Openhartig met kinderen

Openhartig kidsSommige kinderen zijn behoorlijk introvert. Je moet er de verhalen werkelijk uittrekken. Je ziet dat ze ergens mee worstelen, maar vertellen, ho maar! En als er niks is, vertellen ze ook maar weinig over hoe ze zich voelen. Als ouder wil je deze kinderen graag helpen. In hun latere even is het namelijk reuze handig als ze over hun gevoelens kunnen praten. Op school, met hun vrienden en vriendinnen, op het werk. Bovendien wil je als ouder weten wat er in je kind omgaat. Bij Blijfwijs vond ik het kaartspel “Openhartig” . Meer dan 100 kaartjes dagen jouw kind uit om openhartig te zijn over uiteenlopende onderwerpen. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf groep 3 tot en met groep 8 en kan met kinderen onderling gespeeld worden, maar ook met kinderen en volwassenen. Ik heb het zowel thuis met Sterre, als in de klas met de kinderen van groep 6 gedaan. Zij vonden het allemaal erg leuk. Sommige kinderen vinden het spannend om de vragen te beantwoorden, zeker in een wat grotere groep. Maar er kwamen verrassende antwoorden, waar ik zowel als juf en als moeder erg van kon genieten. Denk aan vragen als: zou je later een tattoo willen, en waarom wel/niet? Of: als je thuis de regels mag veranderen, welke regel zou je dan aanpassen?

Er zitten ook opdrachtenkaartjes tussen. Die vond ik zelf wat minder leuk, en de kinderen ook. Ik heb die er dus tussenuit gehaald toen ik het de 2e keer speelde. Sommige vond ik ook minder met openhartigheid te maken hebben. Voor €8,95 is dit een heel leuk spel om in huis te hebben. En tevens een perfect verjaardagscadeautje of om te onthouden voor de feestdagen. Te koop via Blijfwijs.nl.

Vorig artikelWebshop in de spotlight: Pure Starters
Volgend artikelNieuwe trend: spinnenpootjes mascara
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in