Trends voor in de vaas

Ik woon in het nieuwe huis zo ongeveer tegenover een tuincentrum. In 5 minuten tijd loop ik er heen, dus het lijkt me leuk om zo af en toe eens rond te kijken wat de trends zijn op het gebied van bloemen en planten voor binnen en buiten. Welke kleuren zie je, wat voor creaties kun je maken, wat voor vazen en potten zijn hip en welke nieuwigheden moet je hebben?

Trends voor in de vaas

Ik zag al snel dat de voorjaarskleuren zichtbaar beginnen te worden. Geel en groen waren kleuren die ik toch echt wel spotte op diverse plekken in het tuincentrum. Na de lange winter is iedereen toe aan wat frisse lentekleuren. We zijn ook toe aan warm weer en zon, maar daarvoor moeten we nog wat geduld hebben vrees ik.

Varens

Flessen met een print van een varen worden helemaal hip. De varens behoren tot een van de oudste plantsoorten en zie je ook vaak op fossielen. Varens staan bekend om hun behoefte aan een vochtige omgeving. In een badkamer doen deze planten het bijna altijd goed, mits er ook daglicht komt natuurlijk.

Kleine vaasjes

Kleine vaasjes zie je in de winter ook veel, liefst met een witte, blauwe of roze bloem erin. Zet er een paar kleine kortgeknipte bloemen in en wat takjes groen. Zoals bijvoorbeeld eucalyptus. Geurt ook nog eens heerlijk. In plaats van kleine vaasjes kun je ook prima wiskeyglazen of borrelglaasjes gebruiken. Wind er eventueel een mooie leren veter omheen en hang er een kaartje aan.

Bolvazen

Bolvazen die je momenteel veel, bijvoorbeeld met een tulp erin. Tulpen groeien vaak nog door in de vaas, daardoor zijn ze heel geschikt voor deze manier van bloemschikken. In de bolvaas kunnen ze lekker eigenwijs doorgroeien, terwijl in een vaas na een paar dagen het hele model uit je bos tulpen is.

Airplants

Tot slot tip ik de airplants, die je gewoon kunt neerzetten, ophangen of neerleggen, zonder dat je ze water hoeft te geven. Alleen elke week even besproeien met de plantenspuit is voldoende en het geeft een ontzettend leuk effect. Zet er een paar bij elkaar, of hang ze op in een draadlamp die je aan het plafond bevestigt.

Vorig artikelNieuwe eetkamer stoelen
Volgend artikelLiefdesstrooisel
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in