Hoe doe ik de was met een groot gezin?

brabantia-wasmand-witMet de komst van ons nieuwe huis ben ik aan het nadenken over praktische oplossingen voor allerlei zaken. De was is een van die zaken. Met 4 kinderen en 2 volwassenen heb je namelijk enorm veel was. De kinderen gooien alles na een dag dragen al in de wasmand, die bij ons nu in de badkamer staat. Na ongeveer 4 dagen zit dat ding stampvol en sjouw ik me een bult met de wasmand naar boven. Om daar vervolgens alles te moeten uitzoeken. Dat wil ik anders. Dus ik bedacht een handig systeem voor de was.

Een handig systeem voor de was

Ik draai meestal in het weekend 4 wassen: een witte was op 60 graden, een donkere was op 60 graden, een was met lichte kleding op 30 graden en een was met donkere kleding op 30 graden. Het meest ideale zou dus zijn als ik 4 dezelfde wasmanden heb, voor elke was eentje. De was kan dan meteen gesorteerd worden en dat scheelt mij enorm veel tijd. Omdat ik geen zin heb om met een zware wasmand te sjouwen, zoek ik een wasmand die een soort wastas erin heeft. Zo kan ik de tas uit de wasmand halen en mee nemen naar het was hok, om het zo in de wasmachine te doen.

brabantia-wasmandbrabantia-geel

Zoektocht naar een wasmand

In mijn zoektocht naar de ideale wasmand voor dit systeem, kwam ik terecht bij Brabantia. Zij hebben degelijke wasmanden met daarin een waszak, precies zoals ik wens. De Selector Wasbox met dubbele opening. De Selector heeft een slimme dubbele Quick-Drop opening (ideaal voor kleine kledingstukken) en een uitneembare, wasbare katoenen waszak met twee compartimenten en een handige klittenbandsluiting. Deze wassorteerder heeft twee wasboxen op de plaats van één. Als ik er daar nou twee van koop, dan heb ik dus 4 verschillende waszakken.

Waszakken voor de kinderen

Dan zit ik nog wel met de kinderen. Zij hebben straks hun eigen badkamer. Het handigste is denk ik als ik op elke kinderkamer een losse waszak hang. Die hebben ze in drie hippe kleurtjes. Je hangt ze met een haak aan de muur. Als de kinderen daar hun was in verzamelen, kan ik die zakken zo mee naar beneden nemen en in de wasmanden van ons sorteren. Misschien kan ik de oudste twee zelf wel leren om de waszak mee te nemen en de was in onze wasmand te gooien twee keer per week.

brabantia-waszak

Praktisch de was doen

Het lijkt me een praktisch systeem voor de was zoals ik het heb uitgedacht. Nu nog hopen dat het in de praktijk ook zo werkt als ik het bedacht heb. Hebben jullie een ander systeem? Ik hoor het graag, alle tips zijn welkom!

Wist je trouwens dat je met wasmanden ook hele leuke spelletjes kunt doen? Lees hier!

brabantia-waszak-ovaal

 

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #96
Volgend artikelMijn top 3 schoencadeautjes voor jongens
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in