Monopoly, de valsspelerseditie, is dat een leuk spel?

Yuren houdt van spelletjes doen. Hij speelt ook regelmatig vals, als hij de kans krijgt. Omgaan met verliezen is nog best een uitdaging voor hem. Toen ik las dat er een Valsspelerseditie van Monopoly uit kwam, leek me dat een leuk cadeau voor hem. Dit vond hij dus afgelopen week in zijn schoen en we zijn het meteen gaan spelen. De vraag is alleen: Monopoly, de valsspelerseditie, is dat een leuk spel? Ik vertel je er alles over in deze blog.

Hoe gaat het spel?

Het spel vertoont veel overeenkomsten met gewoon Monopoly. Ook nu moet je straten kopen, maar er zijn geen huizen, alleen hotels. Ook is het zo dat als iemand geen straat koopt, de straat direct geveild wordt en je dus goedkoop een straatje kunt aanschaffen. In het midden van het spel liggen valsspelerskaarten. Hierop staan acties die je kunt doen, waarbij je gaat valsspelen. Als je ontdekt wordt voor de ander gooit, krijg je een straf (die staat achterop het kaartje). Als het valsspelen niet ontdekt wordt, moet je nadat de ander gegooid heeft wel vertellen dat je hebt valsgespeeld en dan krijg je een beloning.

Valsspelen is een must

Naast het gewone spel, moet je dus constant op je hoede zijn en opletten of de ander valsspeelt, maar daarnaast moet je ook zelf bedenken hoe je gaat valsspelen en zorgen dat niemand je ontdekt. Dat maakt het spel interessanter dan het gewone spel, maar tegelijk ook wel lastiger. Zeker wat jongere kinderen moeten goed nadenken en vooruitplannen. Dat is nog niet altijd even makkelijk. Desondanks worden ze er steeds handiger in. De eerste keer begreep Yuren het nog niet steeds zo goed, maar het tweede potje ging al veel beter. Bij het derde potje had hij helemaal door wat wel en niet werkte.

Welke regels zijn er nog meer?

Als je naar de gevangenis moet, werkt dat hetzelfde als bij het gewone Monopoly spel. Wel moet je nu met een handboei om je arm zitten. Je kunt dubbele huur heffen als je een hele set straten hebt en met een hotel krijg je nog meer. Stations kun je in dit spel niet kopen. Als je daar op komt moet je naar het volgende station en dan is je beurt voorbij. Ook is er geen bank. Iedere speler krijgt zelf de bak met geld bij zijn beurt. Op die manier kun je ook makkelijker valsspelen natuurlijk.

Praktische informatie

Het spel kun je spelen met 2-6 personen. Wij vinden het met 3 of meer wel leuker dan met z’n tweeën, omdat het valsspelen dan minder snel opvalt. De leeftijd is vanaf 8 jaar en dat klopt ook wel: Yuren is 8 en hij snapt het goed. Er zijn eigenlijk 2 soorten spellen: bij de eerste speluitleg is het valsspelen nog enigszins begeleid, maar je kunt ook een versie spelen waarbij echt alles mag. Dat hebben wij nog niet gedaan, maar ik denk dat ik er zelf wel goed in zou zijn 🙂 De prijs van het spel is trouwens €23,95.

Monopoly, de valsspelerseditie, is dat een leuk spel?

Eindconclusie: ja, wij vinden Monopoly, de valsspelerseditie, een leuk spel! Het is ook niet voor niets speelgoed van het jaar geworden, het is zeker een aanrader en een leuk cadeau voor kinderen vanaf een jaar of acht. Wil je het ook aanschaffen? Als je het hier bestelt heb je het de volgende dag al in huis.

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
Monopoly valsspelerseditie
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelDisney on Ice 2018
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #202
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in