Inspirerende boeken die je leven veranderen

Inspirerende boeken die je leven veranderen socrates op sneakersIk had een studiedag van mijn werk die in het teken stond van inspiratie. Inspireren is namelijk de beste manier om mensen te overtuigen en te leren. Wist je dat? Door een inspirerend verhaal komen mensen het vaakst in actie. Ze gaan niet per se doen wat er gezegd wordt, maar komen op eigen creatieve ideeën die ze gaan uitwerken. Waar je inspiratie uit haalt kan verschillend zijn. Het kan gaan om een persoon, een toespraak, een podcast, een boek, een quote, een schilderij of iets heel anders. Het gaat erop dat iets je raakt en op een idee brengt. Na deze studiedag kregen we allemaal een boekenbon om een inspirerend boek naar keuze aan te schaffen. Het idee is dat we al deze inspirerende boeken ook weer met elkaar kunnen uitwisselen, zodat we blijven inspireren, groeien en bloeien. Ik vond het een heel mooi idee wat bovendien past bij hoe ik in het leven sta. 

Inspirerende boeken die je leven veranderen

Maar wel boek kies je dan? Er is zoveel aanbod. En in het kader van “never judge a book by it’s cover” besloot ik via social media eens wat tips te vragen. Die kreeg ik, en hoe! Sommige titels staan hier al in de kast of heb ik al eens gelezen, maar ik leerde zeker ook nieuwe boeken kennen waar ik erg nieuwsgierig naar ben geworden. Doordat ik veel vragen kreeg of ik de tips wilde delen, besloot ik hier een blog over te schrijven. Hieronder komen de boeken, in willekeurige volgorde. Klik op de link om meer over het boek te lezen. Helemaal onderaan zal ik vertellen welk boek ik ga kiezen en waarom.

Ik denk dat ik zelf voor Socrates op sneakers ga, omdat ik denk dat ik daar echt nog iets in te leren heb. Bovendien is de kunst van het vragen stellen ook heel erg toepasbaar in mijn werk. Welk boek zou jij kiezen?

Inspirerende boeken die je leven veranderen

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #367
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #368
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in