Noordwijk Winter Wonderland

Kom vast in de èchte wintersfeer bij Noordwijk Winter Wonderland! Denk aan twinkelende kerstverlichting in het donker, een knepperend haardvuurtje, heerlijke warme chocolademelk voor de kinderen en kruidig warme glühwein. En dan maar schaatsen op de schaatsbaan. Waar de schaatsen te huur zijn, van die plastic zeehonden aanwezig zijn voor de kinderen die nog moeten oefenen en fijne muziek op de achtergrond is. Noordwijk Winter Wonderland is een hele fijne plek om in het weekend te vertoeven.

Lees ook: Klusjes die je moet doen in de winter

Noordwijk Winter Wonderland

Wij waren gisteren uitgenodigd om de Vrijdagmiddagborrel met de kindjes bij Noordwijk Winter Wonderland te beleven. We moesten wat file trotseren, maar uiteindelijk konden we lekker voor de deur parkeren bij Restaurant Het Zuiderbad aan de Koningin Astrid Boulevard 104 in Noordwijk. Het is wel betaald parkeren, maar voor slechts 1 euro per uur vond ik dat prima te doen. De oprit is volledig versierd met kerstverlichting. Zo in de schemering een prachtig gezicht, de wintersfeer was meteen volop aanwezig.

Een hapje, drankje en…. schaatsen!

We liepen langs een warm vuurtje buiten zo de stube in. Deze blokhutachtige uitstraling past perfect bij de sfeer van een Winter Wonderland. Overal stonden houten tafels met stoelen en banken, voorzien van heerlijk warme schapenvelletjes. De geur van glühwein komt je direct tegemoet en de kinderen keken hun ogen uit naar de schaatsbaan. Die is niet al te groot, maar prima om lekker rondjes te schaatsen. Schaatsen zijn aanwezig en kun je lenen, de schaatsbaan betreden kost 6 euro. Onze kinderen keken even de kat uit de boom, maar toen ze eenmaal op het ijs stonden gingen ze helemaal los.

Bijpraten

Het meest ideale van dit concept, vind ik dat je als ouders echt even de kans hebt om bij te praten over de week. De kinderen vermaken zich wel. Als ze eenmaal op het ijs staan, zijn ze niet meer te stoppen. Maar zijn ze het schaatsen even beu, dan zijn er ook een heleboel spelletjes te doen. Die van mij deden een spelletje schaken op een heuse schaaktafel. Ondertussen dronken Maik en ik een wijntje en aten we van de vele lekkere hapjes die er stonden. Er waren ook andere bloggers, waarvan ik een deel al kende. Leuk om daar ook even mee bij te praten.

Kaasfondue

Natuurlijk kun je bij Noordwijk Winter Wonderland ook heerlijk eten! De kaasfondue was supergoed, met veel groente en brood. Het verhoogt bovendien de winterse sfeer, kaasfondue hoort er echt een beetje bij vind ik. Er zijn ook andere lekkere winterse gerechten te verkrijgen, op de website kun je de kaart vinden. Ik kan zeker ook de voorgerechten aanraden, die waren heel erg yummie. Evenals het ijs met kersen, mmm! Voor de kinderen is er ook genoeg lekkers. Ze hebben hun buikjes rond gegeten aan kroketten, frikadellen, frietjes en poffertjes 🙂

Praktische informatie

Noordwijk Winter Wonderland is open van 1 december 2017 tot en met 14 januari 2018. Toegang tot de stube is gratis, willen de kinderen gebruik maken van de schaatsbaan dan kost dat €6,00 inclusief schaatshuur. Na het schaatsen kan het hele gezin zich vermaken met de Dutch Games, grote oerhollandse spelletjes die overal verspreid staan in de stube. Parkeren kan voor de deur en is niet duur en je kunt als ouders heerlijk borrelen in winterse sfeer, terwijl de kinderen zich prima vermaken. Aanrader! Voor de complete informatie kun je kijken op de website van Noordwijk Winter Wonderland.

Vorig artikelBoxershorts voor mannen
Volgend artikelBolas boxer, een echt mannencadeau
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in