Foto weekoverzicht Judith #183

De laatste week voor de vakantie was nog best een pittige. Ik had het heel erg druk met de afronding van mijn werk, allerlei afscheidsdingen op school voor de kinderen en puberperikelen waar ik verder niks over ga schrijven in mijn blog, omdat Sterre dat niet wil.

Maandag

Mijn moeder was er nog op maandagochtend. Ik ging vroeg sporten en bracht haar daarna naar het station. Het was in de ochtend nog best mooi weer, en ik hoorde bij de buren de hond buiten aan de deur krabben. Dat doet hij nooit. Ook zag ik allerlei bedrijvigheid voor de deur. En als je dan weet dat de buurvrouw ruim 39 weken zwanger is, nou dan weet je wel wat er gaande is. Ik zat de hele dag thuis achter de laptop, en om half 3 kwam eindelijk het verlossende appje: er was een buurmeisje geboren. Zo leuk!

Dinsdag

Deze dag had ik nog wel aardig wat afspraken. Ik ging niet sporten, maar deed wel alles op de fiets. Pittig, want er stond een harde wind en het regende zelfs af en toe. Voor één afspraak moest ik zelfs 40 minuten heen en 40 minuten terug. Eind van de dag moest ik naar een school in Delft waar ik ooit Ambulant Begeleider ben geweest, 10 jaar terug ofzo. Daar had ik een gesprek met iemand die ik nog uit die periode ken, ze had zelfs nog iets van mij hangen op haar kamer wat ik ooit als tip had gegeven. Ook kwam ik een vrouw tegen waar ik ooit de opleiding Speciaal Onderwijs mee heb gedaan. Heel leuk om haar even te zien.

Pippi kracht

In mijn vorige weekoverzicht vertelde ik al dat iemand die ik goed ken ernstig ziek is. Ik had een heleboel Pippi Langkous kaartjes besteld, zodat ik die regelmatig kan opsturen. Ze kan namelijk heel veel Pippi kracht gebruiken! Deze kaartjes kwamen dinsdag eindelijk binnen, zodat ik de eerste kon schrijven en opsturen. Ik heb altijd een zwak gehad voor Pippi, wisten jullie dat mijn juffen mij vroeger de bijnaam Pippi gaven? Vanwege mijn sproetjes, twee staarten (en waarschijnlijk mijn eigenzinnige karakter ;-)). Ik vond dat toen trouwens helemaal niet leuk, maar nu vind ik het best grappig.

Woensdag

Mijn hoofd was een beetje vol op woensdag. Na een rondje sportschool besloot ik maar eens een lijstje te maken om mijn gedachten te ordenen. Als ik heel veel moet doen, ga ik dingen vergeten. Leek me niet handig. Het lijstje hielp. Desondanks had ik alsnog een drukke dag. Ik heb eerst nog heel veel dingen op de laptop gedaan. Om 12 uur moest ik even snel naar de klas van Lenthe, waar het afscheidscadeau aan de meester werd gegeven. Lenthe gaat volgend jaar naar groep 3. Op de Vrije School is dat een hele happening, en dit was een onderdeel daarvan. Daarna nam ik Yuren mee naar huis en dropte hem bij de buren, die een kinderfeestje hadden.

Taxi

Vervolgens heb ik weer gewerkt en om half 3 ben ik naar de school van Sterre gegaan, om nog een glimp op te vangen van het zomerfeest en Sterre mee te nemen en af te zetten bij het de dansvoorstelling van een vriendinnetje. Ondertussen reed ik naar mijn werk, waar ik een nieuwe simkaart moest halen voor mijn werktelefoon. Die deed het namelijk al de hele dag niet meer, omdat de kaart verlopen was. Niet zo handig, op je laatste werkdag voor de vakantie. Daarna ging ik Sterre weer ophalen, reed ik naar huis en ben ik gaan koken. Na het koken en opruimen toch de laptop maar weer aan, want ik was nog lang niet klaar met al het werk voor vandaag. Zo aan het einde van een schooljaar moet er echt nog heel veel gebeuren. Om toch nog even te ontspannen, zette ik ‘s avonds Soof, de serie aan en keek dat nog even in bed.

Donderdag

Het was nog best een drukke dag, ondanks dat het eigenlijk mijn eerste vakantiedag was. Maik had vrij genomen, want om 11 uur ging Lenthe “over het bruggetje”. Dat is een vrije school ding, kinderen die naar de eerste klas (groep 3 gaan) worden door hun huidige meester uitgezwaaid, lopen over een houten bruggetje en aan de andere kant staan dan de nieuwe juffen. Die nemen ze mee naar hun nieuwe klas en vertellen alvast wat over volgend jaar. Het was best een dramatisch ritueel vond ik, zo’n liedje met een tekst als “ik ga ver weg, ik ben niet bang, ik zie wel waar ik heen zal gaan, ik zal mijn weg wel vinden”. Nou dan kun je mij wegdragen hoor. Ik zat daar met tranen in mijn ogen. “Daar gaat mijn baby” dacht ik 🙂

Afscheid

Er was nog meer afscheid, want ook een collega van mij had een afscheidsreceptie. Hij gaat met pensioen. Dus daar ben ik ook nog even naartoe geweest. Ik moest alleen op tijd weg, want Maik had een barbecue van zijn werk. Toen ik thuis kwam, was de loodgieter net geweest om het bad te installeren. Dat had eigenlijk vorige week al moeten gebeuren, maar er was iets mis met de afvoer waardoor dat nog niet kon. Nu was het opgelost en dus konden we ‘s avonds eindelijk in bad. Na 1,5 jaar zonder bad, hebben we er nu weer eentje. Ik ga heel graag in bad, dus ik heb het echt gemist. Toen ik het Rituals badspul erin gooide zei Sterre ook meteen: hee, dat ruikt naar het oude huis! Iedereen is dus om beurten in bad geweest en toen alle kinderen in bed lagen ben ik zelf gegaan.

Vrijdag

De allereerste vakantiedag, al moest ik nog steeds dingen doen voor mijn werk. Dat deed ik gewoon tussendoor, want de kinderen (op Yuren na) hadden al vakantie. Ik ben ‘s morgens met Lenthe en Fee naar de kinderboerderij gefietst. Is ongeveer 4 km, dat red Lenthe net op haar eigen fietsje. Daar hebben we de cavia’s geborsteld, geitjes gras gegeven, op skelters gereden en in de speeltuin gespeeld. Daarna terug en ben ik Yuren van school gaan halen. Die had toen ook vakantie. Er ging meteen een vriendje mee. Het was natuurlijk lekker weer, dus ik heb voornamelijk buiten gezeten, terwijl de kinderen speelden. Met af en toe een werktelefoontje tussendoor en mijn laptop even aan.

Zaterdag

De allereerste vakantiedag begon ik met een rondje hardlopen. Normaal ga ik altijd zwemmen op zaterdag, maar het zwembad wordt momenteel verbouwd dus het is dicht. Ik rende ruim 7 km op een heel rustig tempo, want ik heb al een poos last van mijn hamstring. Misschien maar eens even langs de fysio daarmee. Op een rustig tempo had ik weinig last gelukkig, al voelde ik het wel een klein beetje.

Badje en prosecco

De rest van de middag zijn we lekker in de tuin gebleven. De kinderen speelden in het badje en ik heb lekker gelezen, bijvoorbeeld in dit leuke boekje: Prosecco made me do it, boordevol leuke drankjes om thuis te maken op basis van prosecco. En ik hou van bubbels, dus dat boekje is echt wat voor mij!

Tandenfeestje

Om 10 uur kwamen er vriendjes van Yuren, want hij had die dag zijn tandenfeestje. Anderhalve week geleden viel, na lang wachten, eindelijk zijn allereerste melktand uit. Het is bij ons thuis traditie dat je dan een feestje mag geven, dat geheel in het teken staat van tanden wisselen en goed poetsen. Ik heb daar destijds de website High Teeth voor in het leven geroepen, met een compleet draaiboek (voor wie interesse heeft). Natuurlijk werd er een heleboel gesnoept, maar de kinderen hebben ook veel geleerd èn na afloop hun tanden heel goed gepoetst.

Zondag

Ik had echt ontzettend slecht geslapen. Om te beginnen mijn eigen schuld, want Maik en ik hadden tot 1 uur afleveringen van Soof de serie zitten kijken. Maar toen ik daarna eindelijk in slaap viel, stond Yuren aan mijn bed. Hij kon niet slapen. Ik daarna dus ook niet meer. Ik heb hem uiteraard terug naar zijn eigen bed gestuurd, maar ik bleef nog lang wakker liggen. Daar had ik flink de pest over in. Om 8 uur ‘s morgens ging ik er toch maar uit om te sporten.

Chillmodus

Toen ik daarvan terug kwam was het al bijna lunchtijd. Ik moest nog aan mijn ontbijt beginnen. Ik heb de rest van de dag niet zoveel meer gedaan. Vooral gelezen. Wel ben ik nog een boodschap gaan doen, want we hadden een vriendinnetje van Sterre te logeren. Die vindt het suikervlees van Maik altijd zo lekker op de barbecue. Ik ben dus een beetje extra daarvan gaan halen (geheim recept, sorry).

Verjaardag en wijn

Om 4 uur gingen we nog even naar een verjaardagsfeestje waar ik al aardig wat wijn had gedronken, dus bij de barbecue hield ik het maar bij water. Het was gezellig, maar ik was nog steeds moe. Dus nadat ik de kinderen in bed heb gelegd ben ik zelf ook naar boven gegaan. Vroeg slapen! Maandag heb ik de jongste 3 gewoon naar de opvang en Sterre gaat haar eigen gang. Heerlijk! Echt even een relaxte vakantiedag dus. Ik weet al precies wat ik ga doen 🙂

Meer weekoverzichten lezen? Hier vind je die van week 184.

Vorig artikelStoere jongens merkkleding, zo komt je kleine de zomer door
Volgend artikelDe mooiste baden voor een moderne badkamer
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

2 REACTIES

  1. Goed idee van die Pippi-kaarten! Ik heb er zelf meteen ook een stapel besteld voor een zieke vriendin, denk zeker dat ze er steun uit haalt. Sterkte met jouw vriendin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in