Foto weekoverzicht Judith #302

Fittonia mozaikplantjeDe herfstvakantie zit er alweer op, maar dit weekoverzicht gaat daar natuurlijk wel over. De komende 7 weken worden druk. Nog een paar weken en dan begint de sinterklaastijd, daarna kerst natuurlijk en oudjaar en dan begint 2021 alweer. Iedereen roept dat we 2020 heel snel moeten vergeten, maar ik ben bang dat we in 2021 ook nog niet van de Corona-ellende af zijn. Ik begin het zelf aardig beu te raken. Ik snap dat sommige dingen nodig zijn, maar tegelijk voel ik me erg beperkt in mijn vrijheid. Waar ik hoop dat het allemaal zo snel mogelijk normaal wordt, zie ik dat eerlijk gezegd niet meer gebeuren en dat maakt me verdrietig. Ondanks dat probeer ik toch maar zoveel mogelijk te genieten van wat wel kan…

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #301

Maandag

Een nieuwe week, en vakantie dit keer. Ik begon met een rondje hardlopen. Een rustig rondje, want vorig weekend liep ik een pr op de 10 km. Nu wel 8,5 km, maar in een heel rustig tempo, zodat mijn lijf kon herstellen. Het ging lekker, ik had best het dubbele kunnen lopen in dit tempo. Toch niet gedaan, want ik wilde mijn tijd nuttig gebruiken. De jongste meisjes waren op maandag naar de opvang, Maik weer een keer naar zijn werk voor een overleg en Yuren naar een voetbaldag. Sterre zat boven te leren. Ik heb best veel gedaan: blogs geschreven, facturen gemaakt, de belastingaangifte aangeleverd bij de boekhouder, bestellingen op de post gedaan en Yuren van de voetbal gehaald. ‘s Avonds ging ik eten bij Debby, de dochter van Heleen. Zij heeft een nieuw huisje en dat had ik nog niet gezien. Bovendien was het fijn even over haar moeder te kletsen. We missen haar, allebei op onze eigen manier, heel erg. Ze had lekker gekookt en de avond vloog voorbij.

eten bij debby okt 2020 gevulde paprika eten bij debby

Dinsdag

Maik moest deze week gewoon werken, dus de wekker ging vroeg. Ik ging rustig ontbijten en wat werken, daarna naar de sportschool. Eenmaal thuis was het tijd voor de lunch. Terwijl we zaten te eten, werd het spel Pandemic bezorgd. Dat had ik besteld voor Yuren, die is gek op spelletjes. Het was lange tijd niet verkrijgbaar, omdat het in herdruk was. Logisch, met een pandemie in de wereld. Dan wordt zo’n spel ineens heel populair natuurlijk. Nu was het er weer, dus ik heb het meteen besteld. Yuren en ik gingen het na de lunch spelen. Nieuwe spelletjes is altijd even een gedoe. Je moet zo’n boekwerk lezen en er zijn allerlei regels die je moet onthouden. Vaak leer ik het snelst door gewoon maar te beginnen en steeds terug te lezen. Dat deden wij nu dus ook. Na een paar beurten begonnen we het spel goed te begrijpen en het lukte ons ook nog om te winnen. ‘s Avonds speelden we het nog eens met Maik erbij. Een uitgebreide review over het bordspel Pandemic lees je hier.

Pandemic bordspel review spelen

Woensdag

Ik moest al vroeg naar de handtherapeut. Ergens in de nacht had ik nog het plan gehad om rond 7 uur te gaan hardlopen, maar toen ik wakker werd en het nog donker was en keihard regende leek dat opeens helemaal geen goed idee meer 🙂 Dus ik deed het niet. Ik ging gewoon met de auto door de regen naar Scheveningen en reed daarna terug. Thuis heb ik de rest van de ochtend wat zitten schrijven aan tafel en spelletjes gedaan met de kinderen.  Rond lunchtijd deed ik 2 Disq trainingen en na de lunch gingen we met z’n allen naar Amsterdam. Daar bezochten we This is Holland. We maakten daar een spectaculaire 5D vlucht over heel Nederland. In Europapark zit ook zo iets, het Voletarium heet het daar. Je  vliegt in een stoel over een film, waarbij het net lijkt of je echt daar bent. Je ruikt geuren, voelt druppels in je gezicht, echt geweldig gaaf. We zouden daarna ook nog naar de Amsterdam Lookout gaan, waar je met een schommel over de dakrand kunt schommelen, maar helaas was er teveel wind. In plaats daarvan bezochten we de gamehall, waar we een heel tof gek spel deden in een soort achtbaan. Eenmaal weer thuis deden we de pizzarette aan om de dag gezellig af te sluiten.

Yuren en Fee This is Holland

this is holland lenthe

Amsterdam met de kidspizzarette okt 2020

Donderdag

Ik had om 8 uur gereserveerd bij de sportschool. Lekker vroeg dus, toen ik thuis kwam had ik de hele dag nog voor me. Ik vouwde de was op, maakte wat schoon en Laura kwam even thee drinken en Oranjekoek en Suikerbrood brengen die ze had meegebracht uit Friesland. Daarna heb ik nog wat gewerkt. Ons kaasabonnement kwam binnen voor het eerst, dat was natuurlijk smullen (erg lekkere kaas!). Halverwege de dag kwam Lenthe terug van een vriendinnetje en het vriendinnetje kwam mee en bleef ook eten. We deden nog een potje Pandamic en gingen vroeg naar bed om nog wat tv te kijken.

Een abonnement op boerenkaas

Vrijdag

Om 8 uur was ik in de sportschool. Toen ik thuis kwam scheen de zon en ik besloot dat het een mooie ochtend was om even lekker naar buiten te gaan. Sterre wilde niet mee, de rest gelukkig wel. Al liep Yuren de hele tijd te mopperen, die begint ook te puberen volgens mij. Pas toen hij mijn camera kreeg en foto’s mocht maken werd hij enthousiast. We eindigden in de speeltuin. Daar werd het zo rond lunchtijd koud, omdat de zon wegging. Toen besloten we dat het mooie was geweest en gingen we terug naar huis. Sterre was daar superblij, want haar nieuwe iPhone 12 was er. Ze heeft er ruim een jaar heel hard voor gewerkt (folders rondbrengen) en haar verjaardagsgeld en kerstgeld voor apart gelegd, dus leuk dat ze het nu eindelijk bij elkaar gespaard had. Zelf houd ik het nog maar even bij de iPhone XS. Ik mag ook verlengen, maar ik vind dat kapitaalvernietiging. Hij doet het nog gewoon prima, dus ik houd deze voorlopig nog en zie wel wanneer hij aan vervanging toe is.

Lenthe herfstbladeren

blaadjes gooien okt 2020

fee herfst

Yuren herfst portret

paddestoelen bos

Zaterdag

Na het opstaan had ik meteen mijn hardloopkleren aangetrokken, maar ik ging pas rond lunchtijd, toen de zon begon te schijnen. Beetje vitamine D op doen. Ik loop gewoon veel fijner in de zon. Daarna hebben we thuis lekker gerommeld. Een spelletje, koekjes bakkend dat soort dingen. Om half 3 had ik een online uitvaart. Een oud-collega van mij is vorige week vrijdag heel plotseling overleden. Vanwege Corona mogen er natuurlijk niet veel mensen komen, dus kun je het dan online volgen. Dat was ergens ook wel fijn. Groot voordeel was dat ik tussendoor even naar de wc kon rennen 🙂 Ik zat er trouwens wel helemaal in, dat verbaasde me eigenlijk. ‘s Avonds aten we vega hamburgers en daarna was de finale van Wie is de Mol. Ik heb de hele tijd op Tygo gezeten, maar die kon het niet zijn dus switchte ik naar Jeroen. Die bleek de winnaar en daardoor had ik nog best aardig wat punten, meer dan 20.000.

Koekjes bakken okt 2020

Zondag

Het uur was natuurlijk terug gegaan, dus toen ik om half 6 wakker werd was het al half 7. Ik kon dus nog even lekker in bed blijven liggen, wel fijn. Wat ook fijn was: toen ik naar het zwembad ging om half 8 was het nu gewoon licht. De vorige weken niet en toen had ik het gevoel dat ik midden in de nacht was opgestaan. Na het zwemmen was het tijd voor ontbijt. Maik ging een virtuele wedstrijd hardlopen en ik bleef met de kinderen thuis. ‘s Middags keken we de Formule 1 race en we gingen op tijd naar bed. De herfstvakantie zit er nu weer op. De komende 7 weken moet ik weer flink aan de bak, want tot december verwacht ik dat het flink druk zal zijn op mijn werk. Daarna is er hopelijk een wat rustigere periode.

Review Tobi Robot Smartwatch

fee lenthe kaas eten

Vorig artikelMijn ervaring met DISQ Mobile Gym
Volgend artikelReview Tobi Robot Smartwatch
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in