Nachtje weg in Limburg: Hoeve de Plei

Het laatste weekend in augustus zaten wij voor een bruiloft in Limburg. Prachtige omgeving, het was net vakantie. Of eigenlijk was het ook gewoon vakantie, want we plakten er nog 2 nachten aan vast. Zo konden we de omgeving van Maastricht uitgebreid verkennen. Ik was er, als kind, regelmatig geweest. Als volwassene beleef je het toch weer anders. De rust, de heuvels, de natuur. Limburg is echt prachtig. Ik werd getipt over een prachtige plek in Mechelen. Deze is ons heel goed bevallen. Daarom deze blog. Voor een nachtje weg in Limburg: Hoeve de Plei!

Nachtje weg in Limburg: Hoeve de Plei

Hoeve de Plei in Mechelen is werkelijk een hele fijne plek. Een prachtige vakwerkboerderij uit 1740, omgebouwd tot sfeervol hotel. Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door de eigenaars. We mochten onze spullen naar de familiekamer brengen, waar we meteen onder de indruk waren. Een heerlijk hästingsbed stond voor ons klaar, een schitterende badkamer met douche en toilet en boven, voor de kindjes, een eigen kamertje. Zelfs een campingbedje stond er al, net als een badje voor de kleine Lenthe. Beneden konden we in de eetzaal meteen aanschuiven, er stonden lekkere sliptongetjes voor ons klaar.

Gastvrije gezelligheid en genoeg te doen voor de kinderen

De kinderen konden in de kinderstoel, af en toe liepen ze naar buiten om naar de geitjes te kijken of naar een van de zitruimtes waar een speelgoedkist stond. De sfeer was ongedwongen en gezellig. De volgende dag was ik jarig, Hoeve de Plei had, heel attent, een slinger opgehangen! En er stond een taart voor me klaar bij het ontbijt. Dat maakt het nog eens extra feestelijk. Beneden zijn er gezellige zithoekjes om ‘s avonds nog een glaasje wijn of een kopje thee te drinken. In deze ruimtes is er ook wifi. Op de kamer hadden we dat helaas niet. Al met al zijn we vreselijk in de watten gelegd en is Hoeve de Plei een perfecte hotspot om te verblijven wanneer je het Limburgse land wilt verkennen, òòk met kinderen! Wij hebben er van genoten en komen zeker nog eens terug.

Wat is er te doen in de omgeving?

Er is natuurlijk genoeg leuks te doen in de provincie Limburg. Een bezoekje aan Maastricht mag natuurlijk niet ontbreken, maar het is misschien ook leuk om een blotenvoetenpad te lopen of een pluktuin of theetuin in Limburg te bezoeken. Verder is Valkenburg leuk om te bezoeken, als stadje, maar ook de kolenmijn. Toverland is ook heel leuk, Mondo Verde en Het Aardbeienland zijn ook aanraders. Nachtje weg in Limburg: Hoeve de Plei is dan dus een goede uitvalsbasis.

Meer unieke slaapplekken in Limburg

Hoeve de Plei is een geweldige plek om het Limburgse land te verkennen. Sowieso is Limburg leuk om te zijn, het lijkt eigenlijk net buitenland met wat bergen, beekjes en mooie natuur. Misschien wil je je nog meer verdiepen in andere leuke overnachtingsplekken in de omgeving? Hier vind je nog meer unieke slaapplekken in Limburg.

Hoeve de Plei

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
Hoeve de Plei
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelHome made winter
Volgend artikelSweetie Petites
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in