Plan je vakantie met deze reisplanner

HH-reisplannerWie graag op reis gaat kent het wel, de voorpret van het eindeloos vergelijken van bestemmingen en tripjes. Welke vlucht is het goedkoopst of past het beste qua vliegtijden? Wat is er te doen? Hoe laat moet je de trein hebben? Welke bezienswaardigheden mag je niet missen? Het plannen van een reis kan een hele puzzel zijn. Ik versleet op deze manier vaak tientallen notitieboekjes, die vaak te klein waren om een goed overzicht te hebben. Zo ontstond het plan om een travelplanner te maken. Een A3 formaat planner waar je verschillende vakanties op kunt inplannen, om uiteindelijk de beste versie te kiezen. In deze blog leg ik uit hoe deze vakantieplanner werkt en waarom hij zo handig is. Plan je vakantie met deze reisplanner!

Lees ook: Gebruik een gezinsplanner of familieplanner

Plan je vakantie met deze reisplanner

Deze reisplanner heeft dus A3 formaat. Je stopt ‘m dus niet even zomaar in je tas, maar dat is ook niet de bedoeling. De travelplanner heeft 50 vellen, die je kunt gebruiken om verschillende bestemmingen uit te zoeken. Stel je hebt een week vakantie en je hebt drie bestemmingen die je zou willen kiezen, bijvoorbeeld: Albanië (met het vliegtuig), Noorwegen (met de auto) en Tsjechië (met de trein). Je vult dan voor iedere bestemming de reisplanner in. Wat zijn de vluchttijden en prijzen? Welke bezienswaardigheden wil je per se zien en welke activiteiten wil je doen? Welke restauranttips kom je tegen in blogs of je reisgids? Wat kost de autohuur en welke accommodaties zijn leuk? Vul alles in op de planner, inclusief de url van sommige websites die je wil onthouden. 

Kies je bestemming

Uiteindelijk kies je de bestemming die je het meeste bevalt. Hoe je die keuze maakt is natuurlijk aan jou. Misschien ga je voor de goedkoopste optie? Of kies je juist de bestemming waar het meeste te zien is? Wellicht ga je juist voor rust en zon (je kan de weersvooruitzichten bijvoorbeeld bij de notities noteren) of kies je op basis van de meest gunstige reistijden? De bestemming van jouw keuze kun je afscheuren, opvouwen en in je handbagage of rugzak meenemen. Zo heb je het overal bij de hand. De bestemmingen die je niet kiest kun je natuurlijk bewaren voor een volgend tripje! 

Vul de data in op de koffertjes

De vakantieplanner is ongedateerd. Hierdoor kun je ‘m het hele jaar door gebruiken. Of je nu in het seizoen of buiten het seizoen op vakantie gaat. Vul de dag in op het witte label van het koffertje en eventueel de datum schrijf je in het koffertje. Zo kun je de week dus ook op woensdag beginnen, als dat de dag van vertrek is. Plan vervolgens door tot de laatste dag van die week. Ga je meerdere weken? Dan gebruik je per week 1 vel van de reisplanner. Voor een maand heb je dus 4 vellen nodig, die je vervolgens kunt afscheuren en los meeneemt in je tas. Zorg ook voor een pen, dan kun je er tussendoor nog dingen bijschrijven of herinneringen bij de notities opschrijven. 

Paklijst

Rechtsonder vind je een paklijst. De meest belangrijke zaken staan al voorgedrukt, op de overige lijntjes vul je in wat je zelf nog meer wil meenemen. Altijd handig! Per reis neem je misschien ook weer andere dingen mee, want wie gaat kamperen zal een andere paklijst invullen dan degene die vliegt en een luxe hotel boekt. Je kunt deze planner dus per reis helemaal personaliseren. Goed voor 50 tripjes! 

Leuk cadeau voor de reisliefhebber

Natuurlijk is deze vakantieplanner/travelplanner/reisplanner een ideaal cadeau voor de echte reisliefhebber. Je kent ze wel, die mensen die leven van vakantie naar vakantie, uitkijken naar hun kampeervakantie, een campertje hebben gekocht of het liefst ieder weekend de hort op gaan. Of misschien ken je wel een wereldreiziger, die graag buiten Europa rondreist in de zomervakantie? Deze reisplanner past iedereen!

KOOP DE REISPLANNER

Reisplanner hipenhot

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #427
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #428
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in