Koninklijke Boeken!

Koningin Nijntje – Dick Bruna

Nijntje droomt dat ze koningin is, linten doorknipt en voor het hele land klaar staat. Lief, fijn boekje waarmee je met peuters en kleuters wat verder kunt kletsen over onze eigen koning en koningin.

koningin nijntje

 

De grote kleine prinses – Tony Ross

Hoera, vijf verhalen van die leuke eigenwijze kleine prinses in één boek!! De kleine prinses is ook maar gewoon een meisje dat niet naar het ziekenhuis wil en haar handen niet wil wassen… Vrolijk en herkenbaar. Vanaf 2 jaar.

grote kleine prinses

 Leve de Koning(in)! – Reinildis van Ditzhuyzen

Informatief, vrolijk boek over het koningschap, waarin antwoord wordt gegeven op vragen als waarom hebben we eigenlijk een koning en is er een school om koning te worden? Inclusief stamboom, jaartallen en moeilijke woordenlijst dus als je dit boek uit hebt weet je alles van oranje! Vanaf 8 jaar.

leve de koning(in)!

Heeft de koningin een huissleutel?Cor de Horde

Makkelijk toegankelijk boek over het koningshuis. Cor de Horde weet er alles van, zelfs of de koning zijn eigen boterhammen wel smeert… Vanaf 8 jaar.

huissleutel koningin

 Feestmaal voor de koning – Marlies Verhelst en Linde Faas

Gek, rommelig vrolijk prentenboek over een vogelspin die een geweldige taart voor de jarige koning heeft gemaakt. Maar als hij even niet kijkt, verdwijnt het lekkerste stukje van de taart… Wie zou dat gedaan hebben? Spin gaat op zoek…

feestmaalvoordekoning

Vorig artikelThe best of Pinterest – Koningsdag!
Volgend artikel5 leuke plaatsen die je kunt bezoeken op Koningsdag
Sarah Breimer
Sarah Breimer is schrijfster van reisboeken en korte verhalen. Ze werkte zes jaar bij uitgeverij Lemniscaat waar ze alles leerde over mooie boeken, schrijven, lezen en uitgeven. Naast zelf schrijven leest ze graag voor anderen die schrijven om hen te adviseren en te inspireren in hun werk en schrijfstijl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in