Leuke verkleedkleren voor Carnaval

De mensen onder de rivieren weten het allang: het is weer bijna Carnaval. De voorbereidingen worden volop getroffen, ik zie regelmatig leuke verkleedkleren voor carnaval op instagram voorbij komen. Iedereen wil natuurlijk iets origineels, dus wordt er flink online gezocht naar verkleedkleren. Mijn kinderen willen ook een mooi verkleedpak, want hoewel wij boven de rivieren wonen, worden er toch carnavalsactiviteiten georganiseerd.

Lees ook: 4KidsNL verkleedkleren

De achtergrond van Carnaval

Carnaval is van oorsprong een Rooms-Katholiek volksfeest, dat traditioneel gevierd wordt in de drie dagen voor Aswoensdag. Daarna begint de vastentijd, die 40 dagen duurt, tot aan Pasen. Eigenlijk was het dus een eetfeest, voorafgaand aan het vasten. Vooral op vette dinsdag werd al het vet opgegeten, alle restjes, want dat zou daarna toch maar bederven.

Start Carnavalsseizoen

Eigenlijk start het Carnavalsseizoen al op 11 november, de elfde van de elfde. Dit is ook Sint Maarten, en de start van de donkere dagen voor kerst. Vanaf die datum zijn er in de Carnavalsgebieden al allerlei Carnaval gerelateerde activiteiten en festiviteiten. Er wordt in ieder geval een Prins Carnaval en op sommige plekken ook een jeugd prins gekozen.

Kleding met Carnaval

In delen van Brabant wordt traditioneel vooral oude kleding en gordijnen gedragen. Op andere plekken draagt men juist kostuums en verkleedkleren. Boven de rivieren dragen mensen en kinderen vooral verkleedkleren, zijn er carnavalsoptochten met praalwagens. Vaak mogen kinderen in de week van Carnaval of ervoor, als het met Carnaval zelf vakantie is, in verkleedkleren naar school komen. Er worden dan spelletjes gedaan.

Online leuke verkleedkleren kopen voor Carnaval

Er zijn natuurlijk genoeg plekken waar je online verkleedkleren kunt kopen. Wie heel handig is maakt misschien zelf wel wat. Ik ben niet zo handig, dus ik ben altijd blij als ik gewoon een kant en klaar verkleedpak kan vinden. Met de kinderen heb ik voor de komende Carnaval op de website van Feestwinkel.nl leuke setjes uitgekozen. Yuren ging natuurlijk voor Darth Vader, Lenthe koos (heel verrassend!) een superwomen verkleedpak. Sterre koos, precies zoals zij is, iets wat ze ook met Halloween aan kan, een heksenjurk. Tot slot wilde Fee graag iets roze en een Pippi Langkous pak.

Vorig artikelHoe staan tulpen het langst?
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #157
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Het carnavalsseizoen begint inderdaad al vroeg. Waar ik vandaan kom wordt er op 11.11 ook al volop het carnaval ingeluid. Een leuk feest voor jong en oud. Ik vind het ook een feest dat mensen verbind. Je wordt uit je dagelijkse sleur gehaald en hoeft even nergens meer aan te denken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in