De leukste thee- en pluktuinen van Limburg

pluktuin-theetuinen-limburgAls er iets is wat ik leuk vind om te doen met kinderen in het voorjaar en de zomer, dan is dat wel het bezoeken van thee- en pluktuinen. Die zijn vaak heel kinderproof, met dieren, ruimte om te rennen, speeltoestellen en activiteiten. Je kunt er soms ook kinderfeestjes vieren of rondleidingen volgen. En natuurlijk je eigen fruit plukken! Of groente. Of bloemen! Na het schikken van je bos bloemen of het afrekenen van je zelfgeplukte fruit strijk je neer op het terras voor een kop koffie, thee of limonade. En misschien zelfs iets lekkers erbij? Dit zijn de leukste thee- en pluktuinen van Limburg. Mocht je er nog eentje weten, geef het dan door bij de reacties, dan voeg ik ‘m toe!

Tip: Zo maak je van je eigen tuin een theetuin: kweken, oogsten & mengen
Tip: Geef een High Tea bon cadeau

De leukste thee- en pluktuinen van Limburg

1.Erg leuk is Camping van Kempenhof. Hier kun je overnachten in het luxe Glamphouse, of in je tent op de mini-camping. Je kunt er blauwe bessen plukken en rondleidingen volgen.

kempenhof
Ingang Kempenhof

2. Aardbeienland in Horst is een themapark voor kinderen. Er is een kabouterbos, zelfplukveld, een museum, een tuin, en je kunt er eten & drinken en zelfs picknicken. Heel leuk voor een dagje uit!

aardbeienland
Park plattegrond

3. Raspberry Maxx Bij deze pluktuin staat alles in het teken van frambozen. Naast het plukken, zijn er een heleboel andere leuke activiteiten. Zo organiseren ze jaarlijks een frambozenontbijt (dit jaar op 19 juni 2016), wat ontzettend leuk schijnt te zijn (ook leuk voor vaderdag!) en is er ook een frambozenpicknick (dit jaar op 31 juli 2016). Verder kun je terecht op het frambozenterras voor een lekker drankje of taartje.

frambozen tuin
Het frambozenontbijt

4. Blue Berrie Hill in het Limburgse plaatsje Broekhuizen vind je het theehuis en de plantage. Hier ben je welkom om Blue Berrie Hill te beleven. Help met plukken of neem plaats op het terras en bestel iets lekkers. Ze hebben diverse leuke arrangementen, zoals de grand picknick op 19 juni (leuk voor vaderdag!) en andere diverse arrangementen. En er is een winkel.

Lees ook: de allerleukste thee- en pluktuinen in Nederland

Blue Berrie Hill
Blue Berrie Hill

Woon je niet in de buurt, maar wil je wel al deze leuke plekjes ontdekken? Van een lezer kreeg ik deze B & B tip: Gasterie de Lieve Hemel. Ik citeer: “Alsof je in Frankrijk bent….en….kindjes kunnen lekker zwemmen in de zwemvijver…en in de avond schuif je aan voor diner….kindjes kunnen wanneer ze moe zijn boven alvast naar bed…huiselijk en waanzinnig!”

Woon jij in Limburg en heb je leuke aanvullingen? Laat ze ons weten!

Vorig artikelInterview met een travelblogger: Chantal van Reisdoc.nl
Volgend artikelZomerse sandalen van Olukai
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

5 REACTIES

 1. Hoi Judith,

  Misschien wil je nog eens bij ons komen plukken en de info op je site zetten. Wij hebben al 20 jaar een ecologische vaste planten kwekerij met pluktuin in Midden Limburg.
  Voor alle info:
  www. kwekerijvanbuggenum.nl

  • Hoi Marjan, dat lijkt me zeker leuk! Mocht ik eens in de buurt zijn, dan kom ik langs om foto’s te maken en mijn ervaring op te doen! Dank voor de tip!

 2. Niet te vergeten plantage blankwater in Boukoul, heerlijke blauwe bessen, ook zelf te plukken. En een terras en restaurant binnen.

 3. In grashoek is ook een mooie pluk en theetuin. In de 7e hemel, fijn buitenterras en heerlijke tuin en je kunt er bloemen en fruit plukken.
  Ook zijn er vakantiehuisjes te huur zodat je nog langer in de 7e hemel kunt zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in