super gezellig worden en een leuke avond. Nu ik zelf een zoontje heb vind ik het belangrijk om hem hier wel mee op te laten groeien.dit pakket zou daarmee ook jaren in de familie meegaan en ik hoop daardoor een traditie voort te zetten zodat Sinterklaas nog lang gevierd word!

 5. Hoogzwanger van ons vierde kindje is mijn energie nu soms ver te zoeken. Zeker met 3 stuiterende jongens en Pakjesavond in het vooruitzicht…
  Dit pakket zou dan ook een hele welkome surprise voor mij zijn: alle ingrediënten voor een relaxte en supergezellige Pakjesavond voor mij en mijn jongens.

 6. Ik wil deze graag winnen zodat er hopelijk wat structuur en gezelligheid op de grote avond kan komen. Het is altijd druk en gezellig maar geen gedult. Hopelijk brengt dit spel verandering.

 7. Omdat ik na het lezen van de titel van deze blog “Hoe vier je pakjesavond rustig met kinderen?” GELIJK verder las omdat ik dé oplossing graag wil weten! En die is er… Wat een leuk idee is dit zeg… ik ben erg enthousiast! Het is nl. erg herkenbaar, de chaos…, drukte…, opeens geen belangstelling voor elkaar…, enz. Dit lijkt me echt een spel wat jaren gebruikt kan worden. Wij vieren Sinterklaas met 4 kinderen, dus: Help :-)!

 8. Geweldig! Wij gaan pakjesavond vieren met 7 kindjes, varierend in de leeftijd van 4 t/m 11 en m’n schoonzusje en ik hebben ons al suf gedacht over hoe we die avond een beetje normaal door konden komen. Dit is echt de oplossing!

 9. Wat een geweldig idee, zo’n spel. Echt zoiets waarbij je je afvraagt waarom er nu pas iemand op het idee komt. Lijkt mij ideaal. Zelfs als kind al vond ik de pakjesavond veel te snel gaan. Tuurlijk wilde ik zo snel mogelijk weten wat er in de pakjes zat maar om dat toch weer een verdrietig gevoel te krijgen omdat het grote plezier alweer zo snel voorbij was. Lijkt me zo leuk om het voor mijn kinderen anders te doen, ze lekker afleiden met een spel zodat het veel langer echt leuk blijft want ja.. je kunt maar één keer ontdekken wat er in een pakje zit, dus een leuke vorm van uitstel om het plezier uit te rekken lijkt mij werkelijk een geweldig idee!!

 10. Hiermee krijgt pakjesavond weer een nieuwe dimensie! We zijn er benieuwd naar. Ik maak graag kans voor onze kindjes. Dan hebben ze wellicht het geduld om wat langer te blijven zitten en spelletjes zijn altijd leuk! Spannend en gezellig.

 11. zou geweldig zijn om te winnen, nu alle kleinkinderen de leeftijd hebben dat ze er nog wel in geloven en het prachtig vinden om spelletjes te doen, zou het heel leuk zijn om het op een andere manier Sinterklaas te vieren.

 12. wat een superleuk spel, wij vieren sinterklaas met grote en kleine kinderen en dan is het leuk om er een beetje sjeu in te gooien !!! anders zijn de pakjes binnen in een half uur uitgepakt (waar de sint en piet al die uren in hebben gestoken pfff haha)

 13. Dit lijkt me echt geweldig! Met een 7-jarige, rustige meid die de kat uit de boom kijkt en daarnaast een 3-jarige clown die niet stil kan zitten (en dus ook echt gaat voor alle pakjes) lijkt dit me echt een verademing voor onze pakjesavond! Iedereen evenveel aandacht. Zo kan het echt voor iedereen weer een echt familiefeest worden waar ik zo van kan genieten. Ook voor de rest van de aanwezigde familie En als ik vooruitkijk naar volgend jaar, als onze oudste ingewijd is in het grote geheim, dan blijft het ook voor haar in alle opzichten leuk! Denk dat ik met dit spel ook zeker alle neefjes en nichtjes weer uit durf te nodigen 🙂

 14. Wat een leuk idee. We vieren Sinterklaas heel klein. Alleen pakjesavond (middag) vieren we met nog een paar gezinnen samen. De hele middag staat in het teken van spelen, dus dit spel zou een fijne aanvulling daarop zijn.

 15. Wow, wat een leuke actie! Daar doen we graag aan mee, want niets brengt ons dichter bij elkaar dan een avondje spelletjes spelen! Altijd leuk!

 16. Dorien heeft gewonnen! Wil jij me zo snel mogelijk je adresgegevens mailen? Dan komt de doos naar je toe!

  Groeten,
  Judith

 17. Van harte gefeliciteerd Dorien! De doos staat voor je klaar.

  En voor alle verliezers een troostprijs: 10% korting als je het spel (los) of de surprisedoos bestelt. Gebruik hiervoor de promotiecode hipenhot in het winkelwagentje en het wordt direct verrekend!

  Hele fijne Sinterklaastijd voor jullie allemaal!
  Patricia Ritsema van Eck

 18. Kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat het werkt… Opdrachtjes doen? Kids willen uitpakken!! Heel benieuwd of en hoe dit werkt dus laat me maar uitproberen!
  (Wij vieren het met 4 kids, mijn zoon en dochter en twee neefjes)

 19. Ik zit echt met de handen in het haar wat betreft pakjesavond. We hebben een zoon van 6 met ADHD en een ASS, en een zoon van 3 die gewoon druk is en weinig geduld heeft (broers stoken elkaar ook nog op). Ik ben zelf niet zo creatief in het bedenken van iets waardoor het een succes kan worden. Ik zou dus heel erg geholpen zijn met dit spel!! Op een leuke, gezellige manier, én gestructureerd en over overzichtelijk, een reuze middag hebben.

 20. Oh wat een geweldig idee. Wij zitten met de familie net in de ‘transfer’ fase tussen jarenlang spellen spelen (elk jaar anders dankzij creatieve tante die er uren werk in stopt) en de kleinsten integreren in de Sintviering (6, 2, 1.5 en nog een onderweg) hoe houden we het leuk voor alle generaties?! Ik denk dat dit spel DE uitkomst is!! Duimduimduim! Als ik win geef ik t gehele pakket aan mijn creatieve tante zodat ze eens kan genieten van de creatie van een ander!!!

 21. Nu onze zoon 3 is, maakt hij het Sinterklaasfeest steeds bewuster mee. Omdat we merken dat hij, ondanks dat we het klein houden allemaal, er al flink gespannen door raakt, is het goed om nog meer structuur aan te brengen op een leuke manier.
  Hij heeft ook veel moeite met het feit dat er ook cadeaus zijn voor zijn kleine zusje en het zou fijn zijn als we dmv een spel dit leuk kunnen laten verlopen.
  Ook houd ik van tradities en als dit bevalt zou dat het zomaar kunnen worden 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in