Foto weekoverzicht Judith #268

Famliy kleuren laserbabesVandaag is mijn moeder jarig, gefeliciteerd mam! Ze is natuurlijk mijn trouwste fan en stuurt altijd ff een berichtje als ze een foutje ontdekt in mijn blogs 🙂 Afgelopen week was het natuurlijk vakantie. Ik had dit keer de kinderen niet naar de opvang laten gaan, omdat ze zelf liever thuis zijn. Met de voorwaarde dat ze wel lekker gingen spelen. Dat bleek hier en daar nog wel een uitdaging. Vragen ze bij jullie ook de hele dag of het al tijd is voor een schermpje? Ondanks dat ze weten dat het pas om kwart voor 5 mag, kreeg ik die vraag meerdere malen overdag. Toch hield ik voet bij stuk en hebben ze lekker veel andere dingen gedaan.

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #267

pakketten laserbabes

Maandag

Yuren is bij ons de spelletjesfanaat. Hij is altijd vroeg wakker en zit dan al klaar met Machi Koro of een ander spel. Zo ook maandagochtend. Nog voor half 9 zat ik aan een potje, dat ik nog verloor ook. We hebben inmiddels de haven en de metropool als uitbreiding, en dan is geluk toch meer een factor dan tactiek. Maar het blijft een leuk spel. Hoorde trouwens ook nog over een ander leuk spel: Wingspan. Dat gaat op de lijst! Daarna gingen de kinderen aan de slag met de pakketten van Laserbabes. Ik maakte zelf de vaasjes en de kinderen kleurden onze familie. Was echt heel leuk om te doen en ze zijn er zeker een uur mee bezig geweest. Daarna speelden ze er nog mee en zette ik tulpen in mijn vaas.

Houten vaasjes met reageerbuis om zelf te maken op roze tafel

Fysio

In de ochtend ging ik ook naar de fysiotherapeut voor mijn knie. Die had ik bezeerd tijdens het vallen van de trap in Tunesië. Aanvankelijk geen last van, tot ik ging hardlopen en de pijn ondraaglijk werd. De fysio concludeerde na wat testjes dat mijn knieschijf een tik heeft gehad. Daardoor was hij wat verschoven en irriteerde hij weefsels in mijn knie. Hij heeft er tape op gedaan en ik mag deze week toch alweer wat gaan hardlopen, om te kijken of het gaat. Spannend!

Visum Rusland

De rest van de dag was ik zelf vooral druk met het visum naar Rusland. Ik zou willen zeggen: druk met aanvragen, maar in die fase zit ik nog niet eens. Wat een wirwar van regels en voorwaarden zeg! Ik kreeg er op den duur gewoon de slappe lach van. Nu is het zo dat je het allemaal kunt uitbesteden bij de ANWB, maar dan kost het je €200. Bijna even duur als het ticket dus. Het visum zelf kost echter maar €35, dus vooralsnog doe ik een poging om het zelf te regelen. Misschien lukt het uiteindelijk niet hoor, maar wie weet. We aten risotto burrata en dat viel bij bijna iedereen in de smaak. Oh, en mijn moeder bestelde supergoedkoop de iPhone 11! Ze gaat naar Cuba op vakantie en wilde graag deze telefoon voor de camera. Er was een mooie aanbieding bij bol.com en zo had ik meteen een leuk verjaardagscadeautje: een nieuw hoesje!

risotto caprese burrata

Dinsdag

Ik had gelukkig goed geslapen, maar de kinderen stonden helaas weer supervroeg naast mijn bed. Dus hoppa, eruit! Na het ontbijt probeerde ik om te gaan hardlopen. Helaas ging dat niet best. Het begon goed, maar na 1,5 km begon die pijnlijke plek in mijn knie toch weer te etteren. Na 2,7 km was het zo erg dat ik begon te denken aan stoppen en met 3 km ging het echt niet meer. Ik stopte gelukkig wel net iets eerder dan afgelopen zondag, dus ik kon daarna nog gewoon naar huis lopen. Ik baalde ontzettend, maar de pijn was gewoon te heftig. Niks aan te doen. Thuis de rest van de dag weer op de bank gelegen met het been omhoog. Het herstelde best vlot en ik heb ondertussen lekker gewerkt. De kinderen speelden buiten, het was heerlijk weer! Ik schreef blogs voor de komende week, ook best leuk. Wat de puber allemaal uitspookt op haar kamer weet ik niet, die zie je zo’n vakantie 3 keer per dag beneden om even te eten 😉

hardlopen proberen

Woensdag

In de vakanties vind ik woensdag altijd een gezellige dag, want dan is Maik ook thuis. Het voelt dan een beetje als weekend. Helaas heeft hij nog steeds last van pijn bij zijn kies, of beter gezegd waar die kies zat, dus moest hij in de ochtend terug naar de kaakchirurg. Gelukkig viel het allemaal mee, het was een beetje ontstoken, dus hij moet gaan spoelen en dan komt het toch met ene paar weken goed. We aten Wakame salade met shiitake en dat vond echt iedereen vies. Inclusief ikzelf 😉

wakame salade

Donderdag

Ik was nog een dagje vrij met de kinderen. We deden zoals gewoonlijk weer spelletjes, ik werkte wat en we hadden een aantal afspraken. Als eerste moest ik met Sterre naar de Orthodontist. Ze krijgt in mei een beugel. Haar voortanden staan niet netjes recht, dus krijgt ze eerst een slotjesbeugel boven en daarna een slotjesbeugel onder. Gelukkig ben ik goed verzekerd zullen we maar zeggen 😉 Vervolgens moest ik zelf naar de fysio voor mijn knie. Ik vertelde dat het lopen nog niet ging en kreeg vervolgens rekoefeningen mee. As zondag mag ik pas weer gaan lopen, we gaan kijken hoe het dan gaat. Lukt het nog steeds niet, dan ga ik volgende week nog een keer dry needling doen.

machikoro met y

eerste keer othodontist sterre

Vrijdag

De ochtend begon in de sportschool, ik was daar al om half 8. Zo kon ik mooi sporten voor de kinderen wakker waren. Daarna thuis ontbijt en door op kraamvisite van een collega. Ik nam alleen Fee mee en dat was best gezellig. Ik vond vrijdag een zware dag. De kinderen waren echt niet gezellig. Het regende, ze verveelden zich en konden alleen maar achter elkaar aan rennen en herrie maken. Uiteindelijk is Lenthe nog wel ergens gaan spelen, maar Yuren en Fee bleven elkaar in de weg zitten. Alles wat ik bedacht om te doen wilden ze niet, ze konden alleen maar om schermpjes vragen. Ik besloot het eens helemaal anders te gaan doen. Dus maakte ik een Vrijetijdskaart in Word, die ze van mij moesten invullen voor de rest van de dag. Dat bleek verrassend goed te werken! Ze hebben gewoon een beetje structuur nodig. Ineens wisten ze precies wat ze de hele dag gingen doen en was er veel meer rust in huis. Geweldige uitvinding 🙂

fee op kraamvisite bij ing

Zaterdag

Zaterdag is zwemdag, dus ik lag om 7 uur in het zwembad en was om kwart over 8 thuis. We begonnen op zaterdag ook weer met het invullen van de Vrijetijdskaarten. Maik ging in de tussentijd de afzuigbuis in de keuken vervangen van een flexibele naar een stevige. Half maart komen ze eindelijk ons plafond in de woonkamer afmaken, althans, een begin daarmee maken. Daarna moet eerst de elektricien nog komen om wat leidingen te verleggen, moet de balansventilatie worden verlengd en vooraf moest dus de buis van de afzuiging worden veranderd. Maik ging daarna aan de slag met de vensterbanken. Ook dat was nog zo’n klusje dat nog steeds lag. We waren na een half jaar intensief klussen echt klusmoe en hebben het eigenlijk nooit meer goed opgepakt. Nu willen we wel echt een aantal zaken aanpakken, dus dat betekent ook rotzooi in huis. Kan ik niet zo goed tegen, maar ik wil het ook af hebben. Even doorzetten dan maar. Eigenlijk zijn dit klussen die je beter kunt doen als je er niet woont, maar ja.

Kinderen vullen vrijetijdskaart in

Zondag

De laatste dag van de week vierde mijn moeder haar verjaardag. Ze wordt op maandag (vandaag dus) 67. We reden dan ook naar Zeeland om dit te vieren met de kinderen. Eerst ging ik nog hardlopen, maar helaas had ik weer dezelfde pijn aan mijn knie en ik begin langzaam te aanvaarden dat de CPC ‘m niet gaat worden dit jaar. Ontzettend balen, maar ik ben gewoon geblesseerd en langer dan 2,5 km rennen lukt niet, dan heb ik zoveel pijn dat ik niet meer verder kan. Maar goed, daarna dus strompelend naar huis, douchen, de auto in en naar Zeeland. Mijn moeder had bolussen voor ons gekocht, eigenlijk vaste prik als we daar zijn, zo lekker. Rond 4 uur gingen we weer naar huis, waar we snel vegetarische hamburgers maakten. De hele maand maart gaan we geen vlees eten, dus ik ben benieuwd!

bolussen 1 maart 2020

Vorig artikelDe oplossing voor kinderen die zich vervelen
Volgend artikelNieuwe vloer? Zoek uit, tot op de bodem!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in