Mag ik eens in je luier kijken?

over-een-kleine-mol-die-wilde-wetenDe grote favoriet van mijzelf, de kindjes die ik ooit in de klas had en nu ook mijn eigen dochter, is het prentenboek “Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft” van Werner Holzwart & Wolf Erlbruch. Tijdens een PABO-stage maakte ik plaatjes van de dieren uit het boek en de bijbehorende poepjes. De kinderen moesten na het lezen van het boek de verschillende poepjes bij het juiste dier leggen, wist ik meteen of ze goed hadden opgelet. Tegenwoordig zitten de plaatjes en de poepjes, ernstig vergeeld door de tijd, in een mapje op de kamer van mijn dochtertje. Regelmatig wil ze, in plaats van een boekje lezen voor het slapen gaan, de “poepjes doen”. Ze vindt het geweldig en kan het ook al heel goed. Ze zal menig leerkracht verbazen bij een uitstapje naar de kinderboerderij: ik zie helemaal voor me hoe ze bij elk poepje zal vertellen van welk dier het is. Van de week zag ik in de boekhandel een soortgelijk boek, wat ook ontzettend leuk is. Misschien nog wel leuker, want het heeft flapjes. En flapjes en peuters dat is een hele goede combinatie, tenminste, hier wel! Het boekje heet: “Mag ik eens in je luier kijken?” en is geschreven door Guido van Genechten. Het boekje kost slechts 14,95 euro en je bestelt ‘m hier. Het  is een echte aanrader. Het boekje van de mol is zelfs nog goedkoper, voor 12,50 euro bestel je ‘m bij Bol.com.

mag-ik-eens-in-je-luier-kijken

Vorig artikelZotteZOO geboortekaartjes
Volgend artikelBabycompany
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

2 REACTIES

  1. Zelf heb ik de Friese versie van de kleine mol, en die is helemaal hilarisch (Wa hat my op de kop skiten?) Van Guido van Genechten heb ik ook de Friese versie van het “poepertsje” boek, over alle mogelijke billen. Heel leuk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in