Zoo Antwerpen

Een kort werkbezoek vanmorgen aan Antwerpen herinnerde me aan een leuk uitstapje met man en jongste zoon. Het was december, kersttijd en bitterkoud. Op zaterdagochtend boekten we een last minute last naar Antwerpen. Op het programma stond uiteraard een bezoek aan de Zoo.
De Antwerpse Zoo is al een oude dierentuin. In maart 1843 gestart door de toenmalige burgemeester Jan Frans Loos, geïnspireerd op zijn bezoek aan Artis.
zooantwerpen
De dierentuin is overzichtelijk, niet al te groot en biedt, naast de oude elementen, ook veel nieuws. Zo is eind maart het vogelgebouw opnieuw geopend. Het paviljoen uit 1893 kreeg een volledige facelift. De gevederde vrienden ontvangen je vanaf nu in hun grote, gemengde verblijven, waar je alles ontdekt over alles over hun pluimen, eieren en vliegkunsten.

Zitten je kinderen met vragen als “Hoeveel liter kan een dromedaris drinken per minuut?” Mantelbaviaan(1)Of ” waarom hebben sommige mantelbavianen roze billen?” Je vraagt het direct aan een van de verzorgers. Zij staan op vaste tijdstippen klaar om je te woord te staan, al dan niet in combinatie met een voedermoment.

Antwerpen bereik je prima met de auto of met het openbaar vervoer en is daarmee een leuk uitje niet ver van huis. Informatie over de openingstijden en tarieven vind je hier.

Vorig artikelStart met shoppen bij Purestarters
Volgend artikelLente shoppen
Heleen Ravenhorst
Helaas is Heleen op 2 december 2018 overleden aan de gevolgen van longkanker. Wij laten de vele blogs die zij voor ons geschreven heeft voorlopig online staan. Heleen was moeder van 3 en een bonuszoon. Zij woonde op het mooie Goeree Overflakkee en werkte in de communicatie bij een baas. Ook was ze druk met haar eigen marketing & communicatiebedrijf Signaalgroen. Zij werd blij van de zon, het strand, een goed glas witte wijn, hardlopen, fietsen door mooi landschap en op vakantie gaan met de camper naar Spanje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in