De Mercedes onder de matrassen

Na ongeveer 15 jaar lagen Maik en ik nog steeds op de matrassen waar hij òòk met zijn ex op had gelegen. Nou ben ik gelukkig vrij nuchter hoor, dus ik behoor niet tot het type mens dat dan weigert om op zo’n matras te slapen. Eerlijk gezegd sliepen de matrassen best lekker. Ik heb nooit klachten gehad van mijn rug ofzo. Maik had wel wat gedoe met zijn arm. Dus toen we naar dit huis verhuisden vond ik het wel tijd om een keer voor nieuwe matrassen te gaan. Na 15 jaar zijn matrassen sowieso aan vervanging toe, of je er nou met je ex op gelegen hebt of niet.

De Mercedes onder de matrassen

Ik wilde natuurlijk dan wel een ècht goed matras. Nu had ik al meerdere keren gehoord over Emma Matrassen. Deze matrassen zijn al twee keer als beste getest door de Consumentenbond. Ze schijnen enorm lekker te liggen, zo hoorde ik ook van andere mensen. Emma past zich aan je lichaam aan. Dat komt door de combinatie van een drukverlagende Airgocell® laag, malvormend traagschuim en ondersteunend koudschuim. Nou, dan heb je dus de Mercedes onder de matrassen te pakken, zou je denken…

De grote Emma Matras test

Nu heb ik al vaker dat ik het niet eens ben met de mening van de Consumentenbond. Zo heb ik me al een keer een geweldige stofzuiger laten aansmeren die, je raad het al, nauwelijks een kruimeltje opzuigt. En ook mijn droger was echt een rotding (gelukkig sneuvelde deze bij de kortsluiting en heb ik een nieuwe kunnen kopen). Ik wilde het dus eerst wel eens zelf ervaren. Ik ontving twee nieuwe matrassen en begon met de Grote Emma Matras Test.

Onze ervaring

Heel eerlijk? Ik moest in het begin ontzettend wennen. Emma is zachter dan ik gewend was. De matrassen van mijn man en zijn ex waren best hard. Als je dat al 15 jaar gewend bent, dan slaapt de eerste nacht echt heel gek. En de nachten daarna ook. Niet dat ik slecht sliep hoor, integendeel, maar steeds als ik in bed ging liggen dacht ik: oh… wat zacht… Toch wende ik er steeds meer aan. En na een maand of 2 dacht ik er niet meer aan als ik in bed ging liggen. Bovendien slaap ik steeds heel snel in en word ik uitgerust wakker. Ik vind ze dus uiteindelijk erg fijn en ben heel blij met mijn Emma Matras! Dit keer had de Consumentenbond dus gelijk en vind ik een Emma Matras zeker een goede keus. En zoals je kunt zien zijn ze ook Spring & Kind proof 🙂

Dikke matrassen

Wat ik trouwens extra fijn vind, is dat de matrassen lekker dik zijn. Ze steken een beetje boven het bed uit, waardoor je dekbed mooi over je bed heen hangt. Niet te lang, niet te kort. De kinderen zijn trouwens heel enthousiast als ze ‘s morgens bij ons in bed kruipen: oooo mama wat zijn de matrassen lekker zacht! Ik denk dus dat het gewoon een kwestie van gewenning is. Ben je harde matrassen gewend, dan is het even wennen, maar dat gaat best snel. Ben je al zachte matrassen gewend, dan verandert er waarschijnlijk niks. Maar ik slaap in ieder geval heerlijk en heb geen klachten. Dat het matras zich naar je lichaam vormt, klopt. En dat is fijn.

Kopen?

Heb jij ook een nieuw matras nodig? Emma Matras kan ik echt aanbevelen. Je zult daar geen spijt van krijgen. Je koopt Emma Matras online voor €399 per matras. Wat heel mooi is, je kunt een Emma Matras 100 dagen gratis uitproberen. Niet goed, geld terug? Maar goed, waarschijnlijk ga je net als ik je matras niet terugsturen, omdat het gewoon goed bevalt. De matrassen zijn in verschillende formaten verkrijgbaar.

Vorig artikelOp tv bij Achter de Dijken
Volgend artikelWaarom stoeien met kinderen zo belangrijk is
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

  1. Wij moeten ook nodig nieuwe matras. Heb je twee losse matrassen? En daar dan wat op? Zag dat consumentenbond alleen 90 zonder dematras meet. Ik hoor graag hoe je dat hebt gedaan. Alvast bedankt

  2. Beste getest is nogal subjectief… ze hebben gekeken naar prijs/kwaliteit.
    Er is niet getest hoe het matras ligt bijvoorbeeld.

    Daarnaast is er geen enkel verschil met de andere “hippe” matrassen die nu op de markt zijn, Mike, Emma, Eva…. zelfs die van de Ikea zijn nagenoeg hetzelfde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in