Redenen om een Wicker tuinset aan te schaffen

Na een paar onstuimige weken, lijken de weerberichten eindelijk weer lekker lenteweer te voorspellen. Voor veel mensen een moment om de tuindeuren open te gooien, de tuin zomerklaar te maken en alvast op zoek te gaan naar een nieuw tuinset, zodat je daar het hele seizoen plezier van hebt. In deze blog bespreek ik specifiek de redenen om een Wicker tuinset aan te schaffen.

Redenen om een Wicker tuinset aan te schaffen

De tuinsets van Wicker staan bekend om hun vlechtwerk. Wicker bestaat al heel lang en je ziet ze in vele tuinen staan. Dat is niet zo gek, want Wicker tuinsets zijn er in allerlei soorten en maten. De draaddiktes kunnen verschillend zijn, maar ook de stijl en de kleur. De populariteit van deze tuinsets worden toegeschreven aan de duurzaamheid van het materiaal en andere voordelen. Er is namelijk heel veel aanbod, waardoor er echt voor iedere tuin een prima set te vinden is. De uitstraling is vaak heel natuurlijk, waardoor het tuinset goed past in elke tuin. Met een Wicker tuinset kun je lang doen, jaar in jaar uit gaan ze mee, mits je deze natuurlijk goed onderhoud.

Gemakkelijk te onderhouden

Een Wicker tuinset is gemakkelijk in onderhoud. Er zijn verschillende materialen voor de tafels: hout, graniet en aluminium. Aluminium kun je met een sopje en een doekje schoonmaken. Wel is het belangrijk dat je zo nu en dan een een Multi Surface Protector aanbrengt op je tafel en stoelen, om het materiaal water- en vuilafstotend te maken. Dit zorgt er ook voor dat de je de levensduur van het product verlengt, het zal minder snel verkleuren bijvoorbeeld. Teakhout kun je ook met een sopje schoonmaken. Zijn de vlekken echter heel hardnekkig, dan kun je een speciale taakreiniger kopen om het schoon te maken. Die herstelt trouwens ook meteen de kleur: je hout wordt dan minder snel grijs en oud. Granieten tuintafels hebben alleen een sopje van groene zeep nodig en een zachte doek of borstel. Meer hoef je bij graniet niet te doen. Een granieten tafel blijft eigenlijk altijd optimale conditie. Wat wel heel belangrijk is bij alle drie de materialen is om in de winter een ademende beschermhoes over je tuinset te doen. Door het slechte weer wordt het anders echt vies en soms gaan er ook dingen kapot.

Hoe doe je de styling van een Wicker tuinset?

Als je eenmaal je tuinset hebt aangeschaft, wil je natuurlijk ook wat aan de styling doen. Bij diverse tuincentra offline en online kun je naast een groot aanbod Wicker tuinsets ook vrolijke kussens kopen. Denk daarnaast ook aan andere producten zoals een mooi servies, een leuk plaid dat geschikt is voor buiten, een vaas met bloemen, een mand met tijdschriften en lekker veel kaarsen voor een prettige look & feel. Ik doe vaak online inspiratie op via Pinterest.

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
wicker tuinset
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #217
Volgend artikelBoekrecensie: het boek van het leven
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in