Mag ik eens in je luier kijken?

over-een-kleine-mol-die-wilde-wetenMag ik eens in je luier kijken? Dit leuke prentenboekje was lange tijd favoriet bij de kinderen toen ze jong waren. Het boek heeft flapjes, wat het altijd goed doet bij kinderen. Zeker bij peuters. Het boek is geschreven door Guido van Genechten. Het boekje kost slechts 14,95 euro en je bestelt ‘m hier. Het is een echte aanrader. 

Lees ook: Prentenboek de Bremer stadsmuzikanten

Mag ik eens in je luier kijken?

Het boekje “Mag ik eens in je luier kijken?” gaat over een muisje dat steeds bij andere dieren in de luier wil kijken. Haasje, Geitje, Hondje, Koetje, Paardje en Varkentje, een voor een komen ze aan de beurt. Dan willen de vriendjes natuurlijk ook wel eens weten wat er in de luier van Muisje zit. Er staat hun een grote verrassing te wachten. Er zit namelijk helemaal niks in! Dit boek hoort bij het thema zindelijk worden en is een erg leuk boekje om voor te lezen in de tijd dat kinderen zindelijk gaan worden. 

Over een kleine mol….

De grote favoriet van mijzelf, de kinderen die ik ooit in de klas had en nu ook mijn eigen kinderen, is het prentenboek “Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft” van Werner Holzwart & Wolf Erlbruch. Tijdens een PABO-stage maakte ik plaatjes van de dieren uit het boek en de bijbehorende poepjes. De kinderen moesten na het lezen van het boek de verschillende poepjes bij het juiste dier leggen, wist ik meteen of ze goed hadden opgelet. Tegenwoordig zitten de plaatjes en de poepjes, ernstig vergeeld door de tijd, in een mapje. Vroeger wilden mijn kinderen, in plaats van een boekje lezen voor het slapen gaan, de “poepjes doen”. Dat vonden ze geweldig en ze herkenden daardoor bij de kinderboerderij de poepjes ook heel goed. Zo was het enorm leerzaam!

mag-ik-eens-in-je-luier-kijken

Vorig artikelYour surprise, gepersonaliseerde cadeaus
Volgend artikelBabycompany
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

  1. Zelf heb ik de Friese versie van de kleine mol, en die is helemaal hilarisch (Wa hat my op de kop skiten?) Van Guido van Genechten heb ik ook de Friese versie van het “poepertsje” boek, over alle mogelijke billen. Heel leuk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in