Hotspots voor een korte trip naar Porto

wine bar quay portoJe zou er misschien niet direct aan denken, maar Porto is erg leuk voor een stedentrip. Via Travelbird zijn er regelmatig leuke aanbiedingen, zo zaten wij voor €119,00 per persoon 3 dagen in Porto. In een mooi hotel mèt ontbijt en vlakbij het metrostation gelegen. Een metrokaartje kost tussen de €1,20 en de €2,20, afhankelijk van hoe ver je reist. Hierdoor is dat een prima vervoermiddel, je komt zo overal.

Ons hotel, het Clip hotel, lag in Villa Nova de Gaia. Dat is de kant waar alle porthuizen zich bevinden. Wij hebben een bezoekje aan een porthuis dit keer overgeslagen, omdat ik vanwege de zwangerschap natuurlijk niets mocht drinken. Een aantal jaren geleden was ik ook al eens in Porto en toen bezocht ik het Calem-huis. Na afloop dronk ik in de zon een glaasje port met uitzicht op de Douro, heerlijk sfeertje!

salade zalmcocktail porto

 

 

 

 

 

 

 

Van die zon was dit keer niet altijd sprake. De eerste dag was het heerlijk en aten we ‘s avonds praktisch buiten, maar de 2e dag begon het eind van de middag te regenen en dat hield niet meer op. Desondanks hebben we wat leuke tentjes ontdekt die je zeker niet mag missen. Hier komen ze!

  • Eten bij Wine Quay Bar is een aparte ervaring. Je kunt buiten zitten, waarbij je de stenen muur als bar gebruikt. Lekker met een wijntje, wat tapas en uitzicht op de Douro. Aangezien wij hier in november waren, was helemaal buiten wat aan de koude kant (ook al was het 19 graden, ‘s avonds koelde het toch wel af), dus we kozen een tafeltje voor de open deuren. Zo konden we toch genieten van het uitzicht, maar ook van de warmte binnen. We lieten ons adviseren door het personeel en kregen een selectie vlees, vis en kaas. Heerlijk! Was echt genieten en met wat brood erbij ook voldoende als avondmaaltijd. Het wijnproeven heb ik aan mijn vriendin overgelaten, maar ze was enthousiast!

quay wine bar

  • Rondstruinen in de wijk Ribeira, waar je gezellige restaurantjes, barretjes en winkeltjes kunt vinden, moet je zeker niet overslaan. Ik vond de klim terug naar boven nogal een klus, zo’n 500 traptreden met mijn zwangere buik en bekkenpijn. Maar ik heb het gehaald!

uitzicht op pont luiz porto

  • Vanuit Villa Nova de Gaia kun je met een kabelbaantje (Da Penha) naar de kade beneden, waar je de porthuizen en restaurantjes vindt. Gelukkig was het kabelbaantje al gesloten toen wij ‘s avonds aan de kade wilden gaan eten, ik heb namelijk enorme hoogtevrees. En de taxi bleek hele betaalbaar (6 euro) dus een prima alternatief!

cheese porto

  • Een echte hotspot vonden wij Champanheria de Baixa. Deze bistro is redelijk sjiek, maar je zit er heerlijk. Het is er warm, behaaglijk, fantastisch personeel en het eten superlekker. We hebben er geluncht, waarbij ik genoot van een salade met verse gerookte zalm en mijn vriendin een Club Sandwich nam. De cocktail die we erbij kregen, voor mij alcoholvrij en voor mijn vriendin met sangria, was geweldig lekker. Ook fijn: er was wifi! We kregen de code en konden toen even fijn fotootjes doorsturen naar het thuisfront.

champagnia baixabistro baixa

  • Majestic is een oude lunchroom, je kunt er trouwens ook dineren. Je gaat er vooral voor de entourage, want wij vonden zowel de bediening als de taartjes nogal tegenvallen. We lazen wel in de recensies op TripAdvisor dat de lunch beter was. Wel leuk was de kastanjekraam voor de deur, waar je gepofte kastanjes kon kopen.

cafe majesticmooie gebouwen porto

  • Leuk om overheen te struinen is de overdekte Bolhao markt. Voor foodliefhebbers een echte must-do, je kunt er ook lekker eten. Ik keek mijn ogen uit!

mercado porto

Vorig artikelKookgadgets voor foodlovers
Volgend artikelHapjes voor het heerlijke avondje
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here