Speelgoed dat altijd leuk blijft

speelgoed dat altijd leuk blijft kaartspelDe zomervakantie komt er aan! Niets fijner dan dat. Lekker weg (of niet), tijd voor elkaar, de kinderen en eindeloos spelletjes doen. Nu zijn ze hier nogal fan van Peking Mysteries, maar dat gaat dus niet meer op vakantie. Zo’n enorme doos past niet in de auto. Ik wil dan ook graag kleine doosjes, die ik gemakkelijk in een tas kan proppen. Zoals bijvoorbeeld kaartspelletjes. Die heb je tegenwoordig in allerlei soorten en maten.

Lees ook: TrendySpeelgoed

Speelgoed dat altijd leuk blijft

Spelletjes blijven eigenlijk altijd leuk. Mijn moeder bewaarde bordspelen van mij van vroeger. Daar wordt nu in huize hipenhot enorm veel mee gespeeld. Daarnaast heb je natuurlijk ook de klassiekers, zoals dammen en schaken. Even investeren met de uitleg, maar als ze het eenmaal doorhebben kun je eindeloos spelletjes met ze spelen.

Begin vroeg

Ik ben bewust bij alle kinderen al vroeg begonnen met het spelen van simpele spelletjes. Kleurentorentjes bijvoorbeeld, dat speelde ik vroeger zelf al. Vanaf een jaar of 2 kun je dit met kinderen gaan oefenen. Zo leren ze de principes van spelletjes spelen: gooien met een dobbelsteen, tellen, op je beurt wachten, omgaan met winnen en verliezen. Daar hebben ze hun hele leven plezier van.

Kaartspellen

Kaartspellen zijn dus reuze handig om mee te nemen op vakantie. Ze zitten meestal klein verpakt, kunnen zelfs in de auto worden gespeeld en zijn er zo bijgepakt als je voor de tent even een spelletje wilt doen. Vroeger hadden wij alleen speelkaarten, waar we mee gingen hartenjagen en pesten, maar tegenwoordig zijn er heel wat andere kaartspellen verkrijgbaar. Groot voordeel is het formaat, maar ook de prijs: voor een kaartspelletje betaal je meestal niet zoveel.

Voor jong en oud

In de auto is autobingo natuurlijk leuk, of het vakantielandenkwartet. Voor de kleintjes is er bijvoorbeeld getallendino, een leuk spel voor kinderen vanaf 3 jaar. Koehandel en Stratego is juist leuker voor de groten, ook voor de volwassenen trouwens. Je kunt echt allerlei kaartspellen vinden om mee te nemen naar je vakantieadres. Kijk zelf maar eens op de website van Lobbes. De eerste delen van Nederland heeft vakantie begin juli, dus je bent nog ruim op tijd om wat te bestellen. Ook leuk trouwens om wat van die goedkope kaartspelletjes te kopen en in te pakken voor onderweg. Kun je de kinderen een cadeautje geven als ze vervelend worden…

Speelgoed dat altijd leuk blijft

 

Vorig artikelEen positieve ervaring met de Hello Fresh box
Volgend artikelDe mooiste colberts voor echte heren
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in