Hotspots voor een korte trip naar Porto


quay wine bar
Je zou er misschien niet direct aan denken, maar Porto is erg leuk voor een stedentrip. Via TUI zijn er regelmatig leuke aanbiedingen, zo zaten wij voor €400,00 per persoon 3 dagen in Porto. In een mooi hotel mèt ontbijt en vlakbij het metrostation gelegen. Een metrokaartje kost tussen de €1,20 en de €2,20, afhankelijk van hoe ver je reist. Hierdoor is dat een prima vervoermiddel, je komt zo overal. Hotspots voor een korte trip naar Porto zijn er genoeg, je komt eigenlijk tijd tekort. Persoonlijk vond ik Porto zelfs leuker dan Lissabon qua sfeer. 

Lees ook: Op naar Sagres in Portugal

Hotspots voor een korte trip naar Porto

Ons hotel, het Clip hotel, lag in Villa Nova de Gaia. Dat is de kant waar alle porthuizen zich bevinden. Wij hebben een bezoekje aan een porthuis natuurlijk niet overgeslagen! Een aantal jaren geleden was ik ook al eens in Porto en toen bezocht ik het Calem-huis. Dus nu kozen we een ander huis. Na afloop dronk ik in de zon een glaasje port met uitzicht op de Douro, heerlijk sfeertje!

salade zalmcocktail porto

 

 

 

 

 

 

Restaurantjes en tips in Porto

Van die zon was dit keer niet altijd sprake. De eerste dag was het heerlijk en aten we ‘s avonds praktisch buiten, maar de 2e dag begon het eind van de middag te regenen en dat hield niet meer op. Desondanks hebben we wat leuke tentjes ontdekt die je zeker niet mag missen. Hier komen ze!

Borrelen met uitzicht

Eten bij Wine Quay Bar is een aparte ervaring. Je kunt buiten zitten, waarbij je de stenen muur als bar gebruikt. Lekker met een wijntje, wat tapas en uitzicht op de Douro. Aangezien wij hier in november waren, was helemaal buiten wat aan de koude kant (ook al was het 19 graden, ‘s avonds koelde het toch wel af), dus we kozen een tafeltje voor de open deuren. Zo konden we toch genieten van het uitzicht, maar ook van de warmte binnen. We lieten ons adviseren door het personeel en kregen een selectie vlees, vis en kaas. Heerlijk! Was echt genieten en met wat brood erbij ook voldoende als avondmaaltijd. Dus heb je geen zin in een zware maaltijd, maar wil je lekker lang borrelen met waanzinnig uitzicht? Dan is dit je plek. 

wine bar quay porto

  •  
  • Wijk Ribeira 

    Rondstruinen in de wijk Ribeira, waar je gezellige restaurantjes, barretjes en winkeltjes kunt vinden, moet je zeker niet overslaan. Ik vond de klim terug naar boven nogal een klus, dus een goede conditie is wel handig. Desondanks wel heel leuk om te doen, maar misschien niet als je al een hele dag hebt rondgeslenterd. Houd daar dus rekening mee. Goede schoenen zijn trouwens ook wel handig bij deze klim. 

uitzicht op pont luiz porto

Da Penha

Vanuit Villa Nova de Gaia kun je met een kabelbaantje (Da Penha) naar de kade beneden, waar je de porthuizen en restaurantjes vindt. Gelukkig was het kabelbaantje al gesloten toen wij ‘s avonds aan de kade wilden gaan eten, ik heb namelijk enorme hoogtevrees. En de taxi bleek hele betaalbaar (6 euro) dus een prima alternatief! Toch is de kabelbaan wel een leuke ervaring. 

cheese porto

Majestic lunchroom

Majestic is een oude lunchroom, je kunt er trouwens ook dineren. Je gaat er vooral voor de entourage, want wij vonden zowel de bediening als de taartjes nogal tegenvallen. We lazen wel in de recensies op TripAdvisor dat de lunch beter was. Desondanks is het wel een leuke tent voor een kopje thee. Of je wandelt gewoon even binnen om alleen te kijken, dat kan ook. Leuk was ook de kastanjekraam voor de deur, waar je gepofte kastanjes kon kopen.

cafe majesticmooie gebouwen porto

 

 

 

 

 

 

Bolhao markt in Lissabon

Leuk om overheen te struinen is de overdekte Bolhao markt. Voor foodliefhebbers een echte must-do, je kunt er ook lekker eten. Ik keek mijn ogen uit! Zoveel lekkers te vinden, maar ook best gekke producten die je in Nederland op een markt niet zo snel tegenkomt. 

mercado porto

Vorig artikelKookgadgets voor foodlovers
Volgend artikelHapjes voor het heerlijke avondje
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in