Foto weekoverzicht Judith #426

Fee jarig 8 jaarDe week waarin Fee jarig was. Ze werd 8! We gingen iets bijzonders doen op haar verjaardag. Verder was het niet zo’n fijne week. Ik sliep ontzettend slecht en daarbij was het heel druk op mijn werk. Toch lukte het om 4 keer te sporten deze week, al ging dat niet van harte. Als ik zo druk ben plof ik ‘s avonds liever op de bank dan dat ik nog een rondje ga rennen of naar de sportschool rijd, maar ik heb me er toch toe kunnen zetten. Komende week lijkt iets rustiger te worden, in die zin dat ik geen werkdingen lijk te hebben op dagen dat ik niet werk. 

Maandag

Wat een wind! Ik hoorde de ‘m al om het huis gieren en het maakte dat ik weinig zin had om uit bed te komen ‘s morgens. Maar ja, de plicht riep: 4 kinderen moesten naar school en ik had zelf ook een afspraak (alleen niet zo heel vroeg). Doordat ik best een volle dag had, vloog deze voorbij. ‘s Avonds maakte ik Mexicaanse ovenschotel wat eigenlijk iedereen wel lekker vindt. Maik en ik zouden op de fiets naar de binnenstad van Delft gaan voor onze date-night van de maand maart, maar door de harde wind besloten we toch maar met de auto te gaan. Ik had gereserveerd bij de bioscoop voor de film The Whale. Een heel bijzondere film over een man met obesitas, waarbij langzaam duidelijk wordt hoe hij zo geworden is. Ik vond het echt een mooie film, met veel diepgang en om over na te denken na afloop. Aanrader dus. 

naar The Whale

Dinsdag

Al vroeg stond ik bij de sportschool. Ik had de dag ervoor niks gedaan, omdat ik nog een beetje moe was van de CPC en bovendien weinig tijd had. Toen ik daarna thuis kwam, hing Yuren nog op de bank, want hij had weer uren uitval van school. Echt niet normaal zoveel uitval als hij heeft. Ik vertrok naar boven om te werken. Had genoeg te doen. Om half 1 besloot ik eerst maar even te gaan lunchen. Als ik lekker bezig ben vind ik dat altijd lastig, maar het is wel beter om je ook even los te rukken van zo’n scherm natuurlijk. Ik had ‘s middags nog een overleg op een school, dat duurde best lang trouwens. Heftig gesprek. Daarna nog een telefoontje en toen was het alweer half 7. Na het avondeten moesten Maik en ik naar school voor het 10 minuten gesprekje van Fee. Daar kwam niet echt iets bijzonders uit, zij gaat gewoon heel lekker op school. 

schuimbaard fee

Woensdag

Lenthe gaf aan dat ze niet naar school wilde. Ze had twee nachten slecht geslapen en ik heb het idee dat ze af en toe gewoon wat last heeft van puberbuien en zich dan niet zo happy voelde. Het leek me goed haar een dagje thuis te laten. Ze ging aan haar werkstuk werken over de… Gucci tas 😉 Dit onderwerp heeft ze zelf bedacht. Ik ging ondertussen in het zonnetje een kort rondje hardlopen. Dat was heerlijk, de lente zit in de lucht. Daarna belde ik mijn moeder nog even, zij hebben gisteren de overdracht van het oude huis gehad. Sterre kwam thuis en ging snel weer naar boven om te leren. Zij heeft toetsweek deze week. En ik kroop nog even achter de laptop. Ik wilde eigenlijk deze woensdag niet werken, omdat ik al meer uren ging maken deze week, maar ik had toch nog wat dingen te doen. 

snelle geesten

hardlopen maart 2023Donderdag

Ik zit weer in de week voor mijn menstruatie en doordat ik het nu een tijdje bij houd kan ik er de klok op gelijk zetten dat ik dan een paar slechte nachten heb. Helaas was het ook deze maand geen uitzondering. Dit was de ergste nacht (hoop ik) met maar 2 uur slaap. Ik zag het 2 uur worden, viel in slaap en werd om 4 uur wakker. Ik moest plassen en kon daarna de slaap niet meer vatten. Heel vervelend, vooral als je weet dat je ook nog een enorm drukke werkdag hebt. Uiteindelijk is alles wel weer gelukt, maar ik ben na het avondeten in bad gegaan om te relaxen en toen mijn bed in gedoken. Helaas kon ik opnieuw niet goed in slaap komen, dus dat was jammer. 

work work work maart 2023

Vrijdag

Poeh, wat was ik moe. Ik had iets beter geslapen, maar nog steeds maar 4,5 uur dus te weinig om bij te trekken van de nacht ervoor. De hele ochtend moest ik ook naar kantoor voor een pitch van diverse bedrijven die mogelijk de inrichting van ons nieuwe kantoorpand gaan doen. Dat was trouwens wel heel leuk om te zien, al die creative ideeën. Om 12 uur moest ik haasten naar huis om Fee op te halen. Zij had vandaag getrakteerd op school voor haar verjaardag en daar was ze natuurlijk vol van. We hadden potloden van kaas en bugels als traktatie gemaakt. Was erg leuk en redelijk gezond (in elk geval weinig suiker). Na de lunch was ik erg moe. Die vermoeidheid begint je dan toch op te breken. Ik wilde even op bed gaan liggen, maar binnen een paar minuten zat Fee al huilend op de werkkamer en kwam ze daarna bij mij in bed, vervolgens kwam Lenthe er ook bij liggen en werd er vooral gekletst. Hoe kon ik ook denken dat dit kans van slagen had, haha. Nou ja, we hebben wel even lekker gelegen. Daarna was het tijd voor soep met broodjes, Sterre naar haar werk brengen en mijn bed in duiken voor hopelijk een betere nacht. 

Kindertraktatie potloden van kaas met Bugles

Zaterdag

Fee was jarig! Ze werd 8! De ochtend begon zoals altijd met baantjes trekken in het zwembad. Toen lag Fee nog lekker te slapen. Eenmaal thuis niet meer natuurlijk, dus ik begon met een dikke knuffel om haar te feliciteren. Na het douchen en ontbijt nam ik haar mee in de auto. Maik was namelijk met Yuren naar de voetbal, dus ze moest nog even wachten tot we het gingen vieren als gezin. Om het wachten wat draaglijker te maken, nam ik haar mee naar het ziekenhuis waar ze op de trap geboren is. Het leek me leuk om haar de trap eens te laten zien. Lenthe ging ook mee. Het was best bijzonder om daar zo met Fee te staan. (als je het verhaal niet kent, lees het hier) We hebben een paar foto’s van Fee gemaakt op de trap waar ik stond toen ze eruit viel, leuk om die te hebben. Het ziekenhuis is alleen nog in gebruik op de begane grond voor Corona prikken, dus de portier moest de deur helemaal van het slot halen voor ons. Daarom ben ik extra blij dat ik er met haar geweest ben, je weet immers maar nooit of het binnenkort ineens wordt platgegooid ofzo. 

Fee op de trap 2023

Verjaardag vieren

Eenmaal thuis zat iedereen al klaar voor haar verjaardag. Ze was heel blij met haar cadeautjes: 3 rokjes van de Zara, een Lego Friends set en een Purse Pets. Echt een verschrikkelijk cadeau dat laatste, maar ze is er al een jaar over aan het zeuren dus we zijn toch gezwicht. Ze was er dan ook dolblij mee. Rond 3 uur kwam er nog familie en buren die ook weer leuke cadeautjes hadden, zoals een Rainbow High pop en boekjes, waaronder het leuke boekje Molly op de nieuwe school. We aten pasta (keuze van Fee) en gingen op tijd naar bed. Ik was niet zo moe, want ik had voor het eerst deze week goed geslapen vannacht. De moeilijke slaapweken zijn weer voorbij, tot over 3 weken weer 🙂 

tegels leggen Maik

Zondag

Ik had een redelijke nacht gehad, niet supergoed maar wel beter dan de rest van de week. Ik sliep uit, omdat het kon. Daarna zat ik nog best lang te twijfelen of ik wel of niet ging hardlopen. Ik had namelijk totaal geen zin. Mijn motivatie wordt groter als de lente begonnen is denk ik. Uiteindelijk ging ik toch. Hoewel ik maar 5 km of misschien 7 km van plan was, liep ik er uiteindelijk 10. Tijdens het lopen verscheen er een zonnetje en het ging best lekker, dus ik dacht: ik ren gewoon door. Eenmaal terug was het al 3 uur en was ik moe. Maik had in de ochtend twee rijen tegels die verzakt waren opnieuw gelegd en daarna lasagna gemaakt. Toen moest hij haasten om naar zijn ouders te gaan, want daar ging hij met wat dingen helpen. Zij krijgen namelijk nieuwe kozijnen morgen. Fee had voor haar verjaardag het dobbelspelletje Keer op Keer gekregen en dat ging ik spelen met de kinderen (alleen Sterre deed niet mee, zij heeft toetsweek). De spelregels waren vrij simpel, die hadden we vlot door. Het bleek een verrassend leuk spelletje en ik kan het dus ook zeker aanraden als spel om aan te schaffen. 

Keer op keer

Vorig artikelKindertraktatie potloden van kaas met Bugles
Volgend artikelWat kost een tuinhuisje of een blokhut voor je tuin?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in