Foto weekoverzicht Judith #96

huis-start-afbouwHet wordt misschien een beetje saai, maar mijn leven is nogal vol van de afbouw van ons nieuwe huis momenteel. En ook deze week zat er weer iets tegen en waren we op z’n zachtst gezegd not amused! Maar het komt goed.

Maandag

De aannemer stond om 7 uur op de stoep van ons nieuwe huis en ging aan de slag. Maik was er ook op dat tijdstip en kwam redelijk enthousiast weer thuis: eindelijk actie en zelf de controle hebben over de komende periode. Rond het middaguur sloeg deze enthousiaste stemming echter om. Wat bleek? De uitbouw die aan onze woonkamer vast komt, bleek door de bouw niet zo voorbereid te zijn als ons was verteld. Het kwam erop neer dat de uitbouw smaller zou zijn dan de rest van onze woonkamer, en dat willen we niet! Uiteindelijk bleek het op te lossen, maar dat is natuurlijk niet gratis. De bouwer geeft uiteraard niet thuis, zij beweren nu dat ze nooit hebben gezegd dat ze het anders zouden opleveren. We zijn het in elk geval beu en hebben de kwestie aangemeld bij onze rechtsbijstandsverzekering. Zij mogen gaan uitzoeken wie hier voor de kosten moet opdraaien. Het geheel geeft ook nog eens 2 dagen vertraging, maar onze aannemer verwacht dat ergens anders wel weer te kunnen inhalen. We zullen zien…

Verder veel aan mijn oma gedacht, die op deze dag een jaar geleden overleed.

Dinsdag

Een spannende dag, want Lenthe ging voor het eerst naar haar nieuwe school. Ik kon helaas niet mee, maar Maik mocht even bij haar blijven. Ik had wel tijd om haar op te halen. Ze had het leuk gehad. Ze had “bijna niks spannend gevonden, behalve toen ze Engelse liedjes gingen zingen”. Daarna ging Lenthe even mee met mij naar het Kyocera stadion, waar ik pennen en blocnotes moest afgeven voor de conferentie van mijn werk. ‘s Avonds speelde Fee indiaantje met één van de thema speelkoffertjes.

fee-indiaantje-oehoe

Woensdag

Mijn werk organiseert ieder jaar een conferentie met inspirerende sprekers en workshops. Ik zat in de organisatie hiervan en dat was superleuk om te doen. Deze woensdag was het dus zover, en we moesten ons al vroeg melden. Alles verliep eigenlijk op rolletjes en de reacties waren allemaal heel positief. We hebben een goeie dag neergezet denk ik en ik ben trots dat het zo is verlopen. Met dank aan alle collega’s uiteraard. ‘s Avonds ben ik ook nog gaan sporten, wat ik echt knap van mezelf vind, want ik was heel moe.

conferentie

Donderdag

Voor het eerst sinds tijden hoefde ik een donderdag niet te werken. Lenthe heeft nu elke dag een korte dag, dus ik ben op mijn vrije dagen wel veel heen en weer aan het rijden. Gelukkig zit de school van Yuren en Lenthe heel dichtbij het nieuwe huis, dus vanaf januari gaat dat veel tijd schelen. Dan kan ik ze ook gewoon weer met de fiets gaan ophalen. Dat is nu te ver. Met Fee samen maakte ik knolselderij soep van de uitgeholde knolselderij voor Sint Maarten (credits gaan naar onze gastouder, ik heb er niks aan gedaan). Feetje mocht helpen met de soep, dat vond ze wel leuk. Helaas was ze de rest van de dag best een beetje narrig, want ze was snipverkouden. Vooral ‘s avonds toen ik stond te koken hing ze alleen aan mijn been en krijste ze. Vermoeiend…

knolselderijsoep-makenfee-boos-en-verdrietig

Vrijdag

Deze ochtend heb ik met Fee boekjes gelezen en geverfd met de Stockmar verf (leuk sinterklaascadeautje, lees hier waarom het zulke fijne verf is!). Het is heerlijk om af en toe een paar uurtjes met Fee alleen te zijn, daar kan ik echt van genieten. Omdat ze niet fit was, hing ze wat tegen me aan. Ze wilde eindeloos hetzelfde boekje lezen. Daarna legde ik haar op bed, maar ze werd veel te snel wakker.

st-maarten-2016

Dat was ook wel te merken toen we ‘s avonds naar de Sint Maartenviering op de Vrije School gingen. We hadden ons opgesplitst: Maik ging met Lenthe en Sterre naar de kleuters, ik ging met Fee in de draagdoek met de klas van Yuren mee. Na een verhaal en liedjes in de aula gingen we met de uitgeholde knollen de straat op en het park door. Erg sfeervol met al die lichtjes, maar Fee was best onrustig op mijn rug. Ik was dan ook blij toen het uur om was en we weer naar huis konden, maar het was een prachtig feest.

verven-met-feetje-nov-2016st-maarten-snoepzakjes

Zaterdag

Helaas stond Yuren om 4 uur naast mijn bed. Hij was verkouden en wilde neusdruppels; ik kon daarna niet meer slapen. Om half 8 zaten we in de auto om de kinderen bij Maiks ouders te brengen en gingen wij door naar een keukenzaak om de puntjes op de i te zetten voor onze nieuwe keuken. We zijn nu zo goed als rond en als alles goed gaat wordt de keuken ruim op tijd geleverd. Fijn! Daarna gingen we nog op vloerenjacht, maar we zijn nog niet echt geslaagd.

Sterre wilde met een vriendinnetje naar de film Hartbeat, dus ik ging met haar naar de stad, terwijl Maik naar huis ging en de kinderen mee nam naar zwemles. Terwijl Sterre in de bioscoop zat, heb ik even wat boodschappen gedaan en nieuwe outfits bij elkaar geshopt (waarover later meer, want het was voor een campagne). Ik heb nog geen definitieve keuze gemaakt, want jullie mogen mij helpen kiezen wat nou de leukste outfit is. De intocht van sinterklaas hebben we dus niet meegemaakt, maar de kinderen hebben wel op tv gekeken en hun schoen gezet.

Ik had deze dag trouwens erg last van mijn rechterarm. In september ben ik in Portugal gevallen op mijn arm. Ik gleed uit in de badkamer. Ik hoorde toen iets knakken en had erge pijn, maar omdat ik op vakantie was en Sterre een dagje zwembad had beloofd, heb ik daar toen niets mee gedaan. Sindsdien blijf ik pijn in mijn elleboog en arm houden, en de pijn wordt ook steeds erger. Ik kon zaterdag bijna niets met mijn arm, zelfs een kop thee vasthouden ging niet goed. Maandag toch maar eens even de huisarts bellen voor een afspraak, want dit voelt niet goed. Het is ook heel onhandig, omdat het mijn rechterarm is en ik rechts ben.

jongetje-bij-mamaflowery

Zondag

Ik stond al vroeg bij de sportschool en na bijna 2 uur te hebben getraind ging ik weer naar huis. Ik at havermout bananen pannenkoekjes als brunch en ging toen met Yuren naar de stad. Ik had een afspraak bij de Genius Bar van Apple vanwege een barst in het scherm van mijn iPhone. In september was ik in Portugal in een restaurant op mijn eigen tas gaan staan, toen ik naar de wc moest. Heel dom, en ik was precies op zowel mijn zonnebril als mijn iPhone gaan staan. Beiden waren stuk. De reisverzekering wil voor ze over gaan tot vergoeding een offerte, dus moest ik daarmee weg. Ik dacht dat ze alleen het scherm konden vervangen, maar het bleek dat de behuizing ook verbogen is en dan kan een scherm niet vervangen. Dus nu moet het schijnbaar een hele nieuwe telefoon worden. Ik ben benieuwd of dat vergoed gaat worden, maar we zullen zien. Overigens kost het me sowieso geld, want ik heb best een fors eigen risico op mijn reisverzekering zitten. Maar ja. Alsnog heb ik voor dat zelfde geld geen hele nieuwe zonnebril en iPhone, dus ik hoop dat het vergoed wordt allemaal.

flowery

Verder ging ik met Yuren broeken kopen. Hij heeft in bijna elke broek gaten zitten, in de winter best wel koud en ik vind het ook geen gezicht eigenlijk. Het lastige is, dat hij ontzettend smal is. Qua lengte past hij eigenlijk best maat 122, maar qua tengerheid absoluut niet. Dus we hebben toch maar maat 116 gekocht. Nu maar hopen dat hij niet ineens ontzettend gaat groeien, want dan zijn deze broeken snel te klein vrees ik. Hij was wel heel blij. We dronken nog een warme chocolademelk bij Hop & Stork en ik kocht nog wat boekjes bij Paagman voor in de schoen volgend weekend.

Eenmaal thuis was er een spannende Formule 1 race met Max Verstappen. Wie het gezien heeft, weet waarom. We aten bij de tv en de kindjes wilden daarna allemaal niet naar bed, want het was natuurlijk veel te gezellig. Toen ze eenmaal lagen, was ik zelf ontzettend moe en ben ik lekker vroeg in bed nog wat gaan lezen.

Komende week is de 2e week van de afbouw van ons huis. Als het goed is, kan ik volgende week foto’s laten zien van de uitbouw die af is. Daarna wordt de vloerverwarming gelegd en zodra dat gedaan is, gaat het in rap tempo ergens op lijken. Op naar volgende week dus!

nieuwe-kleren-yuren-2016warme-chocolademelk-hopenstork

Vorig artikelHip de winter in met deze laarzen
Volgend artikelHoe doe ik de was met een groot gezin?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in