Wat staat op de reisbucketlist van kinderen?

prachtig noorderlicht berg okt 2019 ijslandWat staat op de reisbucketlist van kinderen. National Geographic Junior zocht het uit, ter gelegenheid van hun 15e verjaardag. Er is ook een jubileum-editie uitgekomen die momenteel in de winkel ligt. Hierin verkiest de redactie van National Geographic Junior de 15 mooiste plekken op aarde. Allemaal bucketlistwaardige bestemmingen, en vast niet alleen voor kinderen.

Wat staat op de reisbucketlist van kinderen?

Maar vertel! Wat staat op de reisbucketlist van kinderen? Op nummer één staat iets heel bijzonders (en ik spreek uit ervaring, want ik mocht het al een paar keer zien): het Noorderlicht in Zweden! Dit wordt gevolgd door de Galapagoseilanden en het tropische regenwoud van Costa Rica. Dit zijn de drie meest gekozen plekken op aarde die bovenaan de reisbucketlist van Nederlandse kinderen staat, aldus het onderzoek van National Geographic Junior.

Wat staat er op de bucketlist van mijn kinderen?

Ik heb het natuurlijk ook aan mijn kinderen gevraagd. Sterre wil het liefst naar New York, Yuren naar Moskou om de Sint Basiliek Kathedraal te zien, Lenthe wil naar Parijs, voor de Eiffeltoren en Fee wil het liefst naar IJsland, want daar hoort ze mama altijd over en dat wil ze nu ook wel eens zien. Grappig!

Wat staat op de reisbucketlist van kinderen

Soorten vakanties

National Geographic vroeg kinderen niet alleen naar hun reisbucketlist. Er werd ook gevraag wat voor soort vakantie ze het meest kunnen waarderen. Hierop antwoordde 28% te hopen ooit af te reizen naar een tropisch eiland, 27% heeft de wens een heuse jungletocht mee te maken en 18% kijkt uit naar een avontuurlijke vakantie in de bergen (18%).

Wilde dieren

Wilde dieren hebben ook een aantrekkingskracht op kinderen, maarliefst 79% hoopt wilde dieren te spotten tijdens een droomreis. Daarbij staat het spotten van wilde dolfijnen en orka’s met stip bovenaan. Toch zijn ook de panda, reuzenschildpad en olifant vaak genoemd.

Enzo Knol mag mee!

De YouTube generatie wil natuurlijk wel heel graag een bekende YouTuber meenemen op reis, en daarvoor kiezen ze het meest voor vlogger Enzo Knol. Ook Dylan Haegens (22%) en Meisje Djamilla (18%) worden regelmatig gekozen om mee te gaan om hun reisdroom te verwezenlijken. Toch, en eigenlijk niet zo verrassend, maken alle kinderen het allerliefst de reis van hun leven met hun ouders en broertjes en zusjes. Even samenvattend: Wat staat op de reisbucketlist van kinderen? Het Noorderlicht spotten met de mensen waar je het meest van houdt dus!

Wat is mijn grootste reiswens?

Als reislustige moeder kan ik natuurlijk niet achterblijven met mijn grootste reiswens. Het allerliefste zou ik mijn gezin meenemen naar Australië. Maik en ik hebben voor we kinderen hadden een fantastische reis van een aantal maanden door heel Australië gemaakt. Ik denk daar nog vaak met veel plezier aan terug en ik zou dat land heel graag aan mijn kinderen laten zien. Geen bestemming dus waar ik nog niet geweest ben, maar juist iets wat zo’n onmisbare indruk op mij heeft gemaakt, dat ik het graag aan mijn kinderen zou laten zien.

australie whitsundays

Win een droomreis met je gezin!

Ter gelegenheid van haar 15e verjaardag geeft National Geopgraphic Junior  een avontuurlijke droomreis weg voor de hele familie. Helaas geen Australië, maar Marokko vond ik ook geweldig, dus ik doe zeker mee! Tussen 23 januari 2020 en 19 februari 2020 maak je namelijk kans op een avontuurlijke droomreis met Djoser Family voor het hele gezin naar Marokko t.w.v € 5000,-. Kijk voor meer informatie over de winactie de website van National Geographic Junior.

Meer over National Geographic Junior

National Geographic Junior is een prachtig natuur tijdschrift voor nieuwsgierige kinderen vanaf 9 jaar. Ze ontdekken in dit tijdschrift spectaculaire weetjes, staan stil bij adembenemende foto’s en gaan mee op avontuur tijdens spannende expedities. Er is nog zoveel te ontdekken en te leren! Bovendien draag je met het tijdschrift een beetje bij aan het behoud van natuur en dieren, want een deel van de opbrengst van het magazine gaat naar de National Geographic Society. Deze wereldwijde organisatie investeert in research om de kennis over natuur en dieren te vergroten.

sunset marokko

Vorig artikelChinees Nieuwjaar activiteiten met kinderen
Volgend artikelDe Tuinvogeltelling is weer, doe je mee?
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in