Simpele oplossing voor flaporen met Flapoorstickers

simpele oplossing voor flaporenOke, ik moet toegeven dat ik in eerste instantie een beetje de slappe lach kreeg toen ik over Flapoorstickers las, maar ik ging het eens goed bekijken. Mijn eigen zoon heeft namelijk flaporen. Hij klaagt er nog niet heel veel over, maar soms zegt hij wel eens dat andere kinderen hem ermee plagen. Dan is een simpele oplossing voor flaporen met Flapoorstickers misschien best een optie. Beter dan een operatie, alleen moet je het natuurlijk wel steeds opnieuw bestellen.

Lees ook: stickers tegen muggen, mijn ervaring met Moskinto

Simpele oplossing voor flaporen met Flapoorstickers

Flaporen. Dat zijn oren die een beetje naar buiten staan. Dat is eigenlijk gewoon heel schattig (vind ik) en al helemaal geen reden om daar last van te hebben. Toch is het bij sommige mensen behoorlijk erg. Meisjes kunnen nog wel hun haren lang laten groeien en het los dragen, maar jongens doen dat meestal niet. Ik ken meerdere mensen die het hebben laten opereren. Dat is natuurlijk best wel een pittige ingreep. Het is pijnlijk, ik weet eigenlijk ook niet of zoiets vergoed wordt en aan elke operatie kleeft een risico. Daarom is een simpele oplossing voor flaporen fijner dan een operatie.

Operatie flaporen

Als je toch kiest voor een operatie, dan kun je daar op internet best wat informatie over vinden. Op de website van het Wilhelmina Kinderziekenhuis vond ik interessant en betrouwbare informatie over het ontstaan van flaporen. Ze noemen het trouwens ook wel afstaande oren. Het schijnt pas echt een flapoor te zijn, als de oren meer dan 21 mm afstaan. Weer wat geleerd. Verder is er voor heel jonge kinderen waar het al zichtbaar is een nieuwe therapie, door middel van spalken. Maar bij mijn zoon was het als baby nog niet zichtbaar, het is pas later ontstaan. Of hij ooit voor een operatie gaat kiezen weet ik niet. Wat mij betreft niet. Ik vind zijn oortjes zo juist leuk en helemaal bij hem horen. Uiteindelijk moet hij dat later zelf beslissen.

Flaporen corrigeren zonder operatie

Gelukkig is er nu dus ook een optie om flaporen te corrigeren zonder operatie. Door de flapoorstickers. Superfijn natuurlijk dat zoiets bestaat. Een moeder uit Spanje met een kind met flaporen heeft de flapoorstickers bedacht voor haar zoon. Ze heeft het product vervolgens doorontwikkeld en zo zijn de flapoorstickers van Otostick ontstaan. Wat een simpele oplossing voor flaporen is gebleken. De stickers kunnen ongeveer 1 week blijven zitten. Je koopt een setje van 8 stickers en daar kun je volgens de website van Flapoorstickers een maand mee doen. Wat ik dan niet helemaal begrijp, want een maand heeft volgens mij ongeveer 4-5 weken, dus dat zou langer moeten zijn. Maar misschien dat ze na het zwemmen niet meer blijven zitten ofzo. Zie bij het filmpje hieronder hoe deze flapoorstickers werken.

Wat kosten Flapoorstickers?

Er zijn twee soorten flapoorstickers, voor baby’s en voor kinderen of volwassenen. Ik snap zelf niet helemaal waarom je zoiets voor je baby zou kopen, maar goed. Het bestaat. Ze zijn zelfs nog duurder ook, want de flapoorstickers voor baby’s kosten €23,95 en de gewone flapoorstickers €21,95. Je doet daar dus ongeveer 8 weken mee. Ik heb het zelf nog niet uitgetest, maar houd het wel in gedachten voor als mijn kind echt van zijn flaporen zou gaan balen en er zelf iets mee wil. Wat mij betreft is dat nooit, maar je weet het niet in de puberteit ofzo he. Ik vind dit wel een mooie oplossing voor een periode waarin kinderen twijfelen en onzeker zijn. Het voorkomt meteen een ingrijpende operatie en wie weet denkt iemand na een periode van onzekerheid: wat maakt het ook eigenlijk uit, ik heb deze flaporen gewoon! Je koopt de flapoorstickers hier.

Vorig artikelKinderen achter een beeldscherm vandaan krijgen; zo lukt dat
Volgend artikelRelatie zoeken; tips om de ware liefde te vinden
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Mooi informatief artikel over de flapoorstickers. Het is inderdaad een elegante oplossing voor flaporen. Voor volwassenen inderdaad wel een tijdelijke oplossing, maar het is ook mogelijk om flaporen bij baby’s blijvend te corrigeren met de flapoorstickers. Dan moet je wel op tijd ingrijpen (wanneer het kraakbeen nog vormbaar is).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in