Masking tape kerstboom

Al enige jaren geleden hebben we een ontzettend gave masking tape kerstboom gemaakt. Met allemaal leuk kerst-tape. Dit kun jij thuis ook doen! Hoe leuk is het niet om zo’n boom op de muur of op de ramen te maken? Zelf op school is het leuk om deze kerstboom te maken met de kinderen. Bijvoorbeeld een hele gang met allemaal verschillende masking tape kerstbomen. Na de kerst haal je het er eenvoudig weer af. 

Lees ook: inspiratie voor alternatieve kerstbomen

Masking tape kerstboom

Hoe maak je nou zo’n masking tape kerstboom? Er zijn verschillende manieren. Je kunt zelf kijken wat jij het leukste of het makkelijkste vindt. Voor kinderen is de strepen-kerstboom het meest eenvoudig om te maken. Extra leuk is het om er direct een meet-opdracht van te maken. Laat ze beginnen met een klein strookje bovenin en bij elke regel komt er 2 cm bij. Hierbij kies je voor 8 of 10 stroken washi tape. Je begint bovenin met een 

De stroken kerstboom van washi tape

De eerste kerstboom van washi tape of masking tape is de stroken kerstboom. Begin bovenin met een strookje masking tape van ongeveer 4 cm. Daarna werk je naar beneden en komt er steeds 2 cm bij. Dus 4-6-8-10-12-14-16-18-20 cm. Je kan ook van boven naar onderen werken, net wat je handig vindt. De stroken plak je één voor één op, zodat er een kerstboom ontstaat. Zie ook de foto ter verduidelijking. Maak bovenin een piek door een ster te maken. Aan de stroken hang je zelfgemaakte papieren ballen of echte plastic ballen (zodat ze niet stuk gaan als ze vallen)

De “getekende” kerstboom

Een andere manier om een masking tape kerstboom te maken is door ‘m te maken zoals kinderen een kerstboom tekenen. Dus steeds een soort driekhoekjes boven elkaar maken, van groot naar klein. De stam maak je als een rechthoek. Versieren kan net als een gewone boom: met kerstballen en slingers. Dat kunnen echte ballen en slingers zijn, maar je kunt ze ook maken van zilver en goud draad, papier of stof. 

Papieren kerstballen versieren

Van de restjes die over zijn heb ik vanmiddag met de kindjes een leuke kerstknutsel bedacht. Wist je dat je masking tape namelijk prima kunt gebruiken om kerstthema’s op de muur te plakken? Zo heb je een originele en hippe kerstversiering! Een leuk DIY-project. Laat de kinderen uit gekleurd papier kerstballen knippen en versieren. Strooi er eventueel wat glitter op of geef ze een goud of zilver pen om de ballen te versieren. Tape een kerstboom op de muur en hang met een andere leuke soort masking tape de ballen op hun plek. Met geweldig resultaat! Ideale activiteit voor dit koude winterweekend.

Je kunt masking tape of washi tape op veel plekken online kopen, zoals bij Studio Stationery, bol.com of Winkel van Papier. Je kunt het ook bij de HEMA vinden, maar mijn ervaring is dat deze wat snel afbreekt en minder goed blijft plakken jammer genoeg. De patroontjes zijn wel leuk. 

Vorig artikelBusha leggings, lekker warm!
Volgend artikelBrass Sieraden, voor vrouwen met lef!
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in