Recept: Mexicaanse ovenschotel

Zijn we stiekem als moeders niet allemaal heel blij met recepten voor snelle en makkelijke maaltijden, met voldoende groente en die de kinderen over het algemeen (er zijn altijd uitzonderingen) allemaal nog lekker vinden ook? Ik in ieder geval wel, en zo heb ik een paar succesrecepten die er voor in aanmerkingen komen. Dit recept: Mexicaanse ovenschotel, deel ik met jullie.

Recept: Mexicaanse ovenschotel

Misschien komt het doordat er nacho tortilla’s in gaan, dat mijn kinderen er zo gek van zijn. Ze hebben het idee dat ze chipjes mogen eten bij het avondeten, feest! In ieder geval lusten ze dit alle 4 (een unicum!) en dit recept Mexicaanse ovenschotel is nog supersimpel en snel te maken ook. Ideaal dus voor een doordeweekse dag, als je laat thuis bent en je toch iets gezonds op tafel wil zetten. Als je bovendien zorgt dat je de spullen standaard in huis hebt, kun je het ook altijd onverwacht maken als je ineens geen zin meer hebt om uitgebreid te koken.

Wat heb je nodig?

Er zijn natuurlijk talloze variaties te bedenken, maar ik gooi er altijd de volgende ingrediënten in.

  • rundgehakt (meestal zo’n 50 gram per persoon)
  • een blik chilibonen (of andere bonen, net wat je lekker vindt)
  • een blik mais
  • 1 rode paprika
  • 1 a 2 rode tomaten
  • eventueel wat mexicaanse kruiden (mijn kinderen vinden dat vaak te pittig)
  • geraspte kaas, 1 zakje
  • avocado (rijp!)
  • zure room
  • eventueel knoflook
  • Nacho Cheese tortilla chips

Hoe maak je het?

Verwarm de oven op 200 graden. Bak in een grote koekenpan het gehakt rul. Snij de rode paprika en de tomaat in kleine stukjes en doe het bij het gehakt als dat gaar is. Voeg de uitgelekte mais toe en zet het vuur wat lager. Voeg de chilibonen toe zonder uit te laten lekken (dus met de saus). Roer het geheel wat door en verwarm ongeveer 5 minuten op middelmatig vuur. Doe alles daarna in een ovenschotel. Strooi de geraspte kaas er voor de helft overheen. Bedek met de nacho cheese tortilla chips. De rest van de geraspte kaas gaat daar nog overheen. Zet het nog ongeveer een kwartiertje in de oven, totdat de kaas gesmolten is.

Guacamole

Schil de avocado en verwijder de pit. Doe het vruchtvlees in een kom en doe er 2 eetlepels zure room bij, wat peper en zout, een theelepel beetje citroensap (zodat het niet bruin wordt) en eventueel een klein beetje knoflook.

Serveren van de Mexicaanse ovenschotel

Haal de ovenschaal uit de oven. Verdeel de Mexicaanse ovenschotel over de borden. Doe de guacamole in kleine sausbakjes en zet ze naast het gerecht op het bord. Serveer direct. Smakelijk eten! Zoek je trouwens nog meer makkelijke recepten? Check dan ook de andere recepten die ik online heb staan…

Vorig artikelHoe kies je de juiste eetkamerstoel?
Volgend artikelLaminaat of parket?
Judith van Wijk
Vrouw, 41, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here