The best of Pinterest – Koningsdag!

Pinterest-KoningsdagWat een prachtige kleuren komen er tevoorschijn rondom 27 april!

Winkels hangen ineens vol met oranje en rood-wit-blauwe kleding. Kleding die je normaal niet draagt, maar minimaal 1 keer per jaar mogen ze uit de kast komen. (Het WK en EK voetballen nog even niet meegeteld natuurlijk)

Hoewel ik nog steeds moet wennen om Koningsdag te zeggen ipv Koninginnedag, scheelt het dat de kleuren gelukkig hetzelfde zijn gebleven.

Door alleen het gebruik van die 4 kleuren maak je van iets heel simpels al iets met een koninklijk tintje.

Op Pinterest is er weer genoeg inspiratie te vinden!

Etagère

Voor een koninklijk kopje thee hoef je niet per se naar Villa Eikenhorst. Nee, het kan gewoon lekker thuis. Misschien is een bezoekje aan de kringloop of een bezoekje aan een opa en oma handig voor oud servies. Als je geluk hebt vind je er ook 1 met een koninklijke hoogheid erop!

Maak er een mooie etagère van, wat mooie oranje snoepjes op of wat lekkere oranje tompoucen , zet een kroontje op en drink de thee met je pink omhoog. Dat voelt al heel koninklijk!

etagere koningsdag

(bron: http://www.hieperdepiep-feest.nl/)

Broche

Een oranje kledingstuk dragen vind niet iedereen even fijn. Wil je je kleding toch een feestelijk tintje geven, dan kun je ook een leuke broche maken!

Neem strijkkralen in de 4 bekende kleuren en maak bijvoorbeeld deze leuke kroontjes. Ook leuk om samen met de kinderen te doen.

koningsdagbroche

(bron: www.fieve.blogspot.com )

Medaille

Als je handig bent met een haaknaald en katoen, kun je ook nog een mooie medaille opspelden. In de medaille is ook nog plek voor een foto van de koning of koningin. Of voor een van de drie prinsesjes. Het patroon is te vinden op de site van Haakidee.

Gehaakte Broche

Vorig artikelEen oplaadbare lamp, dat is handig!
Volgend artikelKoninklijke Boeken!
Joyce Valkenburg
Joyce Valkenburg ontdekte het bloggen een paar jaar geleden. Het begon als een soort fotoboek voor haar zelf en voor later voor haar 3 kinderen. Het bloggen in combinatie met social media vond ze zo leuk dat ze bij Hip & Hot de plek vond om deze 2 dingen te combineren. Op Twitter, Pinterest en Instagram is ze te vinden op de naam @zjojes. Haar blog heet De Wondere Wereld Van Klein Grut.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in