Nieuwe vloer? Zoek uit, tot op de bodem!

Nieuwe vloer? Zoek uit, tot op de bodem!Niet alleen uitstraling, maar ook comfort behoort tot de grootste pijlers die bij het uitzoeken van een nieuwe vloer om de hoek komen kijken. Welke mogelijkheden zijn er allemaal? Wanneer het op stijl aankomt, kun je enkel en alleen jezelf vertrouwen. Niemand gaat jou toch vertellen wat jij wel of niet mooi moet vinden? Precies, dat dachten wij ook. Maar het liefste straalt je interieur wel een beetje eenheid uit. Consistentie is dan ook erg belangrijk zodra je je woning (opnieuw?) vorm gaat geven. Je vloer, wanden en plafond moeten bij je beoogde meubels passen en andersom. In onderstaand artikel willen we ons gaan concentreren op de materialen die je kunt kiezen voor de basis. Je nieuwe vloer, dus. Welke mogelijkheden zijn er en hoe onderscheiden die zich precies van elkaar?

Lees ook: Verhuizen met weinig budget

Laminaat

We houden er absoluut niet van om voorspelbaar te zijn. Toch wist je vast en zeker al dat deze niet aan het lijstje zou ontbreken. Wellicht al omdat je bij het openen van deze tekst de tussenkop als één van de eerste woorden zag staan. Ach ja. Hoe dan ook. Laminaat. Het is een verzamelnaam, aangezien het bestaat uit één of meerdere houtsoorten bij elkaar. Dat betekent dat je een ruime keuze hebt uit meerdere kleuren en tinten. En ook patronen zijn er bij de vleet! Zo is visgraat laminaat erg populair. Dit bestaat uit planken die haaks op elkaar aangesloten zijn. Als je een nieuwe vloer wenst, is dit zeker een mogelijkheid om de revue te laten passeren.

Waterbestendig

Uiteraard moet je normaal gesproken oppassen bij het gebruiken van hout in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Maar kies je voor je nieuwe vloer waterbestendig laminaat, dan heb je op dit gebied helemaal niks te vrezen. Je profiteert hiermee namelijk van een nauwsluitende groef en een speciale coating op de koop toe. Die voorkomt dat planken krom kunnen trekken wegens temperatuurschommelingen. En hebben we al gezegd dat dit laminaat volledig krasvrij is? Dat is het, namelijk!

Visgraat pvc

Gaat het je om biologisch materiaal onder je voeten te hebben of is het uiterlijk ervan belangrijker? Want visgraat pvc is dan wel gemaakt van kunststof, het heeft wel eigenschappen die heel erg van pas komen zodra het eenmaal je woning versiert en van een behoorlijke bodem voorziet. Zo dempt het bijvoorbeeld geluid, wat het ook nog eens zeer kindvriendelijk maakt. En onderbuurvriendelijk, aangezien het geravot van koters niet doorklinkt! Daar komt nog bij dat je mag genieten van een eikenhouten structuur die zowel zicht- als voelbaar is. En die krijg je ook nog eens heel gemakkelijk schoon!

Afwerking

Tussen je planken en de omliggende wanden hoort een kleine uitsparing te zitten. Deze zorgt ervoor dat het materiaal kan krimpen en uitzetten op basis van de temperatuur. Moi is echter anders. Bovendien is het gemakkelijk om de randen van je vloer ofwel je muur kan beschadigen tijdens het dweilen of stofzuigen.

Daarom bevelen we je van harte aan om plinten aan te brengen bij je nieuwe vloer. Je hout – tenzij je kunststof gebruikt, natuurlijk – kan nog steeds uitzetten en krimpen, maar de uitsparing is niet meer zichtbaar. Bovendien heb je zo een soort van buffer voor je vloer en wanden tijdens het schoonmaken. Ideaal toch?

vloer-leggen-werkkamer

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #268
Volgend artikelZachte pindakaaskoekjes
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in