Dit mag niet ontbreken in de tienerkamer

Sterre had toen we gingen verhuizen maar 1 wens voor haar nieuwe kamer. Nou ja, eigenlijk twee. Ze wilde namelijk ook heel graag een EIGEN kamer, zonder haar broertje. Daar had ze namelijk de afgelopen jaren een kamer mee gedeeld. Als je dan tiener wordt, dan ben je kleine broertjes op je kamer ontzettend beu. Wens twee werd dus een hangstoel. Een lekker plekje, waar ze haar Tina’s in zou kunnen lezen. Een hangstoel in de tienerkamer is top! Daarom vandaag een kijkje in de kamer van Sterre, mèt hangstoel!

Dit mag niet ontbreken in de tienerkamer

Ik vond het best lastig om de kamer van Sterre in te richten. Een tienerkamer vraagt toch weer iets anders dan een kinderkamer. Veel accessoires waren opeens kinderachtig. Waar Sterre na haar roze K3-periode volledig voor geel, turquoise en groen was gegaan, wilde ze in het nieuwe huis opeens weer roze. Zo werkt dat dus blijkbaar met tieners. Volgens mij wilde ik op die leeftijd lila trouwens. Heb ooit ook eens gelezen dat elk meisje een keer helemaal gek is van lila. Maar goed, Sterre dus (nog) niet. Roze werd het. Roze behangetje, roze stoel bij haar bureau en een roze dekbedhoes. En er moest en zou een hangstoel komen.

Welke hangstoel

De keuze voor een hangstoel was er, maar het vinden van een geschikte voor een tienerkamer bleek wat lastiger. Veel hangstoelen zijn namelijk nogal kolossaal. Dat past niet in de kamer van Sterre. Het is geen kleine kamer, maar ook geen supergrote. Zeker nu het driestapelbed er nog staat (hij staat op marktplaats, en veel mensen blijken de hoogte niet te hebben in huis om het neer te zetten) is de ruimte snel gevuld. Uiteindelijk vond ik een geschikte hangstoel van het merk Kidsdepot. De hangstoel Pluto is verkrijgbaar in 3 kleuren: wit, naturel of grijs. Wij kozen uiteindelijk voor wit, omdat de stoel voor het roze behang van Sterre zou komen te hangen. Het materiaal is rotan.

Fijne leesplek

Het ophangen ging eenvoudig, slechts 4 gaatjes boren. Het ophangsysteem zat er trouwens niet bij, dat hebben we zelf gekocht. Het touw was wel aanwezig. Eventueel kun je ook nog voor een bijpassend kussentje kiezen, maar Sterre wilde liever een schepenvelletje. Ze zit er nu iedere dag heerlijk in te lezen. Het geluk wil dat de zon ook nog precies aan die kant naar binnen schijnt. Stiekem vind ik het zelf ook een ideaal plekje, maar helaas is de stoel voor mij echt te klein. Ik zit helemaal krom als ik er in zit. De kinderen zitten er echter veel in, ook Lenthe kruipt er vaak in. Ze wil er het liefste zelf ook eentje.

Tienerkamers

Heb jij ook een tiener in huis en worstel je met de inrichting van de tienerkamer? Denk dan zeker eens aan een hangstoel. Kinderen lezen op die leeftijd graag of ze luisteren muziek, en dat kan perfect in zo’n hangstoel. Zorg verder ook voor een bureautje en een goede kast voor kleding en spullen. Tieners hebben namelijk veel spullen, ben ik achter gekomen…

Behang: Eijffinger
Lampen: Tord Boontje
Dekbedovertrek: Snurk
Hangstoel: Kidsdepot

Vorig artikelKinderen en een mobiele telefoon
Volgend artikelPasen in je huis
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in