De oplossing tegen muggen: vleesetende planten!

vleesetende plantjesDe beste ideeën bedenk je soms per toeval. Precies zo ging het met deze geniale oplossing tegen muggen: een terrarium met vleesetende planten. Werkt het? Ja! Sterre zat de afgelopen weken voortdurend onder de muggenbulten, maar daar heeft ze nu geen last meer van. Wij zijn fan!

De ontdekking

De vader van Chris van der Velde (20) uit Bleiswijk, een waterplantenkweker, ontwikkelde eerder dit jaar een educatief plantenaquarium (Amazing World) voor in kinderslaapkamers. Met vleesetende planten dus. In de praktijk bleken de vleesetende planten muggen te vangen. Zo bleek het een briljante oplossing voor het muggen probleem.

Hoe werkt het?

De zoetgeurende planten en de blauw-witte LED-lampjes lokken de muggen door een opening in de transparante deksel in het ‘plantarium’. Ontsnappen is niet meer mogelijk en de planten happen toe. Insecten als muggen en vliegen vormen ook nog eens de natuurlijke plantenvoeding, dus meer onderhoud dan een maandelijkse scheut water heeft het plantenaquarium niet nodig. Door het warme en vochtige weer worden er veel muggen verwacht.

vleesetende-planten-voor-muggen

Ervaring

Wij hebben het terrarium nu een paar dagen in huis. Al meteen de eerste dag vingen we een bij. Dat was nog buiten, toen ik het terrarium net had opgebouwd. Daarna hebben we de bak in de slaapkamer van Sterre & Yuren gezet. We weten zeker dat er muggen binnen zitten, want in ons tijdelijke huis zijn geen horren en de deur staat met mooi weer lekker open. De afgelopen weken werden de kinderen regelmatig gestoken. Sterre is net als haar mama allergisch voor muggen, dus ze krijgt enorme plekken. Sinds we het terrarium hebben zijn zowel Yuren als Sterre niet één keer meer gestoken! Dat kan geen toeval zijn…

En weet je, het is ook gewoon leuk! Zelfs ik vind het leuk om te zien hoe de vleesetende planten hun prooi vangen en in een dag of 10 verteren. De kinderen al helemaal. Bij mij gaan ze buiten dode insecten zoeken en in de planten gooien. Zo grappig. Ik vind het dus ook nog eens leerzaam.

Kopen?

Je koop het terrarium vanaf €19,95 via Amazing World. Er zijn ook duurdere versies beschikbaar, net wat je praktischer of mooier vindt. Het pakket wordt zeer snel geleverd. Je krijgt er los een zak mos bij, wat je zelf nat moet maken en in het terrarium moet doen. Daarna maak je 3 kuiltjes en zet je de vleesetende planten erin. Batterijtjes erin voor het licht en neerzetten in een kamer waar daglicht komt. Voilà!

terrarium vleesetende planten muggen

Vorig artikelMijn favoriete zonnebrandcrème!
Volgend artikelLeuke cadeautjes voor kinderfeestjes
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in