Foto weekoverzicht Judith #273

palmpasen broodhaantjes bakkenDit was voor mij echt een heel andere week dan de twee weken ervoor. Nadat we zondagavond de woonkamer konden schoonmaken en de meubels weer op z’n plek konden zetten, kwam er direct een soort rust over me. Ik maakte een weekplanning met Maik samen, zodat wel allebei 5 dagdelen kunnen werken en we verdeelden ook de huishoudelijke taken. Dat gaf al zo’n ander gevoel, dat ik de nieuwe week met volle moed in ging.

Lees ook: alle blogs over Pasen

Foto weekoverzicht Judith #272

Op maandag begon ik de dag met een online workout, waar ik flink spierpijn van had de rest van de dag. Daarna kon ik de ochtend werken, terwijl Maik de kinderen les gaf. Hij was ook nog druk met lampen ophangen tussendoor, waardoor de kinderen niet zo heel veel gedaan hadden. Ik pakte de middag en raakte vooral geïrriteerd door de laptop van Yuren. Dat is een oude van mij en die viel telkens uit. Daar viel dus niet op te werken. We besloten dus maar om een nieuwe Chromebook voor hem te bestellen. Er was toevallig net en mooie aanbieding bij Acer. Het was echt heerlijk om weer gewoon beneden te kunnen zitten. Wel was het nog erg vochtig en stoffig, doordat er met stucen natuurlijk heel veel water wordt gebruikt. Af en toe de schuifpui dus maar open gezet, zodat het vocht weg kan. ‘s Avonds maakte ik de slaapkamer schoon. Die was enorm smerig, omdat we daar 2 weken hadden gegeten en geleefd. Het was dus even een werk, maar ik was heel blij dat ik het gedaan had.

orchidee slaapkamer kussens

Dinsdag

De dag erna draaiden we de rollen om: Maik kon in de ochtend werken en ik ging met de kinderen aan de slag. We zaten beneden aan de grote tafel en het ging eigenlijk heel goed. Fee krijgt elke dag leuke activiteiten doorgemaild van de meester, vandaag was het een verhaaltje over zaadjes planten en mocht ze zelf zaadjes planten in een potje. Dat heeft ze gedaan. Het was koud buiten, maar wel heerlijk zonnig, dus buiten zijn was geen straf. Verder wil Fee graag leren lezen. Ze ziet natuurlijk Yuren en Lenthe met werkjes en dat wil ze zelf ook. Dus heb ik uit mijn juffentijd wat werkbladen opgediept met letters en daar is ze volop mee bezig. Het valt me op dat ze het gemakkelijk oppikt, ze beheerst eigenlijk alle voorwaarden wel die nodig zijn om te kunnen leren lezen. De dinsdagochtend verliep heel goed en om 12 uur had iedereen zijn werk voor de hele dag af. Makkie voor Maik dus, in de middag. Die kon lekker met Yuren voetballen en in de zon zitten, terwijl de kinderen speelden. Ook zette hij de spotjes er in de keuken in en werkte de afzuigkap af.

werken aan tafel corona

Woensdag

We waren weer vroeg wakker, maar de kinderen niet. Het was mijn werkochtend, Maik ging met de kinderen aan de slag. Vanwege 1 april had ik een grap gezien die ik met de kinderen besprak aan de ontbijttafel: het ministerie van schone zaken riep alle kinderen op om hun kamers op te ruimen en schoon te maken, omdat ze het werken in een schone omgeving belangrijk vinden. De kinderen moesten daar een foto van naar hun juf of meester sturen. Alleen de puber had meteen door dat het een 1 april grap was, de rest ging driftig aan de slag. Ze konden er gelukkig achteraf wel om lachen. Om 11 uur was een een video vergadering met mijn werk. Leuk om alle collega’s weer te zien, verder niet zo heel erg effectief naar mijn idee 🙂 In de middag pakte ik het thuisonderwijs weer over van Maik en waren de kinderen vooral lekker zelf boven aan het spelen. Ze hadden al hun werk al af namelijk. Helaas kreeg ik wel een naar bericht over iemand die ik goed ken dat zij kennelijk al een week op de IC bleek te liggen met Corona. Ik had haar de dag daarvoor nog via de app gesproken. Ze was toen al ziek, maar zei dat het geen Corona was. Door de hele verbouwing en de kinderen thuis had ik er eigenlijk niet meer aan gedacht, maar die ochtend informeerde ik via de app hoe het ging en kreeg ik antwoord van haar vriend wat er de afgelopen week allemaal was gebeurd. Ik was de rest van de dag behoorlijk van slag…

boek lezen in de tuin april 2020

Donderdag

Dit keer deed ik de ochtend weer. Het ging minder goed dan de dagen ervoor. Kennelijk waren de kinderen moe en ongemotiveerd. Uiteindelijk hebben ze hun werk wel afgemaakt.  Om 1 uur had ik weer een conference call en daarna kon ik nog even lekker wat werken op de laptop. Toch zat ik niet fijn. Het wordt superzware op onze slaapkamer als de zon er op staat, en dan val ik zowat in slaap. Ik werk liever beneden. Maar ja, je kan ook niet zeggen dat de kinderen steeds per se boven moeten zitten. Daar moeten we nog eens even iets op verzinnen. De werkkamer is namelijk nog steeds best een troep momenteel. Er was helaas geen bijzonder nieuws over de vriendin met Corona. Haar toestand is stabiel, maar ze blijft nog aan de beademing. Vandaag de 9e dag al….

videobellen werk coronacrisis

Vrijdag

Het was een beetje een rommelig dagje, want Maik en ik hadden de dag niet echt verdeeld. We hadden namelijk allebei op verschillende tijdstippen dingen te doen. Ik ben de ochtend met de kinderen begonnen en later pakte Maik het over toen ik even moest bellen. Zo ging dat ‘s middags ook. De kinderen deden nog een spelletje met Maik en aten paaseitjes. Onze trampoline was in de winter stukgewaaid met de storm, en Maik had onderdelen besteld om deze te maken. Dat lukte gelukkig. Daardoor kunnen de kinderen nu weer lekker springen. Hebben ze heel erg gemist deze winter! Later op de dag werd het zonnig, maar het was nog wel koud. We begonnen vroeg met de vrijdagmiddagborrel, die Maik middels videobellen op zijn telefoon deed. Ik kreeg een filmpje met alle thuiswerkplekken van de collega’s, ook heel leuk om te zien.

maik video borrel coronahardlopen april 2020

Zaterdag

Weekend! Ik begon met een workout beneden. Ik dacht dat iedereen nog sliep, maar binnen 10 minuten kreeg ik publiek, helaas. Ik sport namelijk liever alleen dan met pottenkijkers. Maar ja 🙂 Na het ontbijt ging Maik de tuin in om met de hogedrukspuit alle tegels en meubels schoon te spuiten. De kinderen konden weer op de trampoline, daar maakten ze dankbaar gebruik van. De hele dag zaten ze er op. Beste aanschaf ooit! Verder zaten we wat in de zon, ik las een boek en we aten lekker buiten, spruitjes. Ik was wel heel moe, dus we gingen vroeg naar bed. Het werd toch al snel koud buiten.

maik maakt tuin zomerklaar april 2020

Zondag

De zondag was echt een heerlijke dag. Iedereen was gezellig en blij. Het weer was mooi, de kinderen speelden gezellig, Yuren maakte uit zichzelf zijn werkstuk af, Maik maakte de tuin verder schoon met de hogedrukspuit, gewoon lekker bezig met z’n allen. Zelf bakte ik met de kinderen broodhaantjes voor Palmpasen. Ook maakte ik alvast de Jamaicaanse curry voor morgen en ging ik een rondje hardlopen. Dat viel trouwens best tegen. Ik doe toch een aantal keer per week een workout van 30 minuten, maar dat is qua conditie niet zo intensief als de crosstrainer of hardlopen natuurlijk. Hardlopen had ik al ruim 2 weken niet meer gedaan. Ik kon dat echt merken. Het eerste kwartier ging nog wel, maar daarna gingen mijn longen branden en liep ik steeds langzamer. Toen ik lang huis kwam met 4,3 km ben ik maar gestopt. Hopelijk lukt het om deze week wat vaker te gaan weer, zodat ik ff kan opbouwen. ‘s Avonds stak Maik voor het eerst in 2020 de bbq aan, wat ook gezellig was. Fee wilde na het bbqen nog even chillen met mama op de trampoline en samen in bad, net als Lenthe gisteren…

eerste zomerse dag 5 april 2020 gezin

broodhaandjes op geel bord

Gratis tip

Oke, dan nog een gratis tip voor wie steeds misgrijpt bij het toiletpapier en de pampers: ik vond online wc-papier en ook luiers! Niet om te hamsteren dus he, maar als je het gewoon nodig hebt en het is steeds op als je boodschappen doet 🙂 Nog in de aanbieding ook trouwens!

sterretje 5 april 2020

chillen op de trampo met fee

Vorig artikelPrentenboeken over Pasen
Volgend artikelModetrends zomer 2020
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in