Slimleren.nl, onze ervaring met dit handige abonnement

slimleren.nl, onze ervaringSlimleren kan je kind helpen met meer leerplezier en betere resultaten op school. Vanaf groep 5 tot en met de 4e klas van de middelbare school kan je kind online op de laptop, tablet of de computer de leerstof die op school aan bod komt interactief oefenen met het programma Slimleren. Wij hebben voor Yuren (gr 6) en Sterre (brugklas) een abonnement voor een jaar en zijn heel enthousiast. In deze blog vertel ik alles over Slimleren.nl, onze ervaring met dit handige abonnement.

Lees ook: De Reading Timer stimuleert je kind om leeskilometers te maken

Wat is Slimleren?

Slimleren is een online programma voor op de computer, waarbij kinderen de lesstof van school kunnen oefenen. Slimleren sluit aan bij de methodes die op scholen gebruikt worden. Kinderen kunnen dus precies leren wat ze op school gehad hebben, omdat je de juiste methodes en boeken kunt invoeren. Slimleren.nl werkt met abonnementen. Je kunt kiezen voor een abonnement per kwartaal of per maand. Per kwartaal is iets goedkoper. Je kunt ieder moment weer opzeggen.

slimmeren samen werken

Slimleren.nl, onze ervaring met dit handige abonnement

Zowel Yuren als Sterre maken dus gebruik van Slimleren. Sterre gebruikt Slimleren.nl elke dag. Ze vindt het ideaal om te oefenen voor een proefwerk. Woordjes van Engels kan ze bijvoorbeeld zelf invoeren om te oefenen. Dat werkt heel goed en heeft ze er baat bij. Door de woorden zelf in te voeren leert ze het al een keer. Van Wiskunde heeft ze haar eigen methode ingevuld. Als ze een proefwerk heeft, oefent ze op Slimleren.nl de lesstof en kan zo ontdekken of het er goed genoeg in zit. Yuren gebruikt het een paar keer per week, maar hij vindt het wel leuk om te doen. Vooral de games die er in zitten.

Slimleren.nl, onze ervaring met dit handige abonnement Yuren topo

Slimleren gratis?

In het verleden is Slimleren helemaal gratis geweest. Momenteel kun je Slimleren.nl gratis een week uitproberen, maar werkt het daarna met een abonnementsvorm. Het abonnement wordt automatisch verlengd, dus als je niet verder wil, moet je dus in die week wel op tijd opzeggen. Anders zit je er voor een maand aan vast. Nu is dat niet meteen een heel groot bedrag hoor, je betaalt €9,95. Dus ook geen man over boord als je dat vergeet.

Slimleren.nl, onze ervaring met dit handige abonnement Sterre doet Engels

Welke vakken biedt Slimleren.nl aan voor de basisschool leerling?

Voor kinderen op de basisschool in groep 5-8 biedt Slimleren de vakken rekenen, spelling, grammatica en Engels. Persoonlijk vind ik het jammer dat er nog geen Begrijpend Lezen wordt aangeboden, omdat dit een belangrijk vak is op de basisschool. Yuren is zwak in spelling en ik zie bij hem wel duidelijk vooruitgang sinds hij dit regelmatig oefent met Slimleren.nl. Doordat het interactief is, gaat hij het ook steeds leuker vinden.

Welke vakken biedt Slimleren aan voor de middelbare school?

Op de middelbare school heb je de kernvakken Nederlands, Engels, wiskunde en rekenen. Deze vakken sluiten naadloos aan op de methodes en boeken die je kind gebruikt. Daarnaast kunnen ze eindeloos woordjes leren van alle vakken. Ze kunnen ook zelf woordjes invoeren om te oefenen. Sterre gebruikt dit elke dag en zij heeft mede dankzij Slimleren al diverse hoge cijfers gehaald. Voor Frans haalde ze bijvoorbeeld alleen nog cijfers boven de 9 en één keer zelfs een 10.

Hoe onderscheidt Slimleren zich van andere platforms?

Er zijn natuurlijk veel meer leer-en oefenplatforms, maar Slimleren is wat ons betreft een echte topper. Het programma is heel gebruiksvriendelijk, er is enorm veel content dat nog steeds wordt aangevuld en ik merk dat de kinderen er veel steun aan hebben. Doordat ze op een leuke manier oefenen, worden ze daadwerkelijk beter en daardoor doen ze succeservaringen op. Dat maakt ze gemotiveerd! Slimleren is dus bij uitstek geschikt voor kinderen die motivatieproblemen hebben op school. Het programma heeft een beloningssysteem ingebouwd, waardoor ze sterren en virtuele producten zoals een Apple Watch oud kunnen verdienen. Daar gaan ze voor!

Hoe kun je lid worden van Slimleren?

Wij zijn echt heel enthousiast over Slimleren.nl en ik kan het oprecht aan iedereen aanraden. Ik zou het eerlijk zeggen als het tegenviel, dat is echt niet zo. Wil jij ook zo’n abonnement voor je kind regelen? Het levert veel op en kost je op jaarbasis maar €100. Veel goedkoper dan een Remedial Teacher kan ik je vertellen! Je regelt een abonnement eenvoudig op de website van Slimleren door je te registeren. Je krijgt dan eerst een gratis week en daarna start je abonnement.

Hoe kun je Slimleren opzeggen?

Ik zou niet weten waarom je Slimleren.nl zou willen opzeggen, wij gaan het zeker weer verlengen. Mocht je toch besluiten om te willen stoppen met het abonnement, dan kan dat. Slimleren kun je namelijk op elk moment schriftelijk opzeggen door in het menu te kiezen voor “Persoonsgegevens” en vervolgens “Lidmaatschap opzeggen”. Zodra de volgende periode in gaat, zul je geen incasso meer ontvangen. Je kan dan ook geen gebruik meer maken van de faciliteiten.

Slimmeren.nl ervaringen

Ervaring Sterre met Slimleren.nl

Sterre: “ik vind het fijn werken. Het is alleen jammer dat mijn Engels boek geen woordenlijsten heeft, waardoor ik zelf woordenlijsten moet aanmaken. Wel goed dat dit dus kan, en door het maken leer ik ook al een beetje de woorden. Ik ga mijn ouders zeker vragen om het abonnement te verlengen, want ik gebruik het bijna elke dag. Zeker als ik een proefwerk heb voor mijn talen.”

Ervaring van Yuren met Slimleren.nl

Yuren: “Ik vind het leuk dat er levels zijn, dat je diamanten kunt verdienen, dan kun je daar dingen mee ontgrendelen en je kunt dingen kopen voor je buddy om in je profiel te zetten. De leukste vakken op Slimleren vind ik topografie en spelling.”

Yuren en Sterre doen slimmeren

 

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
Slimleren.nl
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Software Name
Slimleren.nl
Vorig artikelOriginele ideeën voor een kerstkaart met een foto
Volgend artikelRecept champignonsoep; de allerlekkerste die er bestaat!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Mijn ervaring met Slimleren is helaas niet al te best. Ik heb het systeem gekocht voor mijn oudste kind. Hij is 14 en zit in Gymnasium 2. Maar geen enkel boek die hij heeft van van Dijk boeken, staat in slimleren of het is de verkeerde editie. Waardoor hij alleen maar gebruik kan maken van de woordenlijst die hij zelf moet maken, maar die ook spontaan verdwijnt als hij er net iets te lang oer doet. Waardeloos dus!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in