Kookgadgets voor foodlovers

Kookgadgets voor foodloversDe kersttijd komt er weer aan, en dat is natuurlijk de mooiste tijd voor foodlovers. Niet alleen kunnen ze in de keuken hun gang gaan, wie weet komt er ook een leuke kookgadget voor ze onder de boom terecht. Wij selecteerden de leukste nieuwigheidjes op kookgebied uit onze persberichten en delen ze met al onze jullie. Kookgagdets voor foodlovers!

Lees ook: Joseph Joseph keukenhulpjes

Kookgadgets voor foodlovers

1. De vernuftige blikopener van Joseph Joseph. Deze slimme blikopener maakt zichzelf bij de eerste klik vast aan het blik. Vervolgens is de Can Do makkelijk te besturen met het draaimechanisme bovenop. Hierdoor kom je niet in aanraking met de scherpe randen van het deksel van het blik. Of je nu links- of rechtshandig bent, met de Can Do maakt iedereen zijn of haar blikken in no time open. Door op de knop aan de voorkant te drukken laat de opener weer los van het blik, je hoeft het deksel ook niet los te peuteren zoals met veel andere blikopeners.

Kookgadgets voor foodlovers blikopener can do joseph joseph

2. Iedereen kent inmiddels wel de koekjesstempels. Te koop bij iedere kookwinkel en volgens mij zelfs ook bij de HEMA. Maar deze koekjesstempel is helemaal te gek: met de diverse letters maak je steeds een eigen tekst. Iets goed te maken? Maak koekjes met “het spijt me” en pak ze mooi in. Laten weten hoe lief je iemand vind? Met de tekst “ik vind je lief” wordt dat zeker duidelijk. Met kerst is het natuurlijk helemaal leuk om er een kerstwens in te stempelen, zoals “merry Xmas”. Topcadeau dus!

Koekjesstempel gepersonaliseerd

3. Wie regelmatig met kruiden kookt zal het herkennen: erin is zo’n probleem niet, maar ze er naderhand weer uitvissen wel! Ad Hoc heeft een leuke kookgadget hiervoor. Met de kruidenbol hang je eenvoudig je kruiden in de saus en verwijder je ze nadat ze hun smaak hebben afgegeven in een handomdraai. Dat scheelt weer lege takjes tijm in je saus, bijvoorbeeld.

kruidenbol

4. Voor de perfecte salade Caprice is deze mozzarellasnijder onmisbaar. Mij lukt het in ieder geval niet om dat glibberige stukje Italiaanse kaas op een fatsoenlijke manier in stukken te snijden, dus ik zet ‘m op mijn lijstje!

mozzarella sniijder

5. Dit vond ik gewoon een heel leuk idee voor het kerstdiner: een weckpotje om je amuse te serveren. Ziet er zò leuk uit! Voor de prijs hoef je het niet te laten, waardoor het ook meteen een leuk cadeau is. Wedden dat je er opmerkingen over krijgt? En op Pinterest gaat dit het ook zeker goed doen. 

weckpotje amuse

6. Deze kaaskruller (ook geschikt voor chocolade) staat natuurlijk supersjiek op de kersttafel. Zo garneer je gerechten op de meest schitterende manier die je kunt bedenken! Zet na het diner op tafel en laat iedereen zijn eigen krullen maken. Let wel op: je hebt hier speciale kaas voor nodig. Deze Tête de Moine AOC koop je trouwens wel gewoon bij de AH, dus dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. 

boska kaassnijder

Vorig artikelZo droomt je kleintje veilig weg in zijn of haar kamertje
Volgend artikelHotspots voor een korte trip naar Porto
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in