Kudzu

bamboe-dipschaalIk ben best milieubewust. Wij scheiden (voor zover mogelijk) het afval, ik probeer zuinig om te gaan met water en stroom, ik stop mijn kauwgum (tot afschuw van anderen) netjes terug in het pakje in plaats van op de grond te gooien en ik koop zoveel mogelijk milieu-vriendelijke produkten. Die zijn echter niet altijd zo goed te vinden. Maar in Brugge bevindt zich het hoofdkwartier van de bijzondere eco webwinkel Kudzu.

Lees ook: GreenJump, op een simpele manier een groen sprongetje maken

Kudzu, eco webwinkel in België

Het volledige assortiment bestaat uit producten die bijdragen aan een beter milieu. Producten gemaakt van natuurlijke gerecycleerde of recycleerbare materiaalen, energiebesparend en producten die ons leven beter maken. Millie en Valentijn willen met hun project aantonen dat ecologisch niet saai hoeft te zijn en dat er veel leuke alternatieven zijn voor vervuilende producten. En daar ben ik het helemaal mee eens. Want wat dacht je van biologisch afbreekbare spulletjes voor de badkamer? Of natuurlijke cremes en shampoos voor jezelf en je kindje? Enorm leuk kookgerei of geweldige houten schaaltjes om al dat lekkers in te serveren? Batterijen, klokjes en rekenmachines die werken op water? Hippe tassen waar een zonnepaneel ingebouwd zit waar je weer apparaten mee kunt opladen? Houten speelgoed, kartonnen speelhuisje, ik raak er niet over uitgesproken! Bijna alles is handig, leuk of grappig. Van sommige dingen wist ik niet eens dat het bestond! Je moet er zelf maar eens gaan rondneuzen, ik weet zeker dat je haast alles zult aanklikken. (net als ik…)

 

Kudzu wigwam-van-karton

Vorig artikelHuset
Volgend artikelSeizoenerwinkel
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in