Wat kun je doen op de trampoline?

trampoline yurenEen trampoline, wie heeft die tegenwoordig nog niet? Een enorm onding in je tuin, maar ongeveer het enige buitenspeelgoed waar je kinderen elke dag gebruik van maken, óók in de winter. Alleen als de trampoline nat is gaan ze er niet op. Maar wat kun je doen op de trampoline, behalve gewoon springen? In deze blog vertel ik je alles over alle trucs en tricks op de trampoline.

Fan van de trampoline

Ik ben echt fan van de trampoline, omdat mijn kinderen er heel veel op spelen. Eerst dacht ik: wat moet ik met zo’n groot ding in de tuin, maar nu ben ik om. Hiermee krijg ik ze elke dag minstens een kwartier naar buiten en bewegen ze elke dag even. Welke ouder wil dat nou niet? Ze doen er van alles op, van thee drinken (ja echt!) tot voetballen (wat natuurlijk eigenlijk niet mag, want dat gaat wel eens mis).

Kun je een trampoline online kopen?

Het antwoord is ja: je kunt een trampoline prima online kopen. Het is echt geen rocket science om een veilige trampoline te vinden via het internet. Trampolines moeten in Nederland aan allerlei veiligheidseisen voldoen, dus die vind je dan ook heel duidelijk bij de omschrijving. Via bijvoorbeeld trampolines.nl kun je een heleboel trampolines kopen, net wat het beste bij jouw budget, maar ook jouw ruimte past. Wil je ingraven, of gewoon neerzetten? Wil je een grote of een kleine, met of zonder net? Met net is uiteraard het meest veilig. In principe mag er ook maar één kind tegelijk op. De praktijk is weerbarstiger, maar ik zeg het de kinderen wel altijd.

fee trampo

Wat kun je doen op de trampoline?

Je kunt op een trampoline een heleboel trucjes doen, die ik hieronder op een rij zet.

  • Billenzit: laat je vallen op je billen, met benen gestrekt of in kleermakerszit
  • Kniezit: laat je op je knieën vallen en let op je dat je rug goed aanspant hierbij
  • Kniehandstand: je landt op je knieën, komt omhoog en landt dan op je handen in een handstand
  • Ruglanding: landt op je rug en maak je hierbij heel klein, dus armen en benen gebogen
  • Plankval: laat je met je rug recht en aangespannen recht achterover vallen
  • Rugdraai: laat je op je rug vallen en draai om terwijl je opstaat.
  • Bil-knie-flip: landt op je billen, ga dan op je knieën en maak daarna meteen een koprol in de lucht
  • Salto: een salto kun je op verschillende manieren maken, vanuit stand of vanuit kniezit

Andere spelmogelijkheden op de trampoline

Naast allerlei springoefeningen (kinderen zijn vaak heel handig in het bedenken van nieuwe mogelijkheden) doen ze hier ook allerlei andere dingen op de trampoline. Ze bouwen er hutten, er wordt gepicknickt, er wordt samen gesprongen, er wordt een handstand tegen het net gedaan en ze hebben er zelfs van de zomer een nachtje op geslapen (nou ja, tot ze gek werden van de muggen dan). Wat doen jouw kinderen op de trampoline?

trampoline rond

Vorig artikelKunstjes die je kunt doen op een duikelrek
Volgend artikelWaar moet je op letten als je in Marrakech bent?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in