Kerstliedjes om op de gitaar te spelen

Ooit, in een ver verleden, kocht ik een gitaar en ging op les. Ik nam les bij de muziekschool van Cesar Zuiderwijk en deed mijn stinkende best. Helaas bleek ik geen talent. Ik had motorisch gezien moeite om de akkoorden te maken, mijn handen zijn niet zo lenig als mijn benen zeg maar. Als echte beginner deed ik ontzettend veel moeite om de basis onder de knie te krijgen, maar ik had te weinig geduld. Ik stopte na een jaar. Mijn gitaar heb ik nog steeds, evenals een boekje om kerstliedjes om op de gitaar te spelen. Yuren heeft aangegeven dat hij wel op gitaarles wil, dus wellicht gaat kan mijn werkloze gitaar straks weer aan de bak.

Lees ook: kerstspelletjes voor kinderen

Gitaar spelen is gezellig

Wat ik zo leuk vind aan gitaar spelen, is de gezelligheid. Als kind herinner me kampvuren waar iemand op een gitaar liedjes speelde en wij uit volle borst meezongen. Later, toen ik wat ouder was, had ik vrienden en vriendinnen die gitaar speelden. Zij namen de gitaar mee en speelden liedjes als we gewoon aan het “chillen” waren. Jawel, dat deden we in die tijd ook al 🙂 Daarnaast was ik natuurlijk leerkracht. Ik kon al blokfluit spelen, maar leuker is het om voor een volle klas kinderen gitaar te kunnen spelen. Dan kun je namelijk muziek maken en meezingen tegelijkertijd. Uiteindelijk ben ik zover dus nooit gekomen, want ik gaf het al op voor ik voor een volle klas met kinderen durfde te spelen.

Kerstliedjes om op de gitaar te spelen

Kinderen vinden het zelf ook al leuk om gitaar te spelen, zelfs als ze geen les hebben. Gewoon een beetje met hun hand heen en weer langs de snaren strijken geeft al muziek. Ze zijn creatief genoeg om daar dan een liedje bij te zingen, of het nou klinkt of niet. Het liefst maken ze ook nog een dansje erbij. Heerlijk om te zien. Maar, als je kind al op muziekles zit, noten kunt lezen en wellicht wat akkoorden kent, kun je al echte liedjes spelen. Dan wordt gitaar spelen natuurlijk extra leuk.

Begin simpel

Met een paar simpele akkoorden kun je al heel herkenbare nummers spelen. Ik vond dit erg leuk, je kunt dan zelfs al proberen wat mee te zingen. Online kun je een heleboel eenvoudige liedjes vinden die je zelf of je kind al kan spelen. Kerstliedjes zijn in deze tijd van het jaar natuurlijk extra leuk. Samen zingen rond de kerstboom, met kaarsjes aan, dat geeft een gevoel van saamhorigheid en gezelligheid. Wat zal je kind trots zijn als hij of zij een paar herkenbare gitaarliedjes kan spelen!

Ebooks om gitaar te leren spelen

Wil jij kerstliedjes leren spelen op de gitaar? Dan kan ik je dit ebook van harte aanbevelen. Ben je echt nog een beginner en wil je gitaar leren spelen, dan zou je dit ebook eens kunnen downloaden.

Vorig artikelVind de liefde van je leven via Tinder
Volgend artikelBreng de natuur terug in je badkamer!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in