Kerstsfeer in je huis

boompje loviDààààg Sinterklaas! Hallo Kerst! Misschien bouw je even rust in. Wij wel. Ik heb alleen de kerstboeken en de kerstcd’s tevoorschijn gehaald. Oh ja, de kerst stempels. En wat kerstkleurplaten uitgeprint. Maar verder stel ik de kerstversiering nog heel even uit. Alhoewel ik wel zin heb in die kerstsfeer in huis hoor. Het heeft toch altijd wel iets gezelligs om er zo naartoe te leven.

Lees ook: 7 tips voor het optuigen van de kerstboom

Kerstsfeer in je huis

Ik ben er dus in mijn hoofd wel mee bezig, die kerstsfeer in je huis. Rondkijken op Pinterest. Persberichten selecteren. Webshops bezoeken om te kijken wat ze in hun kerstafdeling hebben staan. Ik wil een leuke selectie aan kerstversiering. Niet teveel. Gewoon wat mooie spullen. Don’t overdo it. Rust is het antwoord op alles. Ik zal met jullie delen wat ik heb gevonden. Wat fijne accessoires om neer te zetten. Zodat die warme, gezellige kerstsfeer, vanzelf aantreed.

Diorama

Bij Etsy werd ik verliefd op deze winterse diorama’s. Zelf even knippen en je hebt een prachtig doorkijkje om ergens neer te zetten. Kaarsje er naast, hertje erbij en het kan de hele winter blijven staan. Ook na de kerst past het prima, want sommige diorama’s zijn een winters landschap. Voor als je nog niet helemaal afscheid kunt nemen van de kerstsfeer in je huis. 

Mini-kerstboompje van hout

Wat naast de diorama past, maar ook prima op zichzelf kan staan op een kast of op tafel, is dit lieve houten mini-kerstboompje van Lovi. Komt uit Finland en is leuk te versieren met kleine pompoentjes bijvoorbeeld. Het ontwerp is van Anne Paso. Zo schattig!

Kleed met kerstbomen

Handig en mooi voor onder de kerstboom is dit speciale ronde kerstboomkleed van Ferm Living. Slim bedacht, want ik vind zo’n tafelkleed onder of over mijn boom vaak geen gezicht. Koop een boom met een kluit, zet ‘m in een mooie pot en dit kleed er onder. Heb je meteen iets om de naalden op te vangen, kleedje uitkloppen en weg zijn ze. Of is dat wishful thinking?

diorama winter

Voor op de bank heb je natuurlijk schitterende kussens in kerstsfeer. Zoals deze met sterren, ook weer van Ferm Living.

Sneeuwhangers

Deze sneeuwhangers van House Doctor doen het natuurlijk mooi voor je raam en ook die kunnen na de kerst nog lekker blijven hangen voor een winterse look. Of je hangt ze aan een haak in het plafond. Geeft een leuk effect als ze dan niet allemaal even lang zijn. 

Babydeken met kerstboompjes

Funnshus komt met een fijne babydeken met zwarte kerstboompjes, die je behalve voor je baby natuurlijk ook gewoon over de bank kunt draperen. Het kussentje met de (kerst)bomen en de spar vind ik ook mooi.

Tot zover wat van mijn suggesties. Wie weet vind ik de komende week nog meer moois. Heb jij iets gezien wat uniek is voor kerst. Of verkoop je iets moois in je eigen webshop wat past bij de stijl van Hip & Hot? Laat een reactie achter!

snowflakes

Vorig artikelKerstkaarten, de leukste!
Volgend artikelKerstige raamstickers
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in