Maak je huis kinder-proof

Yuren tekent op de kastZo’n 6 jaar geleden kwamen wij in dit huis wonen. Een nieuwbouwhuis, in de binnenstad van Den Haag. Nieuwbouwhuizen zijn heel “clean”. Ons huis werd casco opgeleverd, we huurden een stel stukadoors in die de boel ook meteen voor ons verfden. Na 2 weken hard werken was ons huis klaar. Op dat moment hadden we nog maar één kind, van 1 jaar oud. Die konden we nog goed in de gaten houden en zorgen dat er niet teveel limonade omviel en kinderhandjes op onze mooie, nieuwe muren kwamen.

In de jaren die volgden kwamen er nog 2 kinderen bij. We hadden maar twee paar ogen, en das soms best lastig. Staat de ene vakkundig met stift op de muur te kladderen, wat je nèt op tijd ziet, spettert de ander de jus van zijn bord, wat je nìet op tijd ziet. En oh ja, zelf ben ik ook niet de meest handige. Onze prullenbak èn vaatwasser staan pal naast onze hagelwitte keukenmuur. Die is dus na 6 jaar niet zo hagelwit meer. Hoe vaak het me niet overkomt dat ik een beker in de vaatwasser zet, die toch nog niet leeg was… Spetters op de muur. Of laatst, toen we spinazie aten, en ik de laatste restjes in de prullenbak schoof. Net even wat te gehaast, want er stond een peuter aan mijn been te jengelen. Nu is die hagelwitte muur een wit met groene spinazievlekken muur.

Al meerdere malen heb ik mijn man gevraagd de boel eens een schilderbeurt te geven. Daar werd hij niet enthousiast van. Zijn antwoord was steeds: “dat kunnen we beter doen als de kinderen wat groter zijn”. Hij vindt het nu zonde van de energie en het geld, want binnen een week zit zo’n muur weer vol met vlekken.

Maar nu komt hij er niet meer onderuit. Ik kwam namelijk deze week op het spoor van de nieuwste Histor-uitvinding: Histor Clean. De naam zegt het al, deze verf, verkrijgbaar in zowel wit als kleur, is een reinigbare muurverf. Je haalt een vochtig doekje over je muur, en het schijnt er weer uit te zien als pas geschilderd! Dat klinkt mij als mama van 3 kinderen met knoeipot nummer 4 op komst als muziek in de oren.

Ik vind dat mijn man en ik binnenkort eens goed moeten gaan toegeven aan de nesteldrang en ons huis een goede schilderbeurt moeten gaan geven. Weg met die smoezelige plekken in de woonkamer, weg met die vlekken van etensresten in de keuken en ook weg met de vieze plekken van zwarte handjes op de muren in de kinderkamer. Wij gaan voor Histor Clean, want even een doekje er overheen, kost een stuk minder tijd, energie en geld dan je muur iedere paar jaar verven!

Zie jij Histor Clean ook als de ideale verf voor een kinder-proof huis? Je koopt het oa hier.

vlekken verdienen histor clean

Vorig artikel11 x leuke schoencadeaus tussen de 5 en 10 euro
Volgend artikelNog meer super schoencadeaus tussen de 5 en 10 euro
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in