Hoe ziet jouw droombruiloft eruit?

Dit jaar ben ik alweer 11 jaar getrouwd. Op 7 juli om precies te zijn. Hoe onze dag eruit zag? We hadden geluk: het was prachtig weer! Op de foto’s staan we buiten te borrelen, lekker in de zon. Misschien is me dat nog wel het meeste bijgebleven, dat het zo’n gezellige, mooie dag was. Zo zie je maar weer hoe belangrijk mooi weer is. De zon op je gezicht en lieve vrienden en familie om je heen. Meer heb je eigenlij niet nodig voor een droombruiloft denk ik. Of werkt dat voor jou anders?

Hoe ziet jouw droombruiloft eruit?

Als je gaat trouwens moet je natuurlijk aan een aantal dingen denken. Zo heb je een locatie nodig waar je gaat trouwen en een locatie waar je het huwelijk gaat vieren. Je wil waarschijnlijk een mooie jurk aan en je man een pak. Ook moet er iets geregeld geworden met vervoer, eten en drinken, fotografie, make-up, bloemen en ringen. Genoeg om over na te denken dus! Iedereen weet dat een bruiloft veel geld kost. Gelukkig zijn er genoeg dingen waar je op kunt besparen. Het is heel persoonlijk welke keuzes je daarin maakt.

De jurk

Als eerste heb je daar natuurlijk de jurk. Als het goed is trouw je maar 1 keer in je leven dus die jurk is meestal wel een dingetje. Het liefst wil je er uit zien als een prinses, dat is toch meestal wel de droom van iedere vrouw. Bruidsmode kun je op verschillende plekken vinden. In de meeste steden zijn wel winkels te vinden, maar online kun je je ook al goed oriënteren. Een prima website hiervoor is bijvoorbeeld Weddingwonderland.nl. Nu zijn jullie vast nieuwsgierig wat ik voor jurk aan had? De mijne was heel goedkoop: ik kocht een rokje, topje en bloesje in de stad! Voor schoenen kon ik helemaal niet slagen en dat werden uiteindelijk simpele sandalen die ik bij een goedkope winkel kocht. Mijn trouwoutfit was dus iets waar ik op heb bespaard. Maik overigens niet, hij heeft wel echt een mooi pak gekocht en dat draagt hij nog steeds wel eens. Hij heeft namelijk bewust gekozen voor een pak wat hij naderhand ook nog aan zou kunnen.

Locatie

De locatie waar we trouwden vond ik wel belangrijk. Maik en ik gingen vaak naar het theater (toen we nog geen kinderen hadden, haha) en in Den Haag bestaat de mogelijkheid om in de schouwburg te trouwen. Dat hebben we dan ook gedaan. Een borrel (een receptie vind ik zo’n suf woord) en diner deden we bij restaurant Basaal. Lekker buiten en ‘s avonds, toen het koud werd, binnen. We hebben ervoor gekozen om voor de borrel heel veel mensen uit te nodigen en dit lekker de hele middag te laten duren en het diner alleen met directe familie te doen. Ik was op dat moment ook 9 weken zwanger van Sterre en kotsmisselijk. Het hele eten is dus een beetje langs me heen gegaan, ik herinner me daar vooral nog van dat ik maar weinig weg kreeg en veel van mijn bordjes naar familieleden gingen.

 Fotografie

We hebben onze foto’s laten maken door een fotograaf die alle foto’s digitaal aan leverde. Dat wilden wij graag, want een duur trouwalbum laten maken vonden we zonde. Overigens waren we achteraf niet zo heel tevreden over deze fotograaf, als ik het nu over zou mogen doen had ik voor een andere fotograaf gekozen. Het is namelijk toch wel heel leuk om een paar mooie foto’s te hebben van de dag.

Ringen

Aan de ringen hebben wij ook meer geld uitgegeven. We wilden allebei geen standaard trouwring, maar een ring die wat specialer was. We hebben gekozen voor wit goud, voor Maik mat geborsteld en heel simpel, maar wel wat breder en voor mij met draad eromheen gewikkeld. Nog steeds heel blij mee!

 

The day after

Wij vonden het leuk om de dag erna ook nog wat te doen met goede vrienden. Zij kwamen dus de dag erna weer naar Basaal, voor een High Tea. Erg leuk om, wederom in het zonnetje, terug te blikken op een fijne en mooie huwelijksdag. Het grootste deel van ons budget is dus in eten en drinken gaan zitten.

Droombruiloft

Ik heb nu verteld over mijn bruiloft, maar hoe ziet jouw droombruiloft er uit? Welke keuzes maak jij? Waar zou je minder geld en waar meer geld aan uitgeven? Laat je een reactie achter?

Vorig artikelWoontrend 2017: Revival van kurk
Volgend artikelVoedingssupplementen, neem jij ze?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

  1. Lieve Judith,

    Je had mij ook moeten inhuren als je trouwfotograaf, knopoog, ha, ha. Had ik graag gedaan hoor. Maar je hebt gelijk, je moet goed uitkijken wie je kiest, want niet iedereen die mooi natuurfoto’s schiet is ook geschikt om een bruiloft vast te leggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in