Pannenkoektaart, unicorn of regenboog, zo maak je die!

regenboog pannenkoektaartFee had een idee. Een unicorn pannenkoektaart wilde ze maken. Die had ze ooit in een boekje zien staan, en ze wist ook precies dat we nog kleurstof in huis hadden om de pannenkoeken in regenboogkleuren te bakken. Nou, voorruit dan maar, dacht ik. Ik vreesde dat het een ingewikkeld en tijdrovend klusje zou worden, maar dat viel best mee. En het resultaat mag er best zijn, al zeg ik het zelf! In deze blog: pannenkoektaart, unicorn of regenboog, zo maak je die!

Lees ook: Pannenkoeken recept, creatief met zoet of hartig
Lees ook: Het unicorn knutselboek
Tip: Kop hier het boekje I love unicorn food

Pannenkoektaart, unicorn of regenboog, zo maak je die!

Globaal maak je deze pannenkoektaart in verschillende regenboogkleuren, of unicorn pannenkoektaart, net hoe je het zelf wilt noemen, in 6 stappen. De eerste stap is het maken van het beslag, de tweede stap is het kleuren van het beslag, de derde stap is het bakken van de pannenkoeken, de vierde stap is het smelten van de witte chocolade,  de vijfde stap is het opbouwen van de taart en de zesde stap is het versieren van de taart. Daarna is je unicorn pannenkoektaart of regenboog pannenkoektaart klaar om te serveren!

unicorn pannenkoektaart

Basis recept pannenkoeken

Om deze pannenkoektaart te maken heb je het basis recept nodig om pannenkoeken te maken of gewoon pannenkoekmix. Het basisrecept om pannenkoeken te maken is 300 gram tarwebloem, 2 eieren, een snufje zout en 500 ml melk mixen tot een glad beslag. Eventueel kun je door het beslag wat poedersuiker en kaneel doen, als je de pannenkoeken wat meer smaak wil geven.

Beslag kleuren met (natuurlijke) kleurstoffen

Als je beslag klaar is, pak je 5 verschillende kommen die je allemaal met 1/5 deel van het beslag vult. Nu ga je de kleurvloeistof toevoegen. Je kunt tubetjes kleurvloeistof (rood, geel en blauw) bij de supermarkt op de bak afdeling kopen, of je gebruikt natuurlijke kleurstoffen zoals bietensoep voor de roze pannenkoeken, kurkuma voor de gele pannenkoeken, ingekookte rode kool sap met een paar druppels sodium bicarbonaat, groene matcha thee voor de groene kleur en wortelsap voor de oranje kleur. Als je natuurlijke kleurstoffen gebruikt heeft dit wel wat invloed op de smaak en soms ook op de structuur van de pannenkoeken, maar het kan prima. Persoonlijk heeft natuurlijk kleuren mijn voorkeur, maar nu had ik dat niet in huis dus heb ik kunstmatige kleurstoffen gebruikt. Doe wat kleurstofdruppels in elk bakje beslag en roer tot het de gewenste kleur heeft.

pannenkoekbeslag in verschillende kleuren

Regenboog pannenkoeken bakken

Verwarm de pan goed met wat olijfolie en gebruik eventueel een bakring om de pannenkoek mooi rond en dik te krijgen. Bak van iedere kleur twee pannenkoeken en leg ze na het bakken op een bord. Een stapel van ongeveer 8 pannenkoeken is prima. Roze en blauw zijn het mooist om mee te eindigen, vanwege de felle kleuren.

gekleurde pannenkoeken bakken in bakring

Maak de witte chocoladesaus

Tijdens het bakken van de pannenkoeken kun je ook alvast beginnen aan de chocoladesaus. Gebruik hiervoor 100 gram witte chocolade met een scheut slagroom, of gebruik witte hagelslag. Als je een magnetron hebt kun je dit op 360 watt ongeveer 4 minuten verwarmen en dan goed doorroeren. Anders moet de chocolade au bain marie gesmolten worden.

blauwe pannenkoek met witte chocoladesaus

De regenboog pannenkoektaart of unicorn pannenkoektaart opbouwen

Als alles klaar staat kun je de regenboog pannenkoektaart of de unicorn pannenkoektaart gaan opbouwen. Hiervoor pak je een mooi groot bord, liefst met een effen kleur en legt het eerste pannenkoekje onderop. Smeer daar wat chocoladesaus op en leg het tweede pannenkoekje erop. Zo ga je verder tot je 8 pannenkoeken op elkaar hebt gelegd in verschillende kleuren. Hoe je dat doet kun je zelf beslissen, wij kozen voor blauw-roze-groen-geel-oranje-groen-roze-blauw. Je eindigt met nog flink wat witte chocoladesaus die je bovenop doet en lekker langs de randen laat druppelen.

pannenkoektaart unicorn of regenboog zo maak je die van bovenaf

De pannenkoektaart versieren

Tot slot versier je de pannenkoektaart. Dat kan met allerlei versiersels die je bij de supermarkt kunt kopen. Denk aan gekleurde hagelslag, gekleurde spikkels, zilveren of gouden bolletjes, witte chocoladehartjes, er is vanalles. Dit strooi je over de witte chocolade on top en dat blijft plakken, omdat de chocolade langzaam opdroogt. Voila, je unicorn pannenkoektaart of regenboog pannenkoektaart is klaar!

pannenkoek unicorn of regenboog zo maak je de laagjes

Opdienen van de regenboog pannenkoektaart

Het leukste is het om de taart in z’n geheel op te dienen. Aan tafel kun je er met een broodmes partjes van snijden. Er gaan er ongeveer zes uit één taart. Het geeft een leuk effect als je ook de binnenkant kunt zien, met al de verschillende kleuren laagjes. Deze taart is leuk om te bakken met een kinderverjaardag, een feestje in unicorn thema, maar bijvoorbeeld ook met Maria Lichtmis op 2 februari, als je traditioneel pannenkoeken eet. Smakelijk!

fee blij met unicorn pannenkoektaart

Vorig artikelVerhuizen met weinig budget
Volgend artikelSpeciale dagen per maand
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in