Verhuizen met weinig budget

Verhuizen met weinig budget vinyl vloertjeVerhuizen met weinig budget is soms best een uitdaging. Wie gaat verhuizen zal ondervinden dat je niet alleen kosten hebt van het verhuizen zelf, maar ook heel veel nieuw moet kopen. Dat is een behoorlijke kostenpost waar je niet altijd over nadenkt. In je vorige woning had je het vast allemaal voor elkaar: gordijnen, vloeren, horren, behang, lampen, enz. Je denkt vooraf dat een heleboel wel mee verhuisd kan worden, maar je merkt soms dat niet alles in het nieuwe huis past.

Verhuizen met weinig budget

Die lamp, die in je oude huis een perfect plekje had, hangt in je nieuwe huis eigenlijk heel onhandig. Of hij staat niet mooi. De gordijnen passen net niet, omdat het nieuwe huis een hoger plafond heeft. Het behang op de muren is vies en lelijk, daar moet echt iets anders op en die vloer die er toen je ging kijken nog best aardig uit zag, blijkt nu het huis leeg is op veel plekken verkleurd. Zo komen er ineens een hoop extra kosten bij, waar je niet op gerekend had. Hoe los je dat op als je weinig budget hebt?

Slim inkopen

Door slim in te kopen dus! Je kunt namelijk een dure eikenhouten vloer kopen a €100 per vierkante meter, maar waarom kies je niet een vinyl vloertje met houtlook? Dat kost je maar €12 per vierkante meter. Scheelt nogal! Bovendien is vinyl nog hartstikke makkelijk te onderhouden ook. Die dure designlamp die eigenlijk niet past in de nieuwe woning ben je via Marktplaats zo kwijt, en van het geld dat het je oplevert koop je bij de Kwantum 5 nieuwe lampen. Ook hebben ze daar goedkope stofjes om gordijnen van te maken (laten maken kost best weer wat, kan je moeder of schoonmoeder dat niet?) en leuke accessoires of meubels kun je er eveneens goed scoren. Zo zit je er als nieuw bij, zonder dat je enorme kosten hoeft te maken.

Houd de aanbiedingen in de gaten

Ik schreef al eerder een blog over dat gedurende het jaar diverse producten op een specifiek moment in de aanbieding gaan. Koop dus slim in! Bedenk wat je nodig hebt en kijk wanneer dat soort producten in de sale gaan. Zet het in je agenda en oefen wat geduld uit: je kunt het immers niet meteen kopen, maar dat moment komt vanzelf en je kunt er veel geld mee besparen. Als jouw televisie uit het oude huis te groot of te klein is voor je nieuwe woning, koop je die het beste pas nieuw als de nieuwste modellen op de markt komen. De oudere modellen gaan dan in de uitverkoop en dat betekent dat jij er dus minder geld aan hoeft uit te geven.

Likje verf

Tot slot doet een likje verf van het eigen merk van een winkel wonderen. Zo kun je een smoezelig plafond zo weer op kalefateren. Wil je liever behang? Ik heb zelf ook veel behang bij de Kwantum gekocht en krijg er nog regelmatig complimenten over. Mensen vragen waar ik het vandaan heb, omdat ze het zo leuk vinden. Was supergoedkoop! Gewoon goed zoeken tussen alle rollen, regelmatig even binnenlopen en in de gaten houden of zelfs de goedkope rollen niet toevallig in de uitverkoop gaan. Ik mocht bijvoorbeeld de laatste 2 rollen gratis meenemen, omdat ze er vanaf wilden. Ideaal!

behangen kamer fee

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #261
Volgend artikelPannenkoektaart, unicorn of regenboog, zo maak je die!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in