Modetrends zomer 2020

modetrends 2020Wie zich afvraagt hoe je toch de economie in deze tijden een beetje op gang kunt houden kan ik geruststellen: online shoppen mag gewoon. Het is misschien heel verleidelijk om de hele dag in je huispak rond te lopen of je joggingbroek, maar geloof me, het is voor je relatie ook beter als je er gewoon leuk uit ziet overdag. Of zoals Jacqueline in Boer Zoekt Vrouw tegen Gert-Jan zei: je hoeft niet de hele dag in je campingkostuum te lopen. Dat doet de liefde geen goed. Daarom een blog over de modetrends zomer 2020. Kun je je daar alvast in verdiepen, zodat je weloverwogen je zomeroutfit online bij elkaar kunt shoppen.

Campingkostuum

Het is natuurlijk heel handig om de modetrends zomer 2020 te weten, want als we straks weer wat meer onder de mensen mogen komen, wil je er natuurlijk wel hip uit zien. Bovendien: al die winkels hebben ruim ingekocht voor de zomer van 2020. Soms wel voor tienduizenden euro’s. Nu mensen veel thuis zitten, kopen ze automatisch minder. Ik merk het zelf ook. Hoewel ik zeker niet in mijn campingkostuum rondloop, zie ik vooralsnog geen redenen om nieuwe kleren aan te schaffen. Daarvoor heb ik meerdere redenen, die jij waarschijnlijk ook hebt.

Waarom je nu minder kleding voor jezelf koopt

Even los van de modetrends 2020 wil ik het dus eerst eens met je hebben over de redenen die ik heb. Ik merk dat er verschillende gedachten door mijn hoofd gaan. Als eerste vind ik dat ik niet per se iets nieuws nodig heb. Normaal koop ik in het voorjaar altijd wel een een paar jurkjes en rokjes, maar nu denk ik: als ik alleen thuis ben is dat niet echt nodig. Ten tweede merk ik dat ik ook denk: hoe zou het in de toekomst financieel gaan? Voor het verliezen van mijn baan vrees ik niet zo, maar de inkomsten van mijn bedrijf gaan misschien wel naar beneden. Daarnaast gaan veel producten en diensten misschien wel omhoog in prijs straks, omdat andere bedrijven flink last krijgen van de economische crisis die hier op gaat volgen. Ten derde zijn alle feestjes waar ik nieuwe kleding voor zou kopen afgelast. Ten vierde vind ik winkelen leuk, dus koop ik meestal niet alleen online. Passen is soms prettig, zodat je kunt zien hoe iets staat.

Modetrends zomer 2020

Koop online bij je favoriete winkel!

Wat je nu ziet, is dat kledingzaken die nog weinig online deden, ineens een webshop laten bouwen. Ze moeten wel, want niemand gaat de stad meer in. Toch moeten ze wel hun personeel doorbetalen, de huur van het pand, enz. Redenen genoeg dus om jouw favoriete winkel te helpen door tòch iets volgens de laatste trends te kopen. Sommige zaken kiezen voor personal shopping sessies, dus houd je mailbox in de gaten voor dit soort initiatieven. Als iedereen die deze blog leest minimaal één kledingstuk online koopt, dan gaat dat al heel veel schelen. Ook accessoires, zoals tassen, tellen mee. Dus daarom hieronder: de modetrends zomer 2020.

Modetrends zomer 2020

Je vraagt je misschien af hoe de trends bepaald worden? Dan komt door de catwalks van de modeontwerpers. Tijdens de grote shows zien we wat het volgende seizoen in de winkels komt te hangen. Wat veel in de winkels hangt, gaan mensen vaak vanzelf leuk vinden. Wie dat niet geloofd, moet het boek “Invloed” maar eens lezen. Maar goed, die shows voor zomer 2020 zijn natuurlijk allang geweest en op basis daarvan kan ik vertellen dat we in de zomer van 2020 de volgende trends gaan zien.

Tierelantijntjes

Ik noem het even tierelantijntjes, en dat klinkt negatiever dan het is. Ik bedoel daarmee dat we veel ruches, parels, laagjes en tule gaan zien. Veel versieringen dus. Misschien denk je nu: niet mijn stijl, maar geloof me, dat gaat vast veranderen naarmate je het vaker leuk gecombineerd ziet.

Casual en streetstyle

Denim, sportief en casual wordt een trend die je weer gaat zien in het straatbeeld. Streetstyle dus eigenlijk. Lekker losjes, denim op denim, korte leren jasjes, sneakers, alles mag. Je kunt dus volop combineren met wat je in de kledingkast hebt hangen, want het maakt eigenlijk niet uit wat je aantrekt bij elkaar. Zo lang het maar lekker nonchalant staat.

Kleuren zomer 2020

Ieder seizoen zijn er weer andere kleuren die er uit gaan springen. Deze zomer gaan we veel lavendel zien en pistache groen. Maar ook neutrale kleuren gaan het weer goed doen, zeker in de zomer.

Fuctionele kleding en accessoires

Er zijn seizoenen dat alles mooi en stijlvol moet zijn, maar het komende zomerseizoen wordt juist functionele kleding en accessoires een hit. Denk hierbij aan afritsbroeken, broeken met zakken, jassen met veel zakken, heuptasjes, maar bijvoorbeeld ook jurken en rokjes met zakken erop. Geen problemen dus meer als je niet weet waar je je telefoon moet laten. Die hoeft voortaan niet meer in je bh, die kan gewoon in één van de zakken op je kleding.

Trends door de jaren heen

Vind je het trouwens leuk om te zien wat de trends door de jaren heen gedaan hebben? Ik vond een hele leuke pagina waar ze dat van de afgelopen 100 jaar hebben bijgehouden. Hier kun je zien welke trends regelmatig terugkwamen en welke slechts eenmalig hip waren. Ik vond het supergrappig om te lezen! Inmiddels ben ik zo oud dat ik bijna de helft ervan heb meegemaakt.

Shoppen maar!

Ik hoop dat je genoeg inspiratie hebt opgedaan om te shoppen voor de komende zomer. Het voorjaar is pas net begonnen en de winkels kunnen het gebruiken. Je weet nu de modetrends zomer 2020, dus rest mij nog maar 1 ding: shoppen maar!

fashionshow

 

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #273
Volgend artikelRecept voor gezond bananenbrood
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in