Spoedcursus luiers verschonen voor papa’s

Pampers Premium Active FitDaar is je prachtige kindje! Negen maanden op gehoopt en gewacht, en eindelijk kun je dat kleine prulleke in je armen sluiten. Nadat je baby de apgartest heeft doorstaan, gewogen is en nagekeken, vouwt de verpleegkundige of kraamhulp in no time een miniluiertje om de billen, doet het zorgvuldig klaargelegde pakje aan en drukt de baby in je armen. Een paar uurtjes en een korte uitleg later zeg je iedereen gedag en word je verondersteld het zelf te gaan doen. Niet lang daarna is een schone luier absoluut noodzakelijk. De mama ligt, nog enigszins uitgeput (en uitgescheurd) op bed van de bevalling dus papa mag de allereerste luier doen. Een eer toch? Maarre… hoe deed die verpleegkundige dat nou ook al weer?

Spoedcursus luiers verschonen voor papa’s

-baby’s plassen en poepen vaak tijdens of vlak na het drinken. Het is de bedoeling dat je dan de luier verschoont. Ook al ben je ‘s nachts nog zo moe, vergeet het niet, want de tere babyhuid krijgt snel wondjes en dat doet pijn.

-Dat een luier vol zit, betekent niet dat een baby leeg is. Let bij het verschonen op een rood wordend hoofd en zoek op tijd dekking!

-de “leuke” afbeelding moet bij de luier voorop. Doe je het per ongeluk verkeerd om, dan bestaat de kans op een nat bed, omdat je kindje dan doorlekt. Dan moet je ook het hele bedje verschonen, dus probeer bij de les te blijven en doe de luier goed om!

-vergeet ook niet om de “flapjes” bij de benen naar buiten te vouwen. Dit voorkomt doorlekken. Even met de vingers er langs en het bespaart je een heleboel extra verschoon werk.

-Jouw vrouw wil het aller-aller-aller beste voor haar kindje. Reken maar dat ze Pampers wil, want alle andere luiers “zijn van mindere kwaliteit, ze zitten zo strak – ze ruiken naar aardappels – ze zijn niet mooi – ze krijgt er last van – zijn eigenlijk helemaal niet goedkoper want je gebruikt er veel meer van”. Zwangere vrouwen zitten vol hormonen. Ga niet met ze in discussie. Dat is ècht heel onverstandig.

Pampers Baby-Dry PantsPampers-Easy-Up-1024x1024

-vergeet de drukkertjes onderop het rompertje niet te sluiten. Dit houdt de luier beter op zijn plek en voorkomt bij erge spuitluiers dat alles onder zit.

-let op: jongetjes plassen omhoog. Als je het piemeltje niet naar beneden duwt, zit of je muur, of jijzelf onder. Baby’s plassen namelijk heel vaak als je de luier verschoont. Houd dus altijd de luier een beetje op het piemeltje.

-Het begrip “spuitluier” moet iedere vader kennen. Baby’s poepen namelijk niet zoals je denkt, nee, ze spuiten de poep er letterlijk uit. Vooral als je kindje borstvoeding krijgt, is de ontlasting dun en wordt het met grote kracht eruit geschoten. Dit veroorzaakt soms een behoorlijke ravage. Als je pech hebt, lekken ze door en grijp je zo met je hand in de bruine drek. Met nog grotere pech zitten ook je kleren onder.

-Borstvoedingspoep ruikt naar gebakken ei. Mocht je die lucht ruiken als je net een kleintje hebt, denk dan niet dat de buurvrouw misschien een eitje staat te bakken, maar verschoon je baby.

-Sudocrème is een begrip in luierverschoonland. Je smeert het op de rode billetjes van je baby. Je kunt ook talkpoeder of zinkzalf gebruiken.

-veeg de billen, zeker bij een meisje, altijd af van voor naar achteren. Ze smeer je de bacteriën niet op de verkeerde plekken.

-Doe de luier niet te los, want dan lekt een baby zeker door. Let echter ook op dat de luier niet te strak zit. Je moet je vinger er nog tussen kunnen doen. Als je baby blijft huilen, check dan altijd of de luier niet te strak zit, anders krijgen ze buikpijn.

-luieremmers van over de 200 euro zijn de grootste miskoop die je kunt bedenken. Het werkt niet. Het allerbeste stop je een luier in een geurend luierzakje en gooi je het zo snel mogelijk buiten in de kliko. Dan heb je er het minste last van.

-Houd de aanbiedingen in de gaten. Dit kan echt vele euro’s schelen!

Hoe ging het verschonen van de luier jouw man af?

papa weet niet hoe de luier werkt

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelThe best of Pinterest: zomer!
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #83
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in